Lietuvaite apsimetinėjęs Nigerijos pilietis įtariamas stambia afera

Į Kauno teisėsaugininkų rankas pakliuvo sukčiavimu stambiu mastu įtariamas Vytauto Didžiojo universiteto studentas iš Nigerijos. Pirminiais duomenimis, prisistatydamas tarptautinėje pažinčių svetainėje lietuvaite Vaida, jis galėjo išvilioti iš šios svetainės lankytojų apie 124 tūkst. eurų.  

Užsieniečių patiklumu naudojęsis 31-erių Nigerijos pilietis buvo sulaikytas liepos 5-ąją kartu su savo drauge Lietuvos piliete jų nuomojamajame bute Vilijampolėje. 

Kol kas nustatyta tik viena galima šios poros auka –Naujosios Zelandijos pilietis, iš kurio per maždaug pusmetį buvo išviliota apie 34 tūkst. eurų. Šis solidaus amžiaus vyriškis taip pat buvo susikūręs minėtoje pažinčių svetainėje savo anketą. Pirminiais duomenimis, su joje lietuvaitės Vaidos vardu užsiregistravusiu Kaune studijuojančiu nigeriečiu Naujosios Zelandijos pilietį suvedė pati sistema – pagal pastarojo nurodytus pageidavimus ieškomai merginai. Sukčiavimu įtariamas Nigerijos pilietis maskavosi ne tik svetimu vardu – jis buvo įsidėjęs ir internete rastas merginos iš Čekijos nuotraukas.

Per tą bendravimo su Naujosios Zelandijos piliečiu pusmetį nigerietis ne tik sugebėjo įtikinti savo internetinį draugą dėl esą abipusio simpatijos jausmo, bet ir sugraudinti jį įvairiomis istorijomis – esą labai prasta vieno iš namiškių sveikata, o operacijai nėra pinigų. Tiesa, jų Turkijoje uždirbo tėvas, bet šio atlyginimas dėl kažkokio nesusipratimo sulaikytas, o samdyti advokatą, kad šis išspręstų problemą, taip pat nėra už ką. Ir "lietuvaitę Vaidą", žiūrėdamas į patrauklios čekės nuotraukas, įsimylėjęs Naujosios Zelandijos pilietis siuntė jai pinigų.

Įtariama, kad jis nebuvo vienintelė sukčiavimu stambiu mastu įtariamo Nigerijos piliečio auka, nes į jo nurodytą sąskaitą, kaip įtariama, ir kiti tos pačios tarptautinės pažinčių svetainės lankytojai persiuntė iš viso apie 124 tūkst. eurų. Kitų nukentėjusiųjų dar ieškoma.   

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba, atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu, pareiškė įtarimus ne tik Nigerijos piliečiui, bet ir jo draugei. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Naujosios Zelandijos pilietis per tą pusmetį net kelis kartus bendravo telefonu su savo internetine drauge ir ši kalbėjo moterišku balsu. Įtariama, kad tai buvo nigeriečio draugė. Tačiau pastaroji nesulaikyta, nes turi darbą ir nuolatinę gyvenamąją vietą. Jai skirta švelnesnė kardomoji priemonė už suėmimą. Tuo tarpu Nigerijos pilietis, nepaisant to, kad, kaip ir draugė, lig šiol Kauno teisėsaugininkams nebuvo žinomas, suimtas dviem mėnesiams. Paaiškėjo, kad jau nebegalioja jo leidimas gyventi Lietuvoje. Tiesa, sulaikytasis tikina, kad jau tvarkėsi dokumentus jo pratęsimui. 

Kol kas įtariamieji nelinkę prisipažinti dėl jiems inkriminuojamų nusikaltimų. Už sukčiavimą stambiu mastu Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: sukčiaisukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių