Kaip bus nubaustas Šilainiuose moteris terorizavęs narkomanas?

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismui perduota byla, kurioje anksčiau už nužudymą teistas vyras kaltinamas automobiliuose apiplėšęs dvi moteris.

Įtarimai dėl apiplėšimų Šilainiuose pareikšti 45-erių Egidijui Kartanui. Už šią nusikalstamą veiką įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Kaip jau rašyta, abu išpuoliai Baltų prospekte esančio „Lidl" prieigose buvo įvykdyti kovo pabaigoje. Jų autoriui netrūko įžūlumo, nes į aukas pasirinktos moterys buvo užpuldinėjamos du vakarus iš eilės.

Kovo 26 d. apie 19 val. plėšikas įsėdo į „Peugeot 206“ ir šio vairuotojai, grasindamas peiliu, liepė vežti jį į Savanorių prospektą. Pakeliui iškraustęs aukos piniginę, užpuolikas pasisavino joje rastus 10 eurų bei mokėjimų ir internetinės bankininkystės korteles. Prigriebė ir daiktadėžėje rastą laikrodį. Plėšiko grobį nukentėjusioji įvertino 130 eurų.

Kovo 27 d. apie 20.40 val. „Lidl" automobilių stovėjimo aikštelėje plėšiko auka tapo „Ford Focus" vairuotoja. Įsėdęs su peiliu rankoje į automobilį, jis liepė likti sėdėti savo vietoje ir automobilio savininkei. Tačiau pastarajai pavyko pabėgti. Užpuolikas taip pat pasišalino, pagrobęs aukos pirkinių krepšį, įvertintą 5,76 euro.

Balandžio 1-osios rytą Kauno policija pranešė nustačiusi įtariamąjį ir paprašė visuomenės pagalbos nustatant jo buvimo vietą. Portalo duomenimis, nepaisant to, kad buvo Melagių diena, šiais nusikaltimais įtariamas E.Kartanas patikėjo, kad yra demaskuotas. Jis pats paskambino nurodytais pareigūnų telefonais ir pranešė, kur yra.

Policija taip pat pažiūrėjo į šį pranešimą rimtai ir nuvyko skambinusiojo nurodytu adresu. Balandžio 1-ąją apie 21 val. E.Kartanas buvo sulaikytas Kaišiadorių rajone esančiame narkomanų reabilitacijos centre.

Jis neneigia apiplėšęs moteris, tačiau įrodinėja, kad neturėjo jokio peilio. Tą patį 45-erių E.Kartanas, kurio biografijoje – jau penki teistumai, pakartojo ir tada atvesdintas į teismą.

Teismas nusprendė įtariamąjį suimti, nes jis neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos. Kaip pats teigė, gyveno daugiabučių namų laiptinėse. Neturėjo ir darbo. Be to, neseniai grįžo iš Vokietijos.

Portalo duomenimis, išvykimą į Vokietiją E.Kartanas deklaravo 2016-aisiais. 2012-ųjų birželį jis buvo paleistas iš Marijampolės pataisos namų, kuriuose kalėjo beveik 10 metų. Tokia subendrinta bausmė jam buvo skirta už sugėrovo nužudymą, kito kalinio sveikatos sutrikdymą bei chuliganizmą. E. Kartanas nužudė 13 metų vyresnį sugėrovą, pastarojo pavadintas ožiu. Už tai aukai smogta iš dildės pasigamintu peiliu, kurį, anot liudytojų, įkištą į dėklą jis nešiojosi pasikabinęs ant kaklo. Atlikdamas bausmę už šį nusikaltimą, E.Kartanas po metų savadarbiu metaliniu strypu sužalojo ir kitą kalinį.

„Gailiuosi ir labai atsiprašau tų moterų. Reikėjo pinigų narkotikams, todėl taip ir padariau“, – balandžio pradžioje atvesdintas į teismą už naujausius nusikaltimus sakė konvojaus pareigūnų saugomas įtariamasis.

Jis pasakojo pernai grįžęs iš Vokietijos, daugiausiai prisilaikęs Kauno centre esančių daugiabučių laiptinėse. O pasirinko plėšikavimui Šilainių „Lidl" automobilių stovėjimo aikštelę, nes ten gyvena jo pažįstamas, pas kurį jis anksčiau glaudėsi. Be to, buvo patogu gyventi vienur, o plėšikauti kitur. Esą atvežtas pirmosios aukos į miesto centrą, jis kitą dieną grįžo į nusikaltimo vietą pėsčiomis. O, kai šiek tiek prašviesėjus sąmonei suprato, ką padarė, esą pasiryžo gydytis nuo narkomanijos. E.Kartanas prašė jo nesuimti, kad nenutrūktų gydymas. Tačiau teismas konstatavo, kad narkomanų reabilitacijos centre negalima pilnai užtikrinti jo izoliavimo nuo visuomenės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ole

ole portretas
Zmogus be smegenu, I konservus ji ir i gyvūnų prieglauda. ir žmonės bus saugus, ir gyvūnai sotus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių