Kyšių reikalavę Kauno patruliai išgirdo nuosprendį

Kauno apygardos teismas tris Kelių policijos patrulius nuteisė už kyšininkavimą ir dokumentų klastojimą.

Arūną Vaičaitį, Dalių Babaitį ir Deimantą Baroną teismas pripažino kaltais, nors jie neigė savo kaltę.

Nagrinėdamas bylą teismas neginčijamai nustatė, kad 44 metų D.Babaitis, 49 metų D.Baronas ir 44 metų A. Vaičaitis, būdami valstybės tarnautojais, dirbdami Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos kelių patruliais, 2015 m. birželio–gruodžio mėnesiais, patruliuodami Kauno mieste ir rajone, stabdė transporto priemones už padarytus administracinius teisės pažeidimus, vairuotojų reikalavo duoti kyšius už tai, kad nebūtų surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, ir tiesiogiai ėmė iš vairuotojų kyšius, kai kuriais atvejais pažeidimų nefiksuodavo ir vairuotojams leisdavo vykti toliau.

Neteisėtus pareigūnų veiksmus demaskavo jų tarnybiniame automobilyje Imuniteto skyriaus pareigūnų slapčia įtaisyta filmavimo įranga. Remiantis vaizdo įrašais, per pusmetį jie buvo įtariami padarę mažiausiai šešis nusikaltimus.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į veikų pavojingumo visuomenei pobūdį, laipsnį ir pasekmes, atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes, kaltinamųjų asmenybes.

D.Babaičiui teismas skyrė  2824,5 eurų dydžio baudą, A.Vaičaičiui – 3766 eurų, o D.Baronui – 753,20 eurų.

Teismas taip pat nusprendė išieškoti valstybės naudai konfiskuotino turto (kyšio dalyko) vertę atitinkančias pinigų sumas: iš D. Babaičio – 50 eurų, A. Vaičaičio – 120 eurų ir D. Barono – 10 eurų.

Be to, D. Babaitis nuteistas ir už tai, kad suklastojo administracinio teisės pažeidimo protokolą ir administracinio nurodymo kvitą.

Šalia patrulių teisiamųjų suole sėdėjo ir taksi vairuotojas Kęstutis Gajauskas. Tačiau teismas nusprendė, kad neįrodyta, jog taksistas 2015 metų spalį Kaune papirko jį sustabdžiusius patrulius, todėl teismas dėl papirkimo jį išteisino. Dėl šio epizodo buvo išteisinti ir policininkai.

Visuose epizoduose figūruoja patrulis A.Vaičaitis, iki teismo spėjęs palikti tarnybą. D.Babaitis taip pat spėjo laiku atsisveikinti su tarnyba. Šiandien jis – vidaus reikalų sistemos pensininkas.

Vienintelis D.Baronas tebedirba tos pačios Kauno kelių policijos valdybos kuopos vyriausiuoju patruliu.

Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti apskųstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
cia tokia bauda --ar stribo-policajaus kysininko dokumentu klastotoju tautos islaikytiniu premijos sumazinimas ??????NA TAI KAIP NEIMT KYSIU , NEKLASTOT DOKUMENTU , NESAUGOT PLESIANCIU ZMONES BANDIUGU , JEI GRESIO TIK TOKIOS NUOBAUDOS...... cia pasityciojimas is teisingumo aplamai .... sie --ir kiti policaju uteles sias baudu sumas pasidaro kysius imdami per pusdieny ...

Anonimas

Anonimas portretas
Tik tiek ?

tai

tai portretas
vadinama /aukleimu/ jei tu paemei tai mes is taves paimsim10opai ir vietoji belanges jie ir toliau darys savo tiek farai tiek/teisingumas/tai pasaka be galo tik su dideliais slamanciais...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių