Kauno ugniagesiai paryčiais skubėjo gesinti dviejų didelių gaisrų

Kauno ugniagesiai pasakojo, kad pirmoji Naujųjų metų naktis Kaune praėjo palyginti ramiai, tačiau iškvietimų - daugiau, nei būna įprastą parą.

 

Iki 4:30 val. jiems teko gesinti tik smulkius gaisrus: degė šiukšlės, šakos, padangos. Prie vienos gimnazijos užsiliepsnojus šiukšlių konteineriui, apdegė pastato langas.

Ugniagesiai vyko gelbėti ir užstrigusiųjų lifte. Ašmenos I gatvėje esančio daugiaaukščio lifte trumpam buvo įkalinti keli suaugusieji su trejų metų vaiku, tačiau kol atvyko gelbėtojai, namo pirmininkui pavyko atverti lifto duris ir nelaimėlius išleisti.

Paryčiais užsidegė du butai. Chemijos g. 12, gelbėdamasis nuo liepsnų, iš degančio buto trečiame aukšte iššoko žmogus. Nenustatyta, kad jis būtų sunkiai susižalojęs ar apsinuodijęs dūmais, tačiau nuvežtas apžiūrėti į ligoninę.

Kiti gyventojai evakuoti per laiptinę. Apdegė butas, buvo uždūminta laiptinė.

Maždaug tuo pačiu metu, apie 5 val. ryto, gesinti gaisro, kilusio Liepų gatvėje, Garliavoje, išsiųstos sustiprintos ugniagesių pajėgos. Pranešta, kad butas dega atvira liepsna.

Nepaisant pastangų, butas visiškai išdegė. Iš jo patys išsigelbėjo tėvas ir du vaikai. Dar devyni žmonės evakuoti iš gretimų butų.

Manoma, kad gaisras šiame bute prasidėjo virtuvėje.

Šuo neišgyveno

Maždaug vidurnaktį kilęs gaisras Vokiečių g. pareikalavo aukų. Neišgyveno šuo, o šeimininkas apdegė veidą ir rankas.

Pirminiais duomenimis, gaisrą sukėlė šuo, kai iš baimės dėl šaudančių fejerverkų šmurkštelėjo iš lauko, kur šeimininkai buvo išėję pasigrožėti Naujųjų metų sutikimu, į namus. Juose šuo galimai nuvertė žvakę ir kilo gaisras.

Šeimininkas bandė gesinti gaisrą, gelbėti ir augintinį, ir namus, bet šuo neišgyveno, o vyras atsidūrė ligoninėje.

Bandė apgadinti šviestuvą

"Naktis sąlyginai rami", - konstatavo Kauno policijos atstovai.

Į Kauno policiją nuo 1 val. nakties iki 5 val. ryto plūdo skambučiai dėl triukšmo. Žmonės skundėsi dėl garsiai leidžiamos muzikos, šaudymo iš petardų. Užregistruota nemažai buitinių konfliktų, prašyta padėti išprašyti nepageidaujamus asmenis.

Į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą dėl turto apgadinimo atvesdintas vienas vyras, kuris nerado sau vietos per Naujųjų sutiktuves Rotušės aikštėje. Jis buvo apsvaigęs, bandė apgadinti šviestuvą, kėsinosi ir į aikštės puošmeną - kalėdinę eglę.

Per visą parą nuo gruodžio 31 d. 6 val. ryto iki sausio 1 d. 6 val. ryto pradėti šeši ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
nieko tam kaune neliko moksleiviai pensinikai dar studentu kas cia juos leis fejerverkai kainavo grize emigrantai pasaude.

seklys

seklys portretas
silainiuose dege konteineris. Baltu pr. kitoj pusej Gruso mokykla. Gal kas petarda imete. Dumino kaip reikia ir stovejo gaisrine.

NA NA

NA   NA portretas
palyginus, Kaunas 2017 metus, sutiko saikingai ir kultūringai ,trūko gerų fejerverkų ,na gal mažiau nelaimių ,išvengta ,,,sėkmės ,nėra to blogo ,kas ne išeitu į gerą ,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių