Įtariami vyro pagrobėjai Kaune sulaikyti greičiau nei per parą

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai praneša sulaikę tris asmenis, įtariamus pagrobus iš vieno T. Masiulio gatvės kiemo 34 metų vyrą ir reikalavus iš jo nemenkos pinigų sumos.  Sulaikytieji, anot pareigūnų, – taip pat kauniečiai ir jau ne kartą teisti už sunkius ir apysunkius nusikaltimus.

Įtariamieji sulaikyti nepraėjus nei parai po to, kai į juos pagalbos kreipėsi pagrobtasis.

Kaip jau rašyta, naktį į pirmadienį – apie vidurnaktį jis pranešė prieš porą valandų buvęs užpultas trijų iš matymo pažįstamų asmenų berūkantis minėtame kieme, po smūgių į galvą prievartą įgrūstas į automobilį, kuriame surištas ir nusivežtas į mišką. Tiek pakeliui į jį, tiek miške pagrobėjai ir toliau naudojo fizinę bei psichologinę prievartą, reikalaudami 3 tūkst. eurų. Tik sutikus duoti dalį šios sumos, jis buvo parvežtas atgal į namus, paimant kaip garantą 2010 metų laidos automobilio „VW Passat" raktelius.

Nukentėjusįjį apžiūrėję medikai, nors ir konstatavo jam viso kūno sumušimą, tačiau išleido gydytis ambulatoriškai. 

Ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo pradėję Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujami Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų, sulaikė įtariamuosius jau pirmadienio vakare.

Pranešama, kad tai – jau ne kartą už įvairius nusikaltimus Lietuvoje bei užsienyje teisti nukentėjusiojo bendraamžiai. Vienam iš jų – taip pat 34-eri. Kitas  – 35-erių. Trečiasis – 36-erių. 

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, tarp jų teistumų yra ir nuosprendžių už neteisėtą disponavimą narkotikais bei žiaurų elgesį su gyvūnais. 

Už turto prievartavimą, panaudojus fizinį smurtą ar atėmus laisvę, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų. Trečiadienį planuojama kreiptis į teismą dėl sulaikytųjų suėmimo. Ar visų ir, kuriam laikui bus prašoma juos suimti, antradienį po pietų dar negalėta atsakyti.

Kol vyksta pirminiai ikiteisminio tyrimo veiksmai, teisėsaugininkai linkę susilaikyti ir nuo atsakymų į natūraliai kylančius klausimus: už ką nukentėjusysis buvo skolingas tokią pinigų sumą, ar jis pats nėra žinomas policijai ir, kodėl šis ikiteisminis tyrimas patikėtas su organizuotu nusikalstamumu besigalynėjantiems teisėsaugininkams, t.y. – ar įtariamieji siejami su Kauno gaujomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau ir si karta,teismas

Manau ir si karta,teismas portretas
Paleis recedivistines seklas??be reikalo policija dirbo..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių