Kauno rajone sušaudyta šeima, žudikas paleido mažiausiai 21 šūvį

Kauno rajone, Gaižėnų kaime, pirmadienio pavakarę rasti keturi nužudyti žmonės su šautinėmis žaizdomis. Nuo pirmadienio vakaro intensyviai ieškota įtariamojo – nužudytųjų giminaičio. Marijampolėje šiandien sulaikytas Egidijus Anupraitis, įtariamas šiuo žiauriu nusikaltimu.

Abejonės dėl psichinės būklės

Prokurorai sako, kad jiems kelia abejonių keturių šeimos narių nužudymu įtariamo 26 metų E. Anupraičio psichinė būklė.

„Bus atliekamas kompleksinis tyrimas nustatyti įtariamojo psichinę būklę“, – žurnalistams antradienį sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Anot prokuroro, antradienį Marijampolėje sulaikytas įtariamasis taikėsi į gyvybiškai svarbias artimųjų kūno vietas. E.Anupraitis įtariamas nužudęs savo šeimos narius – mamą, tėvą, senelę ir tėvo brolį.

„Įvykio vietoje buvo paleistas mažiausiai 21 šūvis. Žiūrint į sužalojimus, kuriuos mes matome žuvusiųjų kūnuose, galime pasakyti, kad buvo taikomasi į gyvybiškai svarbias kūno vietas. Iš to galime spręsti, kad įtariamasis turėjo tikslą nužudyti“, – kalbėjo D.Valkavičius.

„Po tokių sužalojimų išgyventi nėra galimybės“, – pridūrė jis.

„Šaltakraujiškai išžudyti šeimos narius nėra paprastas dalykas. Pagal šūvių skaičių, įtariamasis mažiausiai du kartus turėjo užtaisyti ginklą. Natūralu, kad žmogus turėtų grįžti į save ir adekvačiai vertinti. Iš esmės tas vaizdas, koks yra įvykio vietoje, rodo, kad mes turime pareigą šį žmogų atiduoti specialistams, kad jie įvertintų jo būklę“, – kalbėjo Kauno vyriausiasis prokuroras.

Buvo taikomasi į gyvybiškai svarbias kūno vietas. Iš to galime spręsti, kad įtariamasis turėjo tikslą nužudyti.

Ginkluotas prie stoties

Įtariamasis sulaikytas Marijampolėje, netoli autobusų stoties. Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Dariaus Pliavgos, pasipriešinti pareigūnams jis nespėjo.

„Nesitikėjo sulaikymo, todėl nespėjo pasipriešinti. Jis turėjo šaunamąjį ginklą“, – sakė D.Pliavga.

E. Anupraitis sulaikytas šiandien apie 11 val. Jo krepšyje rastas 9 mm kalibro pistoletas „IJ 70“, dvi dėtuvės su 12 vnt. šovinių bei apsaugos darbuotojo apranga.

Įtariant, kad E.Anupraitis gali mėginti išvykti iš šalies, informacija apie jį buvo perduota tarptautinėms institucijoms, Lietuvoje sustiprintas policijos pareigūnų patruliavimas.

Policijos duomenimis, pareigūnai į namus Gaižėnų kaime anksčiau kviesti nebuvo, E.Anupraitis teisėsaugai taip pat nebuvo žinomas.

Ginklą nusipirko šį mėnesį

Įtariamasis šių metų kovą legaliai įsigijo šaunamąjį ginklą. Jis buvo atlikęs visus tam reikalingus formalumus. Norinti gauti leidimą ginklui, Lietuvoje būtina pateikti psichiatro pažymą.

„Jis spalio mėnesį atliko visus reikiamus patikrinimus – tiek medicininėje įstaigoje, tiek gavo pažymas ten, kur priklauso“, – sakė D.Pliavga.

Policijos departamentas skelbė, kad vieno iš nužudytojo vardu yra registruoti du ginklai: patikrinus nustatyta, kad abu ginklai yra užrakinti seife, o kitas seifas, kuris priklauso įtariamajam, buvo atidarytas, ginklas dingęs.

Įtariamasis kol kas nėra apklaustas. Artimiausiu metu jam planuojama įteikti pranešimą apie įtarimą ir atlikti jo apklausą.

Ikiteisminį tyrimą dėl tyčinio šeimos narių nužudymo atlieka Kauno policija. Trečiadienį teismas spręs dėl E.Anupraičio suėmimo.

Nužudyti šeštadienį

Nusikaltimas, teisėsaugos duomenimis, įvykdytas šeštadienio vakarą. Grumtynių požymių nusikaltimo vietoje nepastebėta.

Įtariamojo pradėta ieškoti pirmadienio vakarą, kai nepavykus susisiekti su šeima, jos aplankyti atvyko ir artimuosius negyvus rado artima giminaitė.

Policijos duomenimis, pirmadienį 17.45 val. rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: įtariamojo tėvo (gimusio 1967 m.), mamos (g. 1968 m.), senelės (g. 1942 m.) ir dėdės (g. 1979 m.). Įvykio vietoje taip pat rastas sužalotas senelis (g. 1936 m.) – jis dėl šautinės žaizdos kojoje paguldytas į ligoninę.

Kaip BNS sakė Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė, sužeistas senolis yra sąmoningas, tačiau daugiau informacijos apie savo būklę teikti nesutinka.

Kai kurie nužudytieji vilkėjo pižamas bei naktinius. Vienintelis gyvas likęs įtariamojo senelis prisiminė tik tai, kad iškrito iš lovos.

Buvo paskelbta tarptautinė paieška

Policija visą praėjusią naktį ieškojo E. Anupraičio. Vien įvykio vietoje ir šalia jos dirbo daugiau kaip 50 pareigūnų, pasitelkti kinologai su tarnybiniais šunimis.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis patvirtino, kad pirmadienio vakarą paskelbta tarptautinė įtariamojo paieška.

Antradienį Kauno rajone policijos pareigūnai toliau tęsė paiešką netoli įvykio vietos, visoje Ringaudų seniūnijoje. Pasitelktos gausios policijos pajėgos, taip pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, pusšimtis ginkluotų Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

Itin žiaurus nusikaltimas

Šis nusikaltimas yra neeilinis, sako premjeras Saulius Skvernelis, anksčiau pats vadovavęs policijai. 

„Nusikaltimas itin žiaurus ir pagal būdą, ir pagal mastą, neeilinis. Deja, tenka pasakyti faktą, kad nuo visų nusikalstamų veikų apsaugoti visuomenę neįmanoma. Juo labiau, kad mes nežinome šio žiauraus nusikaltimo motyvų, jeigu taip pasielgė žmogus su savo artimaisiais“, – LRT radijui antradienį sakė premjeras.

Studijavo Liverpulio universitete

Policijos departamentas skelbia, kad įtariamasis dirbo vienoje saugos tarnybų. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, tai „Ekskomisarų biuras“, kuriame įtariamasis įsidarbino kovo 1 d. Bendrovės generalinis direktorius Arvydas Januška sakė esantis šokiruotas tokio darbuotojo elgesio. „Ekskomisarų biuro" vadovo teigimu, kolegos nieko išskirtinio jo elgesyje nepastebėjo.

„Jis dirbo pamainomis – palaikė viešąją tvarką viename objekte, kurio atskleisti negaliu. Tačiau jo darbas buvo be šaunamojo ginklo, nors, mūsų duomenimis, jis turėjo ginklą, išduotą savigynai. Per tas kelias pamainas bendradarbiai nieko nelogiško ar išskirtinio jo elgesyje nepastebėjo. Paskutinė jo pamaina baigėsi penktadienio vakare. Po to, kas įvyko, mes visi labai šokiruoti“, – portalui kauno.diena.lt teigė A.Januška.

Portalas delfi.lt rašo, kad įtariamasis E. Anupraitis labai gabus. Baigęs mokyklą Kaune, jis išvyko į Angliją ir studijavo Liverpulio universitete chemiją.

Baigęs studijas, kaunietis praėjusį rudenį grįžo į gimtinę, o pavasarį pradėjo dirbti apsaugininku.

Kaimynai nustebę ir išsigandę

Artimiausi Anupraičių kaimynai labiausiai stebisi, kaip šios šeimos nariams buvo išduoti leidimai ginklams.

„Juk Egidijaus tėvo brolis turėjo neįgalumą, susijusį su protine negalia. O ir Egidijaus tėvas buvo savotiškas žmogus. Jau nekalbant apie jo motiną. Jeigu kas nors mūsų būtų klausęs, ar ši šeima gali turėti ginklų, būtume atsakę neigiamai. Tačiau niekas mūsų nuomonės dėl to neklausė“, – pasakojo portalui kauno.diena.lt Anuprauskų kaimynai.

Kai kurie iš jų akcentavo, kad Egidijaus tėvas, dirbęs įvairiose saugos tarnybose, net mėgdavo jiems prieš langus puikuotis ginklu.

Jeigu kas nors mūsų būtų klausęs, ar ši šeima gali turėti ginklų, būtume atsakę neigiamai.

Pats Egidijus bendravo ne su visais kaimynais. Kai kurie skundėsi, kad jis su jais net nesisveikino. 

Kaimynai sako paskutinį kartą matę Egidijų šeštadienį, apie pusę keturių popiet, grįžtantį nuo stotelės į namus. Gal iš darbo, nes jis ryšėjo kaklaraištį.

Ir kaimynai teigia nepastebėję Egidijaus elgesyje nieko įtartino. „Jį greičiausiai kažkas iš namiškių išvedė iš kantrybės. Didžiausia tikimybė, kad močiutė“, – dalijosi savo įtarimais išžudytos šeimos kaimynai.

Kai kurios kaimynės, nepaisant to, kad jų apylinkės dar nematė tiek policijos, kiek jos čia buvo šiandien, pripažino vis dar bijančios dėl savo saugumo. Ir net prireikus ėjusios į parduotuvę laukais, o ne įprastu keliuku per mišką – kad nenušautų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šis jaunuolis gimė jau po nepriklausomybės atkurimo...

Šis jaunuolis gimė jau po nepriklausomybės atkurimo... portretas
Pradžioje - landsberginė šutvė visas blogybe kabino ant "sovietinio palikimo". Prisidengdamas "grėsme iš rytų" militarizavo Lietuvą, prieš tai ją išgrobstęs, kas buvo sukurta. Klausimas - ar anoje "okupuotoje" Lietuvoje vyko tokios baisybės, kai motinos savo vaikus žudo? Penkiasdešimt "okupacijos" metų mes statėme, kūrėme, mokėmės, auginome vaikus, o ne žudėme. Ką turi Lietuva šiandien? Karinį, neblogą JAV poligoną...Ir kurstome karus ir darome perversmus kaimyninėse šalyse...

Kaunietė

Kaunietė portretas
Sunku patikėt,gal kas namie atsitiko,gal darbe,o gal žmogus sunkiai adaptavosi grižes i tėvyne,Jei buvo gabus ,gerai mokesi,studijavo,o grižes iLietuva tik apsauginiu dirbo,algai maža,savo busto nebuvo.kažkas turėjo atsitikti..

NA NA

NA   NA portretas
nežinau ,bet man kyla įtarimas ,kad ne jaunuolis sušaudė savo šeimą ,______grįžo namo po darbo ,_____o ten jau įvykusi tragedija ,,,,sėkmės policijai, ištirti šeimos tragediją ,,,,,
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių