„Maisto bankas“ perspėja saugotis sukčių: į spąstus įkliuvo ir kaunietė

  • Teksto dydis:

Prieš svarbiausias metų šventes gausu labdaros akcijų ir prašymų aukoti. „Maisto bankas“ įspėja, kad tuo pasinaudoti bando ir labdaros dalintojais apsimetantys sukčiai. Į jų spąstus įkliuvo ir viena kaunietė.

Vakar „Maisto bankui“ paskambinusi kaunietė Aldona Žukauskienė pranešė, jog gruodžio 15 d. pas ją buvo atėjusi moteris, kuri prisistatė esanti iš „Maisto banko“. Moteris atnešė produktų  cukraus, manų, miežinių kruopų, šokoladinių sausų pusryčių, kūčiukų.

Aldona šiuo apsilankymu buvo labai nustebinta – mat niekada nėra prašiusi paramos nei seniūnijoje, nei socialinėse organizacijose.

Nepaisant to, Aldona moterį įsileido – nes šioji sakėsi turinti užpildyti dokumentą, kad parama atiduota. Tam reikalui ji paprašė Aldonos asmens dokumento, nuo kurio nusirašė visus duomenis, įskaitant asmens kodą.

Dokumentas, kuriame Aldona pasirašė, buvo kažkoks sąsiuvinis, kuriame tebuvo jos vienos pavardė.

„Labdaros organizacijos atstovė“ dar užsiminė, kad Aldonai priklauso 31 euras – ji pinigus atiduotų, bet turi tik 100 eurų banknotą.

Aldona pasisiūlė iškeisti ir nuėjo link palangės, kur buvo padėti jos pinigai. Sugrįžus vėliau kažkaip nukrypo kalba ir tie žadėti pinigai nei buvo iškeisti, nei atiduoti Aldonai.

Tik vėliau, „geradarei“ išėjus, Aldona pastebėjo, kad ant palangės nebėra ten buvusių jos pinigų – 140 eurų. Nukentėjusioji kreipėsi į policiją.

„Maisto banko“ darbuotojai patikrino – iš tiesų A. Žukauskienės pavardės nėra tarp besikreipusių paramos maistu.

Tai ne pirmas kartas, kai sukčiai bando apsimesti labdaros organizacijų „aktyvistais“, sako „Maisto banko“ komunikacijos ir plėtros vadovas Vaidotas Ilgius.

Panašių signalų buvo gauta ir prieš praeitas Kalėdas. Sukčiai „kalėdojo“ apsimesdami „Carito“ savanoriais ar paramą vaikams renkančiais agentais.

„Visais šiais atvejais apsimetėliai siekia gauti žmogaus asmens duomenis, kurie gali būti panaudoti svetimu vardu pasiimant greitųjų paskolų, – sakė V. Ilgius. –Sužinoję apie įtartinus labdarą renkančius ar prašančius asmenis, apie tai būtinai praneškite skambindami bendruoju pagalbos numeriu 112. Būkime budrūs ir neleiskime, kad apgaule pinigus išvilioti bandantys piktadariai apkartintų šventes“.

„Maisto bankas“ yra didžiausia ir viena labiausiai žinomų labdaros organizacijų Lietuvoje. „Maisto banko“ akcijos metu savanoriai aukoti maisto kviečia 74 miestuose. Šiemet „Maisto bankas“ surinko ir nepasiturinčių maitinimui perdavė beveik 7000 tonų maisto.


Šiame straipsnyje: Maisto bankassukčiaiapgavo

NAUJAUSI KOMENTARAI

mano nuomone

mano nuomone portretas
jei žino, kad jai labdara nepriklauso, tai kam ima. Štai ir sumokėjo už kruopytes.....

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
maisto bankas ir pats sukčiauja.

Aldona

Aldona portretas
kad panašiai veikia ir maksiminiai bei kiti centrai, viliodami iš pirkėjų jų asmens duomenis. Perki daug prekių, gauni kvitelį, kad kitam apsipirkimui tau pritaikys nuolaidą. Paklausi kodėl nepritaiko, pardavėja sako, kad turi internetu registruotis. Kam daromos kliūtys, jei pirkėjai viliojami "kilniais" motyvais - nuolaida? Ogi reikia jų asmens duomenų, kad paskui reklama būtų brukama per "visas skyles", taip "pririšant" pirkėją, kad tas nuo siūlymų srauto apdujęs nieko kito neieškotų. Pvz., kai pardavėjai pasakiau, kad neturiu kompiuterio ir nesiregistruosiu, ji man patarė...nueiti pas kaimynus, ar paprašyti anūkės, kad užregistruotų... Matyt, tikimasi, kad "būsim geri - nuolaidą siūlysim", o žmonės ne visi mūsų sąlygas priims, išmes kvitelius, ir bus ramu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių