Kavinėje – smūgis draugei per veidą

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kaune studijuojantys užsieniečiai nevengia apsistumdyti viešai. Šviežiausias pavyzdys – scena, iškelta Šri Lankos piliečio savo tautietei prekybos centre. Stebint būriui kauniečių jis viešai trenkė draugei per veidą.

Kaune studijuojantys užsieniečiai nevengia apsistumdyti viešai. Šviežiausias pavyzdys – scena, iškelta Šri Lankos piliečio savo tautietei prekybos centre. Stebint būriui kauniečių jis viešai trenkė draugei per veidą.

Tempė per visą "Akropolį"?

Mūsų miesto teisėsaugininkai pastebi, kad Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas tramdo ne tik lietuvaičių poras.Vieną kovo antradienį pietų pertrauką prekybos centre "Akropolis" leidę kauniečiai tapo neeilinės scenos liudininkais.

Kavinėje priešais "Maximą" maisto užsisakiusi tamsaus gymio jaunuolių pora netikėtai sukonfliktavo. Įsiutęs jaunuolis, į savo antrąją pusę kreipėsi ne tik pakeltu balsu, bet ir trenkė jai per veidą. Paskui stvėręs už kaklo nusitempė sumuštąją į "Akropolio" garaže paliktą automobilį.

Nežinia, ar niekas iš šios scenos liudininkų neišdrįso užstoti mušamos moters, ar iš netikėtumo sutriko ir nepagalvojo, kad reikia kviesti policiją arba bent jau prekybos centro apsaugą. Teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą, nes apie patirtą smurtą pareigūnams pranešė pati nukentėjusioji. Paaiškėjo, kad ji kartu su smurtautoju gyvena viena kambaryje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bendrabutyje.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

Beveik neabejojama, kad smurtą patyrusi 25-erių metų Šri Lankos pilietė kreipėsi į policiją skriaudikui nieko nežinant, patarta bendrabučio darbuotojų. O gal ir kitų bendramokslių tautiečių.

Ranką prieš ją viešoje vietoje pakėlusiam 23-ejų metų tautiečiui artimiausiu metu ketinama pareikšti įtarimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Mūsų įstatymai už tokius viešus pykčio priepuolius grasina visa bausmių skale: nuo viešųjų darbų arba baudos – iki arešto ar net laisvės atėmimo iki dvejų metų.
Kas už tai grėstų gimtojoje šios poros saloje, esančioje Indijos vandenyne ir priskiriamoje Pietų Azijai, lieka tik spėlioti.

Bausmės gali išvengti

Kol kas dar neaišku, kaip stipriai nukentėjo viešoje vietoje auklėta būsima medikė.

Apklausti ją kaip ir įtariamąjį pavyko tik pasitelkus į pagalbą vertėją iš anglų kalbos.

Viliamasi, kad galbūt pirminius sukonfliktavusios poros parodymus patikslins vaizdo kamerų įrašai.

Jau žinoma, kad įtariamasis – dar neteistas. Ne tik Lietuvoje, bet ir nė vienoje ES šalyje. Tai suteikia jam viltį baigti šį viešą ginčą susitaikymu. Kaip jau yra buvę, tiriant panašią tokią pat audringą santykių aiškinimosi sceną tarp Vokietijos turkų viename naktiniame Kauno klube.

Aidėjo turkiškas folkloras

Po minėto buvusio savo vaikino išpuolio viename Laisvės al. bare Vokietijos pilietybę turinti turkė buvo linkusi reikalauti iš savo skriaudiko 2 tūkst. eurų atlygio. Tiek, anot jos odontologo Vokietijoje, kainuos per incidentą nuskelto viršutinio danties pakeitimas sveiku, nes neva senasis jau sugadintas nepataisomai.

 


Šiame straipsnyje: smurtasMusesmurtavopagaminta-kd

NAUJAUSI KOMENTARAI

japonamat

japonamat portretas
man jie tokie egzotiski. idomu, kokio dydzio voljero jiems reikia?

atsimerkim

atsimerkim portretas
Jei cia situ atlieku dauges,jie prades uzpuldineti ir mus,nes taip yra ir kitose salyse,kur susikaupe daugiau meslo.

mmm

mmm portretas
Vyt lauk babajus, tegul savo salyje aiskinasi.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių