Kauno marių regioniniame parke be leidimų statoma gyvenvietė

  • Teksto dydis:

Kauno marių regioniniame parke Kaišiadorių rajone Grabučiškių kaimo Rumšiškių gatvėje prasidėjo prabangių gyvenamųjų namų statybos, tačiau leidimų joms niekas nedavė, rašo naujienų portalas delfi.lt.

Kauno marių regioninio parko direktorė Nijolė Eidukaitienė teigė, kad prieš metus parko direkcija išdavė specialiuosius saugomos teritorijos tvarkymo ir apsaugos reikalavimus aštuoniems poilsio pastatams statyti minėtoje teritorijoje. Tačiau, kaip teigė N. Eidukaiteinė, statybos pradėtos direkcijai nepateikus jokių projektinių pasiūlymų. „Buvo daug reikalavimų, tačiau jokių projektinių pasiūlymų iki šiol negavome“, – sakė direktorė.

Pasak N. Eidukaitienės, statybos darbai šiame sklype prasidėjo prieš 3–4 mėnesius. „Blogiausias dalykas yra tas, kad jau dabar iš šio žemės savininko elgesio matosi, kad tai nėra „draugiškas“ žmogus. Jis jau dabar užtvėrė viešą kelią (Rumšiškių g.), kad niekas neprivažiuotų prie jo sklypo. Labai panašu į tai, kad formuojama uždara privati gyvenamųjų namų erdvė, o ne kempingas visiems, kaip įsivaizduoja direkcija ir kas turėtų būti rekreacinėse regioninio parko zonose“, – nuogąstavo direktorė.

Kad projekto vystytojas nesikreipė statybos leidimo, patvirtino ir Kaišiadorių rajono savivaldybės Ūkio plėtros skyriaus vedėjas Rimantas Želvys. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija dėl šio atvejo pradėjo tyrimą. Tuo metu internete jau publikuojami skelbimai apie gyvenamųjų namų pardavimą šioje vietoje.

Kaip delfi.lt informavo Registrų centras, sklypas Kaišiadorių rajone, Grabučiškių kaime, priklauso Dainiui Gelažauskui ir Dariui Žukauskui. Su jais portalui susisiekti nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kokie 3 mėnesiai? Jau metai ir 6 mėnesiai statybos vyksta. Tai direkcija tik dabar pamatė??????

Kostia

Kostia portretas
O tai čia tas Darius Žukauskas Kauno m. VPV viršininkas?

neteisybe

neteisybe portretas
uz tai kad kanapes pardave, pasodino 6metams. o kai nelegalios statybos, visiems p x. pastatys, parduos zmonems, o tada ateis ir nugriaus, tipo nelegalu. taip ir apiplesineja zmones, ir niekas niekur neseda,o darbuojasi toliau
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių