Kauno pareigūnų laimikis – didelis kiekis garsių prekių ženklų klastočių

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugos pareigūnai nustatė sandėlį, jame rasta bei paimta daugiau nei 700 įvairių garsių prekinių ženklų rūbų ir avalynės. Įtariama, kad tai gali būti padirbiniai.

Pareigūnai sulaikė vyrą, įtariamą naudojusį svetimą prekių ar paslaugų ženklą bei apgaulingai tvarkiusį buhalterinę apskaitą.

Kauno kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, gavę informacijos, kad grupė asmenų, galbūt naudodamasi socialiniais tinklais, prekiauja žymių prekinių ženklų padirbiniais – drabužiais bei avalyne.

Atlikę ikiteisminio tyrimo veiksmus, policijos pareigūnai nustatė asmenį, galbūt užsiimantį minėta nelegalia veikla.

Taip pat kriminalistai nustatė galimas daiktų prekybos ir sandėliavimo vietas bei surinko kitus, tyrimui reikšmingus duomenis.

Trečiadienį, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais Kauno mieste, kratų metu, aptiko prekybos bei sandėliavimo vietas.

Iš jų buvo paimtas didelis kiekis „Nike“, „Philipp Plein“, „Kenzo“, „Gucci“, „EA7“ bei kitais žymiais prekių ženklais pažymėtų drabužių bei avalynės, skelbia policija.

Įtariama, kad visi, daugiau nei 700 paimtų rūbų, gali būti klastotės.

Kratų metu pareigūnai taip pat paėmė prekybos įmonės buhalterinės apskaitos dokumentus, kompiuterius ir kitus tyrimui reikšmingus daiktus, įtariant, kad įmonė apgaulingai tvarko buhalterinę apskaitą.

Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki 4 metų.

Kratų metu taip pat buvo rastos, įtariama, narkotinės medžiagos ir svarstyklės joms sverti, todėl asmeniui taip pat gresia baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

„Primename būti ypač atidiems internetu perkant žymių prekių ženklais pažymėtus drabužius. Rekomenduojame drabužius pirkti tik patikimose elektroninės prekybos parduotuvėse, taip užsitikrinant galimybę netikusią prekę gražinti pardavėjui ar reikalauti prekę pakeisti į kokybišką“, – sako policija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irma

Irma  portretas
Tai kur dabar tuos daiktus des?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių