Kokainą ir kanapes iš svetur gabenę kauniečiai stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje keturi kauniečiai kaltinami kelių kilogramų narkotikų kontrabanda.

Kaip pranešė prokuratūra, asmenys kaltinami narkotikų kontrabanda ir neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Vienam iš jų taip pat pareikšti kaltinimai dėl neteisėto kanapių auginimo.

Tyrimo metu nustatyta, kad sausio pabaigoje, Nyderlanduose, kaltinamasis L. Ž., kaip įtariama, neteisėtai perdavė apie kilogramą kokaino M. M., kuris šias narkotines medžiagas turėjo pervežti  į Lietuvą. Gabenant šiuos narkotikus, Vokietijoje M. M. iš kitų kaltinamųjų A. M. ir A. P. gavo dar vieną siuntą – beveik tris kilogramus kanapių.

Teisėsaugos duomenimis, kauniečio M. M. užduotis buvo narkotines medžiagas saugiai mikroautobusu pervežti į Lietuvą ir čia, už tam tikrą mokestį, grąžinti tikriesiems savininkams.

Nespėjus narkotinių medžiagų perduoti bendrininkams, visi nusikalstama veika užsiimantys kauniečiai buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Ikiteisminio tyrimo metu atliktos apklausos, kratos ir kiti procesiniai veiksmai. Vienos iš kratų metu A. P. namuose rastos specialiai įrengtos patalpos, kuriose buvo auginama 27 vienetai kanapių augalų.

Narkotines medžiagas gabenęs M. M. ikiteisminio tyrimo metu kaltu prisipažino visiškai. Kiti trys vyrai parodymus duoti atsisakė.

Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Baisu ką tie šunes daro, negalima jau miltukų kilo savo reikmėms atsivežti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių