Kauno policijai įkliuvo 13 saugos diržų nesegėjusių vairuotojų

  • Teksto dydis:

Per reidus Kauno apskrities policija iš viso nustatė 27 KET pažeidimus: 13 vairuotojų buvo sustabdyti dėl to, jog nesegėjo saugos diržo, dar 2 vairuotojai buvo vartoję alkoholio.

Taip pat išaiškinti 3 vairuotojai, neturintys teisės vairuoti transporto priemonės, tačiau jas vairavę. Viena transporto priemonė nebuvo drausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Pareigūnai taip pat nustatė, jog vienos transporto priemonės langų tamsinimas neatitinka reikalavimų, dar kitas automobilis važiavo be priekinio valstybinio numerio. Taip pat užfiksuoti 6 pėsčiųjų padaryti KET pažeidimai, kuomet gyventojai važiuojamąją kelio dalį kirto ne pėsčiųjų perėjoje.

Pareigūnai priemonę vykdė ne tik savaitgalį, bet ir visą praėjusią savaitę – nuo sausio 29 iki vasario 4 dienos Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai priemonės metu iš viso užfiksavo 29 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejus: 17 vairuotojų viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 9 - nuo 20 iki 30 km/val., 2 – nuo 30 iki 40 km/val., 1 – daugiau nei 50 km/val.

Sausio 30 dieną apie 19.20 val. Kėdainių rajone, Dotnuvos miestelyje, 20-metis jaunuolis, neturėdamas dvejų metų vairavimo patirties, automobiliu „Mercedes-Benz“ važiavo 127 kilometrų per valandą greičiu, kuomet gyvenvietėje leistinas maksimalus greitis yra 50 kilometrų per valandą. Dvejų metų vairavimo patirties dar neturinčiam vairuotojui gresia bauda iki 550 eurų bei teisės vairuoti transporto priemonės atėmimas iki vienerių metų ir šešių mėnesių.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti 3 neblaivūs automobilių vairuotojai. Dviems vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, vienam – sunkus.

Vasario 4 dieną apie 20.30 val. Jonavos rajone, Vaivadiškių kaime, 25 metų vyras, būdamas neblaivus (nustatytas lengvas girtumo laipsnis 0,81 prom.), vairavo „Mazda 323“.

Pareigūnai taip pat išsiaiškino, jog vairuotojas neturi teisės vairuoti transporto priemonės, automobilis neturi reikalingų dokumentų, nedraustas transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, neregistruotas nustatyta tvarka, taip pat automobiliui nebuvo atlikta valstybinė techninė apžiūra.

Sausio 31 dieną apie 16 val. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate sulaukta pranešimo, kad Kaune, S. Žukausko gatvėje, neblaivaus vyro vairuojamas automobilis „Renault“ kliudė kitą stovintį automobilį „Audi“. Pareigūnai nedelsiant reagavę į gautą pranešimą ir nuvykę į nurodytą vietą, rado minėtą automobilį. Patikrinus minėto „Renault“ 62 metų vairuotojo blaivumą alkoholio matuokliu nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,85 promilės alkoholio.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 26 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Užfiksuotas 1 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejis. Taip pat pareigūnai nustatė 6 asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Kauno apskrityje šiemet žuvo 7 eismo dalyviai (pernai iki vasario mėnesio pabaigos – 5), dar 67 sužeisti (pernai – 86).

Policija primenama, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Df

Df portretas
Dirzai saugos neduoda tik i bizeta pinigai gereu uz telefonus pradetu gaudit ir skirt baudas tik saziningai o neis lempos

Ko

Ko portretas
As turejau baise avarija netiketai skersai kekle pastojo kitas auto gerai kad buvom be dirzu jai sujais butume senai karmelavoi

Bronx

Bronx portretas
Baisūs nusikaltėliai!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių