Kaune gyvybės langelyje paliktas naujagimis

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą Kaune gyvybės langelyje rastas kūdikis.

Policijos departamentas skelbia, kad naujagimis P. Mažylio gimdymo namų gyvybės langelyje, esančiame V. Putvinskio g., aptiktas vakar apie 10 val. Tai vienos savaitės berniukas.

Mažylis – 3018 g svorio. Pirminė apžiūra parodė, kad jis sveikas, jaučiasi gerai, portalui kauno.diena.lt teigė Kauno klinikinės ligoninės, kuriai priklauso šie gimdymo namai, atstovas Saulius Tvirbutas.

Prie berniuko nebuvo palikta jokio dokumento. Jis aprengtas nenaujais drabužiais, įsuktas į dėvėtą antklodėlę. Jam bus ieškomi globėjai.

Šis naujagimis – trečias šiemet ir penkioliktas mažylis, paliktas šiame gyvybės langelyje nuo pat jo atidarymo 2009 metais. 

Kaune į gyvybės langelius vaikai patenka gana retai. Apie tokioje vietoje paliktą mažylį informuojama policija, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Dažniausiai šie vaikai yra įvaikinami, kartais jų pasiimti sugrįžta motinos, tačiau tada reikalingi DNR tyrimai, kurių metu nustatoma, ar atvykusioji tikrai vaiko mama.

Dėl gyvybės langelyje palikto vaiko mamai negresia baudžiamoji atsakomybė. Persigalvoti ji gali per tris mėnesius.


Šiame straipsnyje: gyvybės langeliskūdikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Liuda

Liuda portretas
tam tie langeliai ir yra ,labai gerai ta moteris pasielge,o ne kur uzkasusi,tikriausiai jokios galimybes pati auginti neturi tai rinkosi ,kad ir tokia galimybe ir gal but sunkiai net labai,o tam vaikeliui palinkekim gero angelo sargo...

...

... portretas
Geriau taip, nei būtų 'auginus' LAUKDAMA kada 'pats numirs'.

...

... portretas
galbūt, kažkada mama tave susiras. galbūt, turėsi stiprybės ją suprasti. Tada viskas bus gerai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių