Kauno teisėsaugininkams įkliuvo stambios narkotikų kontrabandos kurjeris

  • Teksto dydis:

Po kelis mėnesius trukusio operatyvinio tyrimo Kauno teisėsaugininkams pavyko su įkalčiais sulaikyti pensininką iš Vilniaus rajono, kuris, kaip įtariama, yra labai didelio kiekio narkotinių medžiagų - kanapių dervos kontrabanda užsiimančių asmenų kurjeris.

Ne per seniausiai iš Pietų Europos grįžęs 67 metų A. B. buvo sulaikytas naktį iš šeštadienio į sekmadienį pakeliui iš savo namų link Lietuvos ir Rusijos pasienio. 

Įtariama, kad jo vairuoto automobilio slėptuvėse aptikta kanapių derva, kurios bendras kiekis - daugiau kaip 100 kilogramų, buvo skirta Karaliaučiaus sričiai.

240 paketų su minėta narkotine medžiaga buvo išslapstyti keliose šio automobilio kėbule įrengtose slėptuvėse.

A.B. sulaikymas nebuvo atsitiktinė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų sėkmė. O tiesiog išlauktas momentas realizuoti surinktą operatyvinę informaciją realiais įkalčiais. 

Anot ikiteisminiam tyrimui vadovaujančių Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų, perimto krovinio vertė nelegalioje narkotinių medžiagų rinkoje - apie 200 tūkst. eurų.

Kauno apylinkės teismas pirmadienį leido suimti A.B. dviem mėnesiams. Už labai didelio kiekio narkotikų kontrabandą jam gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Iki šiol A.B. į policijos akiratį patekęs nebuvo. Jis nėra teistas ir nesiejamas su jokiomis organizuoto nusikalstamumo grupuotėmis. Tačiau šių atstovai savo kurjeriais ir pasirenka asmenis su švariomis biografijomis.

Kol kas A.B. - vienintelis įtariamasis šioje byloje.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių