Kauno policijos vyriausiasis tyrėjas reikalavo kyšio?

  • Teksto dydis:

Trečiadienį savo darbo vietoje Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK) buvo sulaikytas Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiasis tyrėjas Nikolajus Gandziukas, kaip įtariama, paėmęs išsireikalautą kyšį iš vieno Kauno verslininko. Su įkalčiais sulaikytas pareigūnas atliko ikiteisminį tyrimą dėl reketuojamojo įmonėje įvykusio nelaimingo atsitikimo. 

Kaip įtariama, apie 500 eurų kyšį paėmusį vyriausiąjį tyrėją sulaikė kolegos iš Kauno AVPK Imuniteto skyriaus, pradėjusio ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo.

Apie tai, kad apklausai jį išsikvietęs N.Gandziukas reikalauja kyšio už palankų procesinį sprendimą, policijai pranešė pats reketuojamasis, kuriam už pinigus siūlytas tik liudytojo statusas, nors grėsė įtarimai dėl darbų saugos nesilaikymo.

Anot Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus, kuruojančio pradėtą ikiteisminį tyrimą, vyriausiojo prokuroro Tomo Staniulio, nors kyšio reikalavęs vyriausiasis tyrėjas verslininkui teigė, jog reikia tokios didelės sumos, nes šis turi gautais pinigais dalintis, visi paimti pinigai rasti pas sulaikytąjį.

Šiandien kreiptasi į teismą dėl N.Gandziuko nušalinimo nuo pareigų.

"Ketiname patikrinti visus šio vyriausiojo tyrėjo atliktus ikiteisminius tyrimus. Jeigu bus nustatyta, kad panašių atvejų yra buvę ir anksčiau, bus pradėti ikiteisminiai tyrimai ir dėl jų", – teigė Kauno AVPK viršininkas Darius Žukauskas, akcentavęs, kad tokie dalykai jo vadovaujamoje tarnyboje nebus toleruojami, o su tokiais kolegomis bus nedelsiant atsisveikinama.

(Nuotraukoje – T. Staniulis ir D. Žukauskas)

N.Gandziuko stažas policijoje – 16 metų. Jis devynis kartus skatintas už gerą tarnybą ir tik vieną kartą baustas – 2014 m. už ikiteisminio tyrimo terminų nesilaikymą jam paskirta nuobauda (pastaba).

Paraleliai dėl galimai neteisėtų vyriausiojo tyrėjo veiksmų Kauno AVPK Vidaus tyrimų skyriuje pradėtas tarnybinis patikrinimas. 

Kauno AVPK Imuniteto skyrius primena, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ir kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį arba reikalavęs ar provokavęs duoti kyšį arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, traukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Patariama elgtis atsakingai, nes kyšiu laikomas bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai. Vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį pakanka, kad būtumėt patraukti baudžiamojon atsakomybėn. 

Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno AVPK anoniminiu pasitikėjimo tel. (8 37) 303 050.


Šiame straipsnyje: policijakyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pagaliau įkliuvo šitas veikėjas....pasiunčia postinius įteikti šaukimą atvykti pas jį apklausai niekuo dėtą asmenį.Akibrokštas,bet tai matyt kažkieno užsakymu pagasdinti...o gal nuvykus su pasu ir uždaryti,inscenizuojant pasipriešinimą.O dirbo 16 metų.

Va

Va portretas
taip,per tokius tyrejus ir teisejus,taip ir zusta IEVUTES ir tt.

Jonas

Jonas portretas
Taip ir toliau.Tik bausmė ,ĮRODŽIUS,turėtų būt nesimbolinė.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių