Joninės Kaune: tuščiose gatvėse – pilna įvykių

Nors Patrulių rinktinės ekipažui, su kuriuo per Jonines budėjo „Kauno dienos“ žurnalistai, ir neprireikė tąnakt specialios amunicijos, kurią jam yra tekę naudoti spendžiant spąstus šeimos iššaudymu įtariamam Egidijui Anupraičiui, įvykių ir taip netrūko.

Tarp nukentėjusiųjų – ir policija

„Iš restorano „Mūsų dvaras“ girdisi garsai, panašūs į šaudymą!“, „Ką tik vartojo alkoholį, o dabar sėdasi į „Renault Trafic“ ir ketina važiuoti!“, „Moteris pranešė, kad sugyventinis – agresyvus: laiko rankoje plaktuką – grasina užmušti!“, „Du asmenys ties S.Žukausko žiedu išdaužė akmeniu troleibuso langą!“, „Neblaivus giminaitis muša šešerių metų anūkę!“, „Vandžiogaloje neblaivus vairuotojas įvažiavo į griovį!“, „20-metė, padauginusi alkoholio, skundžiasi, kad skauda širdį!“, „Ant kelio mėtosi neaiškus daiktas, suvyniotas į pledą!“ – tai tik maža dalis pranešimų, aidėjusių per tarnybinę radijo stotelę, sukant ratus tuščiomis Kauno gatvėmis ir stebintis, kaip šis vaizdas skiriasi nuo to, ką girdime.

Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad „Mūsų dvare“ viso labo buvo šaudomi fejerverkai. O neaiškus daiktas, kurį skubėta pašalinti nuo kelio, – tik kažkieno pamesta antklodė.

Po vidurnakčio policijos automobiliai, atvežę įtariamuosius įvairiais nusikaltimais į areštinę, jau vos tilpo jos kieme. „Ko čia fotografuoji?! Aš tik sulaužiau rankeną!“ – replikavo „Kauno dienos“ fotografui vienas akivaizdžiai neblaivus sulaikytasis. Netrukus paaiškėjo, kad minėta rankena nuplėšta nuo policijos automobilio, į kurį už kažkokį pažeidimą buvo įsodintas jo draugas, o pristatytasis į areštinę bandė šį išvaduoti.

Kai kam Joninės  kasdien

Į Domeikavos seniūnijos Radikių kaimą, kuriame neblaivus sūnus smurtavo prieš neįgalų tėvą, policijai teko vykti net du kartus.

Pirmąjį nukentėjusysis dar dvejojo, ar rašyti pareiškimą. Tačiau, kai pareigūnams išvykus sūnus atėmė iš jo ramentą ir iki kraujo sužalojo ranką, jau galutinai buvo apsispręsta daugiau nebekentėti.

Nuo patirto streso tebedrebėjęs nukentėjusysis neslėpė, kad jo sūnui Joninės – kasdien. „Daviau jam išdidų kunigaikščio vardą – Vytautas, o jis užaugo toks nevykęs! Nesitikėjau, kad kada nors teks rinkti policijos numerį, kad apgintų nuo sūnaus!“ – liejo širdgėlą sumuštasis. Tuo tarpu jo sūnus, kuriam areštinėje nustatytas sunkus girtumas – 2,24 prom., visą kelią iki jos negalėjo atsistebėti, kad jį gabena net keturių pareigūnų ekipažas, nebesuvokdamas, kad bendrauja ir su žurnalistais.

Sunkiai sekėsi susitvarkyti su neblaiviu užkandinės, esančios P.Plechavičiaus gatvėje, klientu ir vienos apsaugos tarnybos atstovams, atskubėjusiems į įvykio vietą net dviem ekipažais. Jų nurodymą palikti patalpą ignoravęs triukšmadarys padarė tai po poros Kauno policijos patrulių rinktinės 2-osios kuopos Mobilaus būrio vyriausiųjų patrulių Andriaus Maciulevičiaus ir Domanto Mardoso, su kuriais budėjo „Kauno dienos“ žurnalistai, sakinių. „Turi tik du variantus: arba važiuoji į valdiškus namus su atitinkama programa visam vakarui, arba eini į savo namus“, – tokie buvo tie stebuklingi žodžiai. Ir triukšmadarys, nepaisant to, kad buvo gerokai įkaušęs, žinoma, pasirinko antrąjį variantą.

Vienu šūviu – du zuikiai

Tačiau akivaizdžiausiai savo profesionalumą patruliai A.Maciulevičius ir D.Mardosas pademonstravo vos žvilgtelėję į vieną toli gražu ne pavyzdinės išvaizdos mersedesą, kuriuo važiavo du jaunuoliai.

Pradėjus jį Pramonės prospekte stabdyti, mersedeso vairuotojas iš karto nuvairavo automobilį į greta esančią aikštelę. Netrukus paaiškėjo, kad prie jo vairo sėdėjęs 30-metis Gediminas S. neturi vairuotojo pažymėjimo ir niekada jo neturėjo. „Man neleidžia jo gauti, nes turiu nesumokėtų skolų. Už tai, kad taip pat neturėdamas teisių vairavau motorolerį, buvau nubaustas 1500 eurų bauda. Iš kur aš paimsiu tokius pinigus?!“, – virkavo ir vėl panašiomis aplinkybėmis įkliuvęs Gediminas S. Nors jo draugė Greta, kuriai ir priklauso mersedesas, atskubėjo į įvykio vietą su taksi ir nešina ne per seniausiai gimusiu judviejų vaiku.

Pas mersedeso keleivį – vienoje įmonėje baldų surinkėju dirbantį 27-erių Luką Ch. aptikti du maišeliai su baltos spalvos milteliais. „Tai – amfetaminas, kurį nusipirkau prie „Hyper Maximos“ iš vyriškio, visų vadinamo hyperiu. Viena dozė pas jį kainuoja 12 eurų. Pirkau savo reikmėms, nors vartoju nedažnai“, – pasakojo „Kauno dienos“ žurnalistams sulaikytasis. Jis tikino nežinojęs ir, kad jį iš sodybos prie Kauno marių namo vežęs Gediminas S. neturi vairuotojo pažymėjimo. Pastarajam už tai surašytas protokolas. Narkotikų turėjęs jo draugas po tyrimų Klinikose atsidūrė areštinėje.

Eilinė naktis

„Nieko ypatingo – eilinė para, kaip ir eilinis savaitgalis, – išaušus rytui reziumavo Joninių naktį budėjęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Mindaugas Burneikis, žongliruodamas statistika: apskrityje pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje, tiek pat – dėl neblaivių vairuotojų, kurie įpūtė į alkoholio matuoklį daugiau negu 1,5 prom., girčiausias (2,66 prom.) buvo „Audi 80“ vairavęs 31-erių metų asmuo, įkliuvęs Kėdainių rajone dar dienos metu, Joninių naktį į areštinę uždaryta dvylika įtariamųjų įvairiais nusikaltimais, tačiau per visą parą nebuvo nė vieno įskaitinio eismo įvykio.“

Policijos budėtojui antrino ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Alekna: „Palyginti rami para – nuo 23 iki 3 val. turėjome tik keturis iškvietimus gesinti laužų. Vienas jų buvo šašlykinėje Vaižganto gatvėje, kur kvietėmės pagalbon ir policiją, nes jį sukūrusieji nesutiko patys ir užgesinti, nors kaimynai skundėsi, kad pas juos į namus eina dūmai. Dar du neprižiūrimi laužai užgesinti Vilijampolėje, o Vaišvydavoje – degančios šiukšlės.“

Panašiai apie šiųmetę Joninių naktį kalbėjo ir per ją budėjęs Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnysis gydytojas Viktoras Kariniauskas: „Gana rami naktis – eiliniai iškvietimai ir apsistumdymai.“ Remiantis policijos suvestinėmis, po vidurnakčio muštynės buvo kilusios Kačerginės liepų parke, o Karmėlavoje su lazdomis santykius aiškinosi šeši-septyni asmenys.


Šiame straipsnyje: joninėskaunasKauno policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Taigi visi puolate Verygą, kaip išdrįso kalbėti apie alkoholio ribojimus....Nereikia?

Edmundas tulcevičius

Edmundas tulcevičius portretas
Auga atžalynas , gražus atžalynas - K.Binkis .

Ha

Ha portretas
Jonines lietuvoje nieko naujo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių