Kaune pasieniečiai į Lietuvą neįleido 26 jūrininkų

  • Teksto dydis:

Kauno oro uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai į Lietuvą neįleido reisu iš Maskvos atvykusių 26 ukrainiečių bei rusų jūrininkų. Netvarkingus kelionės dokumentus turėjusiems užsieniečiams teko keisti maršrutą ir vykti į Mauritaniją.

Pirmadienį vėlai vakare Kauno oro uoste dirbę pasieniečiai patikrino reisu iš Maskvos atskridusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu paaiškėjo, kad septyni Ukrainos piliečiai bei 19 rusų neturi reikiamų dokumentų, suteikiančių teisę legaliai įvažiuoti į Lietuvą.

Rusijos piliečiai atvyko be privalomų vizų, o ukrainiečiai pasienio patikrai pateikė seno pavyzdžio ne biometrinius pasus. Šios valstybės piliečiai į Europos Sąjungos erdvę be vizų 90 dienų gali įvažiuoti tik pateikę biometrinius dokumentus. Užsieniečių amžius – nuo 23 iki 57 metų.

Nustatyta, kad 25 vyrai bei viena moteris yra jūrininkai ir Klaipėdos uoste turėjo papildyti civilinio laivo įgulą. Paaiškėjo, kad reikiamais kelionės dokumentais tinkamai nepasirūpino laivo personalo komplektacija besirūpinanti agentavimo bendrovė.

Jos atstovams teko organizuoti visų jūrininkų išvykimą iš Kauno oro uosto, kadangi VSAT pareigūnai atsisakė užsieniečius įleisti į Lietuvą.

Antradienį naktį, keliolika minučių po 1 valandos, visi 26 Rusijos bei Ukrainos piliečiai užsakomuoju reisu išvyko į Mauritanijos miestą Nuadibu.

Šiemet VSAT pareigūnai dėl įvairių priežasčių į Lietuvą iš viso neįleido 3126 užsieniečių. Dažniausiai tokių asmenų kelionės, kaip nutiko Kauno oro uoste, nutrūksta dėl netvarkingų dokumentų arba jų neturėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mociute

Mociute portretas
Bepročiai, tik vėliau tegul neverkia, kad mūsiškių neileis

vijole

vijole portretas
.....atvykeliai zonduoja!!! ar didzioji rytu "drauge" gales ifiltruoti Lietuvoje savo bostrus bet pasienieciai nesnaudzia!!! vivat

Anonimas

Anonimas portretas
Smagu skaityt apie daroma tvarka, kad ir kas tai bebutu. Lietuvai labai to truksta!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių