Kelte sumuštas kaunietis: ten dedasi baisūs dalykai

Smegenų sutrenkimas, dviejose vietose lūžęs žandikaulis ir penkias savaites surakinta burna – tokius prisiminimus vienas Kauno verslininkas parsivežė iš kelionės keltu. Vyras stebėjosi, kad laive nebuvo apsaugos, nesulaukė jis ir tinkamos medikų pagalbos.

Įvykio aplinkybės

Kaunietis Remigijus K. (pavardė redakcijai žinoma) šventinį Joninių savaitgalį nusprendė paįvairinti ir su draugų kompanija plaukti keltu Ryga–Stokholmas–Ryga. Vyras pasakojo, kad kruizu plaukė ne pirmą kartą, tačiau šią kelionę prisimins visą gyvenimą. Deja, prisiminimai nebus gražūs. Iš "Tallink" firmos kelto Remigijus K. grįžo smarkiai sužalotas.

Laive kauniečių draugų kompanija pasidalijo į dvi grupes. Vieni nusprendė prisėsti prie staliuko ir pasižiūrėti vakarinę programą, kiti – apsilankyti klube. Nemalonios akistatos Remigijus sulaukė, kai nusprendė draugus pasikviesti iš klubo.

Vos susitikus su bičiulių kompanija, kaunietis pamatė link jo bėgantį nepažįstamą vyrą.

"Matau, bėga pusnuogis vyras, be marškinėlių, bet su treninginėmis kelnėmis. O toliau nieko neatsimenu, tik kad pabudau gulėdamas ant žemės ir nesupratau, kas įvyko", – prisiminimais dalijosi nukentėjęs keliautojas.

Viskas nutiko taip netikėtai, kad net šalia buvę draugais sutriko ir nesivijo užpuoliko. Smūgio būta labai stipraus. Remigijus K. be sąmonės pragulėjo apie 10 minučių. Kartu buvę draugai labai išsigando, nes nukritusiam ant denio Remigijui sutriko kvėpavimas. Akimirką net atrodė, kad vyras miręs. "Draugai pasakojo, kad šiek tiek atsipūtė, kai pradėjau kriokti ir atsigavau", – nemalonų incidentą prisiminė Remigijus.

Pasigedo apsaugos

Kaunietis pasakojo, kad tuo metu apsaugos kelto klube nebuvo. Šiek tiek anksčiau jis matė stovinčius keturis apsauginius, tačiau lemtingąjį momentą klubas nebuvo saugomas. Apsauginių nebuvo matyti ir denyje.

Po incidento keli draugai nubėgo kviestis pagalbos, kiti saugojo be sąmonės nugriuvusį Remigijų K. Vėliau vyras bandė aiškintis, kodėl laivo baras buvo visiškai nesaugomas, tačiau jam tebuvo pasakyta, kad apsauga budėjo kitoje vietoje. Kaunietį dar labiau šokiravo kelto atstovų pareiškimas, esą vaizdo kameros neužfiksavo incidento.

"Mums sakė, kad vaizdo kameros yra įrengtos toliau ir to kampo, kur įvyko incidentas, esą neaprėpia. Kaip galėjo neužfiksuoti? Mes buvome netoli išėjimo iš klubo, o pačiame klube buvo labai mažai žmonių. Nenustebčiau, kad išmetus žmogų per bortą, taip pat niekas nepastebėtų", – nusivylimo neslėpė nukentėjęs vyras.

Užpuolikas vis dėlto buvo sulaikytas ir naktį praleido kelto karceryje, tačiau laivo personalas nesugebėjo iškviesti policijos, kuri lauktų krante.

Tik Remigijus K. primygtinai pareikalavus pareigūnų, galiausiai personalo darbuotojai nusileido. Grįžus į Rygą, užpuolikas buvo perduotas į policininkų rankas. Tačiau Remigijus K. laukė dar viena nemaloni staigmena. Policija užpuoliką greitai paleido į laisvę. Pareigūnams mušeika tikino, kad esą nieko neatsimena.

Nukentėjęs kaunietis pasakojo, kad dar būnant laive jam nebuvo leista susitikti su kapitonu, tad greičiausiai jis net nežino, kas naktį dėjosi jo kelte. Vyras surašė skundą ir šiuo metu pradėtas tyrimas.

Davė tik ledukų

Nukentėjusį kaunietį ir jo kelionės draugus nustebino ir kelte budėjusio gydytojo atsainumas. Kai draugai prisišaukė pagalbą, gydytojas vyrui davė ledukų ir tikino, kad jam nieko rimto nėra, ir liepė eiti ilsėtis į kajutę. Čia kauniečio laukė nerami naktis.

"Mane labai pykino. Ryte dar kartą paprašiau, kad gydytojas apžiūrėtų, tačiau jis vėl kartojo, kad esą nieko rimto nėra. Keista, kad dešimt valandų nė vienas iš laivo personalo net nepasidomėjo ir nepaklausė, kaip aš jaučiuosi", – stebėjosi Remigijus.

Negana to, vyrui Rygoje pačiam teko važiuoti į skubios medicinos pagalbos centro. Kelto darbuotojai negalėjo pasirūpinti, kad krante lauktų medikai, kurie nuodugniau apžiūrėtų nukentėjusį kaunietį.

Nuvykęs į gydymo įstaigą, Remigijus K. sužinojo, kad jam – smegenų sutrenkimas. Taip pat dviejose vietose lūžo žandikaulis. Latvijos medikai nenorėjo vyro išleisti iš ligoninės, nes būklė buvo labai sunki. Tačiau Remigijus K. pasirašė dokumentus ir išvyko namo. Grįžęs į Kauną jis buvo iškart paguldytas į Kauno klinikas. Čia buvo patvirtinta latvių padaryta sužalojimų diagnozė ir paskirtas ilgas gydymas.

Ligoninėje kaunietis praleido kelias savaites, tačiau dar ir dabar nesijaučia pasveikęs. Dažnai skauda galvą, pykina, todėl dar bent tris savaites negalės dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dauk tokiu

Dauk tokiu portretas
Debilu museiku kuriems saratai susisuke, o snapso gave aplamai neatskiria kur ka dauzo kur sika kur myza, pa barabanu tokiems kam i snuki uzduot ir net nesupranta ka padare. Po to sako nieko nepamenu.

Anonimas

Anonimas portretas
Taip vadinamus normalius bachurus irgi pagaidina

kitayskaja ulyca vai čai čio

kitayskaja ulyca vai čai čio portretas
prie normaliu baxuru niekas nelenda. o pydarams ir bažnyčioj gerkle perpjauna.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių