Įtariamasis garsios kaunietės nužudymu lieka už grotų

Kauno apylinkės teismas leido maksimaliam trijų mėnesių terminui pratęsti 24-erių Karolio N., kuriam yra pareikštas įtarimas dėl buvusios ilgametės Kauno prekybų organizacijų valdybos vadovės Valerijos Urmonienės nužudymo, suėmimą.

Kauno apylinkės teismas leido maksimaliam trijų mėnesių terminui pratęsti 24-erių Karolio N., kuriam yra pareikštas įtarimas dėl buvusios ilgametės Kauno prekybų organizacijų valdybos vadovės Valerijos Urmonienės nužudymo, suėmimą.

Pateikti nauji įkalčiai?

Kaip jau rašyta, buvo prašyta leisti jį suimti trims mėnesiams ir vasario viduryje. Tačiau tada teismas prokuroro prašymą patenkino tik iš dalies.

Tada Karolį N. buvo leista laikyti už grotų tik 20 dienų. Šis terminas baigėsi šią savaitę. Tačiau į teismą dėl jo suėmimo pratęsimo kreiptasi dar baigiantis praėjusiai.
Kokie nauji įkalčiai pateikti teismui, šį kartą pilnai patenkinusiam prokuroro prašymą, teisėsaugininkai nekomentuoja. 

Siūlo galu, atvedusiu teisėsaugininkus pas Karolį N., tapo jo mobiliojo telefono išklotinės. „Kauno dienos“ žiniomis, Karolio N. mobiliojo telefono numeris buvo aptiktas ir netikėtai dingusios V. Urmonienės namuose. Jos buvo pasigesta sausio 26-ąją – likus vos porai dienų iki 87-ojo gimtadienio.

Nesugebėjo paaiškinti

Patekus į dingusios kaunietės namus, ant vieno „Kauno dienos“, kurią ji prenumeravo, numerio, aptikto ant palangės, kur buto šeimininkė mėgdavo spręsti kryžiažodžius, rastas dideliais skaičiais užrašytas telefono numeris.

Paskambinus juo, atsiliepęs jaunas vyras dievagojosi, kad nei jis V.Urmonienei, nei ši jam neskambinusi. Tačiau po kurio laiko perskambino, nes neva prisiminė, kad V.Urmonienei skambino jis – domėjosi, kada sodo kaimynė įvykdys savo pažadą persodinti pern lyg arti jų serbentų pasodintas savo tujas.

Tačiau paaiškinti, kodėl jam tai parūpo būtent sausio pabaigoje, V.Urmonienei skambinęs jos sodo kaimynas Karolis N. nesugebėjo. Kaip ir įtikinti netrukus jį sulaikiusių teisėsaugininkų, kokiomis aplinkybėmis jis V.Urmonienės dingimo dienomis susilaužė kulnikaulį. Įtariamojo sodo kaimynės nužudymu versija, kad tai įvyko ant Kauko laiptų, pareigūnų neįtikino.

Klaipėdos mįslė

Įtarimų, kad šis vienos Kauno aukštosios mokyklos studentas, šiuo metu dėl sveikatos problemų esantis akademinėse atostogose, pasako mažiau, negu žino, sukėlė ir kiti jo parodymai.

Kaip jau rašyta, V.Urmonienės namuose pasigesta jos bei nekilnojamojo turto (buto Maironio gatvėje bei sodo namelio prie Kauno marių) dokumentų, auksinių papuošalų, vonioje nuolat kabėjusių didelių rankšluosčių bei vienos šlepetės.

Tądien, kai V.Urmonienė dingo, jos mobilusis telefonas dar veikė iki vakaro. Tačiau juo niekas nebeatsiliepė. Vėliau jis jau nebeveikė, tačiau po to signalas trumpam buvo atsiradęs. Nustatyta, kad tada šis telefonas užfiksuotas Klaipėdoje. Nors, anot šaltinių dingusiosios aplinkoje, ji neturėjo pas ką ten važiuoti.

Atsitvėrė tylos siena

Buvo užfiksuotas ir trumpas prisijungimas prie elektroninės V.Urmonienės banko sąskaitos, tai leidžia daryti prielaidą, kad asmenims, susijusiems su jos dingimu, pavyko sužinoti prisijungimo kodus. Tačiau tai jiems naudos nedavė – sąskaita jau buvo užblokuota.

Jokių laužimosi žymių V.Urmonienės buto duryse su dviem užraktais nerasta. Todėl daroma prielaida, kad įtariamąjį ji įsileido pati arba šis įlipo per balkoną. Šios durys rastos praviros ir apsilankius V.Urmonienės bute kitą dieną po jos dingimo konstatavimo. Apie tai, kad buto šeimininkė pateko į spąstus savo namuose, liudija ir į kraują panašios dėmės, aptiktos ant jos vonios grindų.

„Kol kas daugiau įtariamųjų nėra, kol kas nerasta ir pati V.Urmonienė,“ – dalijosi pirmadienį paskutinėmis šios bylos naujienomis prokuroras, paneigęs ir praėjusią savaitę pasklidusius gandus apie neva rastus dingusiosios palaikus. Nebendrauja su žiniasklaida ir V.Urmonienės dukterėčia, pranešusi policijai apie tetos dingimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonh

Jonh portretas
Si moteris buvo ne tik garsi, bet ir labai gerbiama. Gaila, kad taip atsitiko. Anksciau ar veliau viskas isaiskes, nusikalteliai (lis) sulauks savo atpildo ir gaus "auksciausia ivertinima"...

Labai ilgai tyrimas

Labai ilgai tyrimas portretas
Gal reikėtų ekstrasensus pasikviesti ,kartais jie teisingai nurodo kur ieškoti kūno po nužudymo...Kažkaip neįtikėtina, kad policija negali studentėlio palaužti, arba blefuojama o tikrosios versijos slepiamos...

ggggg

ggggg portretas
Kūnas dar nerastas ,tai kaip galima sakyti, kad ji nužudyta????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių