Kaune avariją sukėlusi moteris pripūtė 3,15 promilės

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kaune avariją sukėlusi vairuotoja buvo visiškai girta. Anot teisėsaugininkų, ši vidury baltos dienos vos ant kojų pastovėjusi kaunietė – girčiausia per beveik pusmetį, kai sugriežtinta atsakomybė už vairavimą išgėrus. Tiesa, absoliutaus rekordininko vyro, kuriam nustatyta 4,07 promilės, ji dar neperspjovė. 

Avarija, kurią sukėlė neblaivi 32-ejų metų L.P., įvyko vakar apie 14.15 val. ties Taikos prospekto žiedu, esančiu sankirtoje su Kovo 11-osios gatve.

Neblaivi automobilį „Subaru Legacy“ vairavusi L.P., panašu, turėjo planų važiuoti toli – prieš ją demaskavusį susidūrimą su "Opel Vectra“ ji buvo užsukusi į čia pat esančią automatinę „Neste“ degalinę. Išvažiuodama iš jos teritorijos, ji nepraleido ir kliudė iš dešinės jai važiavusio opelio, vairuojamo 21-erių metų merginos.

Taranuotas opelis nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į pakelės medį. Pirminiais duomenimis, nė viena iš vairuotojų nenukentėjo.

Avarijos kaltininkei, turinčiai jau keturiolikos metų vairavimo stažą, nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,15 promilės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nepaisant to, kad už vairavimą išgėrus, kai kraujyje – daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio, nuo 2017-ųjų sausio 1-osios numatyta baudžiamoji atsakomybė, grasinanti net laisvės atėmimu iki vienerių metų, šiemet Kaune bei Kauno rajone jau pradėti 228 tokie ikiteisminiai tyrimai. 60 atvejų konstatuota jau po eismo įvykio. Tačiau didesnė dauguma neblaivių vairuotojų, kuriems nustatytas vidutinis ar dar didesnis girtumas, buvo demaskuoti policijos reidų metu, spėjant užbėgti už akių niekuo dėtiems eismo dalyviams grėsusioms nelaimėms.


Šiame straipsnyje: Girtumasavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SKAITYTOJAS

SKAITYTOJAS portretas
Neturi moteris nei proto nei savigarbos priputai tai sėdėk namie o jai jau tokia bagota kad sėdi už vairo girta tai taksą pasiimk vežios kur nori

Dalyvis

Dalyvis portretas
Ismokite rasyti straipsnius ir neklaidinkite zmoniu.

ARNAS

ARNAS portretas
TIKIUOS butu daugiau naudos ,jeigu nubaustu realiai.NEREIK saukti boba ,diedas .BET GAIDZIU valdzia isleido istatyma ,o aplink visokiausi apejimai.Kaltiname kitus del visko ,nes neveikia jokie istatymai isleisti ir iteisinti valdzios.KADA smirda ,tai smirda is visu pusiu ... tik maziau kur vejas pucia......
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių