Kauno milijonieriaus A. Rapalio žudikui – 10 metų nelaisvės

18-metis Edgaras Januškevičius iš Ruklos už Kauno verslininko Aurimo Rapalio nužudymą nuteistas 10 metų nelaisvės. 

Tačiau E. Januškevičiui liko kalėti tik truputį daugiau nei aštuoneri metai. Be to, į šį nuosprendį įskaičiuotos ir bausmės už visus ankstesnius jo nusikaltimus.

Penktadalį jau atsėdėjo

E.Januškevičius, kuriam po poros savaičių jau sukaks 19-ka, Kauno apygardos teismo verdikto klausėsi nieko nesakančiu veidu, kurį, kaip įprasta, prieš tai aklinai slėpė nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų. Nerodė jis jokių emocijų ir viso šio didelį atgarsį turėjusio teismo proceso metu. 

Tačiau po bylą nagrinėjusios teisėjų Danutės Giačaitės, Valdo Vitunsko ir Jurgio Kiškio nuosprendžio, vedamas į konvojaus automobilį, netikėtai pamiršo užsidengti veidą. Galimai iš laimės, nes įskaitant už grotų iki nuosprendžio praleistą laiką jam teliko kalėti tik aštuoneri metai ir keturi mėnesiai. Be to, į skirtą dešimties metų laisvės atėmimo bausmę – maksimalią asmeniui, nusikaltimo metu dar neturėjusiam 18-kos metų, įskaičiuotas ir pernai pavasarį jam Jonavos rajono apylinkės teismo skirtas dešimties mėnesių ir dešimties dienų laisvės atėmimas už įsibrovimą į vieną Ruklos butą. Kaip jau rašyta, tada jis su kitais šio miestelio nepilnamečiais užsimanė pasivažinėti vieno kaimyno ne pirmos jaunystės automobiliu „Audi 80“ ir įsibrovė naktį į butą, šeimininkui miegant namuose.

Ne visi prašymai išgirsti

Gerokai sumažinti ir nukentėjusiųjų ieškiniai. Tiek dėl moralinio atlygio, tiek už jiems teisme atstovavusį advokatą.

Kaip jau rašyta, A.Rapalio motina prašė priteisti iš sūnaus žudiko 50 tūkst. eurų moralinio atlygio. Nužudytojo brolis – 35 tūkst. Motinai priteista 30 tūkst. Broliui – 20 tūkst. O už advokato atstovavimą – dar abiem po 1 tūkst. eurų.

Pilnai patenkintas tik Valstybinės ligonių kasos 1529 eurų ieškinys už bandymus išgelbėti A.Rapalio gyvybę.

Kaip jau rašyta, įkalinti E.Januškevičių dešimčiai metų siūlė ir prokurorė Renata Staniulienė, prašydama pilnai tenkinti ir nukentėjusiųjų ieškinius. Tačiau šiuos ieškinius, atsižvelgiant į turtinę E.Januškevičiaus padėtį, prašė mažinti valstybės jam skirta advokatė Regina Atkočaitienė. Ji prašė savo ginamajam ir švelnesnės bausmės, motyvuodama tuo, kad jis padarė šį labai sunkų nusikaltimą dar būdamas nepilnametis ir neteistas. Be to, nuo vaikystės turi specifinių sveikatos sutrikimų, kurie, be abejonės, turėjo įtakos jo padarytam nusikaltimui.

Iškalbingi radiniai

Prašė teismo švelnesnės bausmės ir pats E.Januškevičius. Prašydamas teismo malonės, jis dar kartą pakartojo, kad labai gailisi ir atsiprašo. Nors šiuos teisiamojo žodžius girdėjo tik nukentėjusiesiems atstovaujantis advokatas.

Patys nukentėjusieji, davę parodymus pirmajame šio teismo proceso, kurį prašė daryti uždarą, posėdyje ir patvirtinę savo ieškinius, daugiau teisme nesirodė. Neatvyko jie ir į nuosprendžio paskelbimą.

Neišdrįso teismui skelbiant verdiktą pasirodyti ir niekas iš E.Januškevičiaus artimųjų. Nors, portalo kauno.diena.lt žiniomis, jam laiškus į Tardymo izoliatorių rašo ir motina, ir sesuo.

Be proceso dalyvių nuosprendžio E.Januškevičiui klausėsi tik žiniasklaida. Nors buvo skelbiama tik rezoliucinė jo dalis, paaiškėjo, kad sulaikant teisiamąjį nusikaltimo vietoje, pas jį buvo rastos ir pirštinės, nors buvo gegužės mėnuo. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, aptikti ir antrankiai. Be to, iš nusikaltimo vietos buvo paimti net penki peiliai ir jų galąstuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Griedriussas

Griedriussas portretas
Cia yra marketing zaidimas....kazkas pasamde sita parazita is daugiavaikes seimos ir liepe jam susidoroti su Rapaliu...cia jau skaitosi verslininku karai...kas cia tera, jei nori konkurentus pasalinti pasamdai ugalovnikus jie uz cigareciu pakeli nueis zmogu uzmus...tai vat jums ir atsakymas kodel Rapalis buvo nuzudytas, kazkas pasamde sita veikeja ir tiek nieko daugiau ir near kitaip....

Seku seku pasaka

Seku seku pasaka portretas
Specporeikiu vaika pradejo mokyti programavimo?..... visi daugmaz nutuokia koks programavimas ten buvo, todel ir gavo tiek mazai meteliu. Kaip ir teisinga..

berniukas

berniukas portretas
koks gali but rysys tarp vyro metuose ir nepilnamecio. kyla daug klausimu. atsakymo nesulaukta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių