Kaune vaikas apsvaigintas psichotropiniais vaistais

Dvejų metų mažylio motina kaltina Kauno vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ darbuotojas skandalingu nusikaltimu – esą šios jos sūnų girdė psichotropiniais vaistais. Moteris remiasi Kauno klinikų medikų tyrimais. Darželio darbuotojos tikina esančios apšmeižtos.

Nepažino sūnaus

Pranešimą iš Kauno klinikų Vaikų priimamojo apie tėvų atvežtą įtartinos būklės mažylį Kauno policija gavo trečiadienį, apie pusę dešimtos vakaro. Apie įvykį policijai pranešė patys gydytojai. 

Anot Vaikų klinikos vadovo Rimanto Kėvalo, mažylio motina pasakojo, kad vakar atėjusi pasiimti vaiko į darželį, rado jį neadekvačiai vangų ir mieguistą – mažylis vos pasėdėjo automobilio kėdutėje. Iš ryto ji esą paliko sūnų darželyje sveiką, tačiau kitai auklėtojai. Kolegė, iš kurios ji atsiėmė vaiką, teigė nieko paaiškinti negalinti.

Užteko lašinės

Klinikose atsidūrusiam mažyliui pernakt buvo prijungta lašinė. Anot R.Kėvalo, vaikui diagnozuotas lengvas apsinuodijimas – nei kvėpavimas, nei sąmonė nebuvo sutrikusi. Šlapime aptikta psichotropinių medžiagų, veikiančių centrinę nervų sistemą, pėdsakų.

„Jis atvežtas mieguistas, kaip mama sakė – neadekvačiai. Tai praktiškai atitiktų lengvo apsinuodijimo psichotropiniais vaistais klinikinius simptomus. O diagnozė patvirtinta atlikus šlapimo testą. Tokio atvejo, kad mažylis būtų pristatytas iš vaikų darželio tokiomis keistomis aplinkybėmis, dar nėra buvę,“ – stebėjosi profesorius R. Kėvalas.

Pasak gydytojo, pavojaus vaiko sveikatai vaistai nesukėlė, rytą jis jautėsi gerai ir iš ligoninės išleistas.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo. Dėl to gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. Pirminiais duomenimis, ketvirtadienį po pietų dar niekam įtarimai nebuvo pareikšti. Tačiau į lopšelį-darželį „Bitutė“, įsikūrusį Taikos prospekte, atvykę pareigūnai šiandien surengė kratą – galimai ieškodami įkalčių.

Gina pavaldines

Darželio direktorė Ritutė Širmulienė, kurią pavyko pakalbinti dar prieš pasirodant policijai, teigė sužinojusi apie šį skandalingą kaltinimą tik ketvirtadienį priešpiet, kai viena grupės auklėtoja paskambino vaiko mamai pasiteirauti, kodėl jis šiandien neatvestas į darželį.

Išgirdusi motinos kaltinimus, auklėtoja atbėgo pas direktorę. Anot R.Širmulienės, abi auklėtojos skandalingus kaltinimus neigia, o mažylio mama į jos telefono skambučius neatsiliepia.

„Negalėjo taip būti!“ – gynė pavaldines, kurios tuo metu jai rašė paaiškinimus, darželio direktorė, akcentuodama, kad vienos jų darbo stažas su vaikais – 20 metų. Kitos, atėjusios dirbti prieš metus iš kitos įstaigos, – dar didesnis.

Iškalbinga užuomina

Anot R.Širmulienės, vidurdienį ji pati buvo užsukusi į šią grupę – buvo pasirengimas pietums. Vienas mažylis, kaip paaiškėjo vėliau, – tas pats, kuris vakare atsidūrė Kauno klinikose, verkė.

„Paėmiau jį ant rankų ir vaikas pralinksmėjo“, – teigė R.Širmulienė, kurios žiniomis, šį berniuką mama pasiėmė iš darželio, kaip įprasta, per pietų miegą.

R. Širmulienės pavaduotoja ugdymui Audronė Karklelienė savo ruožtu, žurnalistams pareiškė, kad mažylio motina auklėtojai yra sakiusi, jog privalo pasiimti sūnų apie 15 val., nes turi jam sugirdyti kažkokius vaistus. Darželio personalas informacijos apie tai, kokie tai vaistai, neturi.

„Esame šimtu procentu tikri, kad vaikas nei vaistų, nei jokių kitų psichotropinių medžiagų darželyje negavo ir negalėjo gauti, – teigė lopšelio-darželio „Bitutė“ direktorės pavaduotoja A. Karklelienė. – Darželyje vaikas nuolat verkdavo, sunkiai užmigdavo. Tiek auklėtojos, tiek visas personalas tam vaikučiui skyrė ypatingą dėmesį ir rūpestį. Jokių signalų, kad vaikas būtų apsinuodijęs, nepastebėjome. Per pietus jis jautėsi gerai, tik, kaip visuomet, buvo irzlus“.

Tačiau po pokalbio su klinikų medikais mažylio motina įtaria, kad jos sūnui, kurį pati apibūdino kaip judrų ir aktyvų, darželyje galėjo būti duota raminamųjų vaistų, kad jis netrukdytų miegoti kitiems.

Ikiteisminį tyrimą pradėjusi policija tradiciškai jokios informacijos neteikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mamos

Mamos portretas
Nepalikit darželiuose verkiančių vaikų!

dsa

dsa portretas
Netikiu, kad auklėtojos taip galėtų, kur jos gaus tų vaistų, galų gale? Bet jei motina pripažįsta, kad joms galėjo kilti toks noras, tai reiškia, vaikas tikrai probleminis. Tai lai rūpinasi verčiau jo bendra sveikata, kas jam yra, kad jis amžinai irzlus, gal serga kuo?

kleopatra

kleopatra portretas
labai abejoju kad galetu duoti tokiu vaistu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių