Policija: I. Strazdauskaitė nužudyta siekiant pagrobti automobilį

Plungiškė Ieva Strazdauskaitė buvo nužudyta sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti automobilį, pranešė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone.

„Policijai pagaliau pavyko išsiaiškinti įvykio aplinkybes – sulaikyti keturi įtariamieji asmenys. Deja, bet gyvos merginos rasti nepavyko, nužudyta mergina rasta Kėdainių rajone“, – penktadienio vakarą Kaune žurnalistams sakė policijos vadovas Linas Pernavas.

Anot policijos vadovo, sulaikyti keturi įtariamieji. Jų amžius 23–26 metai. Jie policijai žinomi iš anksčiau, ne kartą teisti. Už vagystes, plėšimus, viešosios tvarkos pažeidimus. Visi keturi - Kauno apskrities gyventojai.

Įtariamieji sulaikyti šiandien, penktadienį.

Penktadienio vakarą sulaikyti dar du įtariamieji. Jie gerokai vyresni. Portalo delfi.lt žiniomis, tai jaunesniųjų įtariamųjų artimieji, tėvai.

Pirminiais duomenimis, nusikaltėliai iš anksto neplanavo užpulti būtent I. Strazdauskaitę, jie autostradoje pamatė brangų automobilį, vairuojamą merginos, kuri važiavo viena, ir nusprendė pagrobti jį.

Įtariama, kad nusikaltėliai automobilį ir merginą pagrobė imitavę eismo įvykį.

Įtariamieji, anot L. Pernavo, savo kaltę pripažįsta. Tai pareigūnams ir padėjo rasti merginos kūną ir kitus įkalčius.

„Kaip rodo dabar surinkti duomenys, mūsų pirminė versija tvirtinasi: mergina buvo pagrobta. Pagrindinė versija – kad tikslas buvo automobilis. Pagal turimus duomenis, įvykio chronologija buvo tokia, kad prie Elektrėnų imituotas eismo įvykis, jo metu mergina ir automobilis buvo pagrobti“, – sakė L.Pernavas.

Pareigūnai dar aiškinasi, kodėl automobilis vėliau buvo paliktas.

"Kertinis šios bylos lūžis – didžiulis visų pareigūnų darbas, išanalizuota tūkstančiai pranešimų, šimtai vaizdo įrašų ir kitos informacijos", - teigė komisaras.

Vėliausiai sekmadienį prokuratūra kreipsis į teismą dėl įtariamųjų suėmimo.

Visą dieną informaciją, kad ieškoma mergina rasta, policijos atstovai neigė, teigdami, kad neturi pasakyti nieko naujo. Taip tikriausiai elgtasi, kad nebūtų pakenkta tyrimui.

Tačiau vienai žiniasklaidos priemonei paviešinus informaciją apie sulaikytą įtariamąjį, Policijos departamentas nusprendė atskleisti daugiau detalių.

Merginos pasigesta sekmadienio pavakarę, kai ji, išvažiavusi iš Plungės, taip ir nepasiekė Vilniaus, kur planavo vykti.

Premjeras pareiškė užuojautą

Premjeras Saulius Skvernelis reiškia nuoširdžią užuojautą nužudytos Ievos Strazdauskaitės tėvams ir artimiesiems.

„Aš, kaip ir visa Lietuva, esu sukrėstas šio brutalaus nusikaltimo ir jauno žmogaus žūties. Tai skaudu, beprasmiška ir nesuvokiama“, - Vyriausybės pranešime teigė S.Skvernelis.

Ministras pirmininkas taip pat padėkojo merginos ieškojusioms policijos pareigūnams. Jis taip pat dėkojo visuomenei, kuri „neliko abejinga, susivienijo, aktyviai dalinosi įtarimais ir kita informacija su teisėsaugininkais“.


Šiame straipsnyje: Ieva Strazdauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čigonai KAIP IR savi, jie čia KAIP IR integravęsi, o KAS dėsis kai čia tas Briuselis prikels tų visokių 'pabėgėlių', kuriems čia VISKAS svetima, ir apie kuriuos čia niekas nešokinėja kaip kad tie 'humanitarai' Afrikoje... - Briuselis Briuseliu, bet ne tam mes dėl Nepriklausomybės kovojom kad dabar aklai svetimiems tarnautume: mums PRIKLAUSO gintis ir tokius išsigimėlius naikint.

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
vieni gerbia Rusija-joje yra mirties bausme,kiti gerbia Amerika-jos atskirose valstijose mirties bausme-yra.Tam tikra prasme gerbiame vendeta-gimine yra gimine.Bet kodel Hitleris,indai(paklauskit ju,jei netikit),vengrai,rumunai, ,,Drakulos,,autorius,normalus zmonesnemegsta,nekencia,isskiria is zmoniu rases cigonus.Jie-salutinis poveikis zmonijai.Daesh-nors turi pseudotikejima,o cigonai?Jiems net iki tu atmatu-toli.Ju gyvenimas-tarsi lipciaus,neges,parazito.Jis net nesuvokia pinigo prasmes,jam net Maldeikiene nieko neisaiskintu.Didzioji melage,STATISTIKA,pasakyk kiek emigravo cigonu per nepriklausomybes laika?Ten sunkiau,o ir baudziama kai kur itin nemaloniai cigonui.Siulau kuo greiciau vienu referendumu kelti du klausimus.Pirma-snai is Lietuvos absoliuciai visus cigonus(sutartis su Rusija,Mongolija,Brazilija-kodel pasidomekit),antra mirties bausmes ivedimas Lietuvoje(E.S.-pavyzdys is JAV atsliru valstiju).To galetu imtis pats gerb.policijos gen.komisaras.Pagarba Jam

Algis

Algis portretas
Nepirkit is cigonu narkotiku, nesiburkit pas suktas ir burkas cigones ju burimo salonuose ar gatvej, sudarykit nepakantumo atmosfera ir jie gal tada migruos i kita sali zudyt zmoniu.
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių