Kaune demaskuota padirbtų eurų spaustuvė

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnų pajėgos šturmavo namą Kaune. Sulaikyti du įtariamieji, kurie įtariami padirbinėję ir platinę eurus.

Trečiadienio vakarą policijos pareigūnų pajėgos šturmavo namą Kaune. Sulaikyti du įtariamieji, kurie įtariami padirbinėję ir platinę eurus.

Vakar apie 20.30 val. Partizanų g., viename iš daugiabučių prie įėjimo į butą, pareigūnai sulaikė 39-erių metų vyrą, kurio drabužių kišenėje buvo rastas paketas su 100 vnt., kaip įtariama, padirbtų eurų (50 eurų vertės nominalai).

Atlikus kratą, sulaikytas 48-erių metų buto šeimininkas. Kratos metu rasta 228 vienetai padirbtų 50 eurų kupiūrų, kurių serijos numeriai skirtingi. Taip pat vyriškio bute rastas presas giluminiams įspaudams daryti, banknotų klišės, įvairios hologramos, olandiškų automobilių registracijos dokumentų pavyzdžiai, kompiuterinė technika, apie 20 tūkst. eurų (įvairiomis kupiūromis).

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelio kiekio netikrų pinigų pagaminimo, laikymo arba realizavimo. Įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į Kauno apskrities policijos areštinę, rytoj bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės įtariamiesiems paskyrimo. Vyrams gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

„Platinime, panašu, dalyvavo nemažai žmonių, bet pagal šios dienos duomenis yra du įtariamieji“, – šiandien sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris. Pasak jo, eurai gaminti namų sąlygomis, jų kokybė buvo vidutiniška.

Policijos duomenimis, Lietuvoje nuo euro įvedimo išimta maždaug 870 galbūt padirbtų kupiūrių daugiau kaip 40 tūkst. eurų sumai.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pažymėjo, kad Europolas vieną padirbtos kupiūros nominalą buvo priskyręs Lietuvai. Nustatyta, kad tokie padirbti eurai vyravo Kauno regione.

Šiemet Kauno apskrities policijoje buvo pradėti 89 ikiteisminiai tyrimai dėl suklastotų 50 eurų kupiūrų paleidimo apyvarton. Siekiant atskleisti šias nusikalstamas veikas, Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo sudaryta patyrusių policijos tyrėjų grupė, kuri intensyviai dirbo vykdydama kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo veiksmus.

„Viena klišė buvo naudojama išskirtinai Lietuvai“, – sakė policijos vadovas.

Lietuva eurą įsivedė šių metų sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o5555

o5555 portretas
kam is vokietyjos pinigus pirkt kaune gamina ir pigiai

O tai tau..

O tai tau.. portretas
Pas mane po 50 kupiuru gavau siandien, gal is tos partijos. Kaip cia dabar zinot.. Ar pakramcius jausis skirtumas?

?????

????? portretas
Na.chera mums tas Briuselis? Galim ir patys prisispausdinti tu JEVRU O sako kad lietuviai durni.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių