Kėdainiuose su bendrininkais vogęs kaunietis – už grotų

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kauno apygardos teisme nuosprendis paskelbtas 30-mečiui kauniečiui A. A. Jis su bendrininkais apvogė parduotuves, garažus ir butą.

Bylos duomenimis, 2015 m. sausio mėnesį A. A. kartu su kėdainiečiu M. P., kauniečiu V. N. ir Raseinių  rajono gyventoju A. R. įsibrovė į Kėdainių rajone esančios parduotuvės patalpas ir pagrobė metalinį seifą su jame buvusiais pinigais ir įvairių prekių; alkoholinių gėrimų, cigarečių, saldainių ir kramtomosios gumos.

Parduotuvė patyrė daugiau nei 2,5 tūkst. eurų žalą.

Tų pačių metų vasarį A. A. su dviem ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais bendrininkais bandė įsibrauti į Kauno rajone esančias „Lietuvos pašto“ patalpas, tačiau suveikė čia įrengta signalizacija.

Dėl išdaužto lango, sugadintų saugyklos durų ir seifo paštui padaryta beveik 800 eurų žala.

Po kelių dienų kaunietis su nenustatytais asmenimis įsibrovė į Raseinių rajone esančią parduotuvę, iš čia pagrobė kasos stalčiuje buvusius pinigus ir įvairių elektrinių įrankių: pjūklų, žoliapjovių ir pan. Parduotuvei buvo padaryta 10 tūkst. eurų turtinė žala.

2015 m. balandžio mėnesį per dvi dienas A. A., padedamas bendrininkų, įsibrovė į du fiziniams asmenims priklausančius garažus Kėdainių rajone. Vieno garažo savininkas neteko turto už 750 eurų, kitam pasikėsinta padaryti žalos už 8 tūkst. eurų. Dėl dalyvavimo įsibraunant į vieną iš garažų kartu su A. A. buvo teisiamas ir raseiniškis D. V.

Tų pačių metų liepos mėnesį kartu su dviem nenustatytais bendrininkais kaltinamasis iš buto Kaune pagrobė pinigų, juvelyrinių dirbinių, parfumerijos ir kosmetikos priemonių už 31,5 tūkst. eurų, pasiėmė ir tame pačiame bute rastą dujinį pistoletą.

„Nors kaltinamasis A. A. ikiteisminio nagrinėjimo metu savo kaltės nepripažino, teismas jo kaltę įrodė byloje surinktais duomenimis ir skyrė jam 6 metų 6 mėnesių laisvės atėmimą pataisos namuose“, – rašoma teismo pranešime.

Bendrininkai, atsižvelgus į jų vaidmenį darant nusikaltimus, nuteisti laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu: raseiniškis A. R. – laisvės atėmimu 3 metams, kaunietis V. N. –  laisvės atėmimu 2 metams 6 mėnesiams, kėdainietis M. P. – laisvės apribojimu 1 metams 4 mėnesiams, raseiniškis D. V. – laisvės apribojimu 1 metams 2 mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebaudžiamumas

Nebaudžiamumas portretas
Gerai,kad dar nepaskyrė nusikaltėliams premijų.Juk teismai visagaliai,nepriklausomi ir labai padedantys nusikaltėliams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių