Kraupi kirgizo žmogžudystė: įtariamasis – kartu atvykęs tėvynainis

Kirgizijos piliečio N. Ch., kurio kūnas sekmadienį rastas vilkike „Mercedes-Benz“, nužudymu įtariamas jo tėvynainis, kuris ir pranešė apie velionio dingimą. Jis šiandien, antradienį, sulaikytas Belgijoje. Tai paskelbta po pietų Kaune surengtoje spaudos konferencijoje.

Konferencijoje, kurioje dalyvavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas ir Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius, pranešta, kad abu vyrai į Lietuvą atvyko lapkričio 26 d., tačiau skirtingais vilkikais.

Apie draugo dingimą policijai pranešęs 44-erių metų Kirgizijos pilietis teigė, kad Kaune jie iškrovė prekes ir dar remontavosi transporto priemones. Šis asmuo ir yra įtariamasis nužudymo byloje.

Pasak policijos, vyras slapstėsi Belgijoje, tačiau šiandien buvo sulaikytas.

Manoma, kad nužudymas buvo įvykdytas Kaune, tačiau bandant mėtyti pėdsakus vilkikas atgabentas į Kėdainių rajoną.

Nužudymo motyvai neatskleidžiami, tačiau pareigūnai teigia, kad surinkta pakankamai duomenų, leidusių apie nusikaltimą pranešusį Kirgizijos pilietį pripažinti įtariamuoju. Ikiteisminio tyrimo teisėjas jam pirmadienį už akių skyrė suėmimą.

„Šie dokumentai buvo perduoti Generalinei prokuratūrai ir Generalinė prokuratūra šiandien išdavė Europos arešto orderį, jis perduotas Belgijos teisėsaugos pareigūnams, asmuo yra sulaikytas Belgijoje, prasidėjo procedūros dėl šio asmens perdavimo Lietuvai“, – sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras D. Valkavičius.

Stebina tai, kad apie neva dingusį draugą kirgizas pranešė ne telefonu, o drąsiai atėjo į Kauno apskrities vyriausiąją policijos komisariatą Vytauto prospekte, kur šiandien ir buvo surengta spaudos konferencija.

"Kauno diena" jau rašė, kad praėjusią savaitę buvo paskelbta šio 64-erių vairuotojo iš Kirgizijos paieška.

Kėdainių rajono Josvainių miestelio aikštelėje stovintį  jo vilkiką žmonės pastebėjo dar penktadienį. Jis čia tebestovėjo ir sekmadienį, tad smalsuoliai transporto priemonę ėmė apžiūrinėti iš arčiau ir kabinoje pamatė sukniubusį kūną.

Policijos duomenimis, kirgizo krūtinėje yra durtinė žaizda.

Iš vilkiko degalų bako buvo išleistas visas kuras. Bakų spynos nulaužtos. Manoma, kad tą padarė ne žudikas, o progą išnaudoję vagys. Vilkikas buvo be krovinio. Jį pasikrauti kirgizas turėjo nuvykęs į Klaipėdą, bet jos taip ir nepasiekė. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų. 

„Rinkos aikštė“ vaizdo įrašas



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Kuriems velniams rašinėjate apie prieš tris mėnesius įvykusius įvykius???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių