Mažamečio apnuodijimas darželyje „Bitutė“: byloje liudys svarbūs ekspertai

Trečiadienį Kauno apylinkės teismas tęsė bylos, kurioje darželio darbuotoja Jelena Grabnickienė kaltinama apnuodijusi mažametį psichotropiniais vaistais, nagrinėjimą.

Byloje apklausti Kauno klinikų medikai, kurių medicininių duomenų paaiškinimai, pasak prokurorės, yra labai svarbūs aiškinantis bylos aplinkybes.

„Šių specialistų parodymai valstybės kaltinimui yra nepaprastai reikšmingi. (...) Prokuratūra mano, kad tai yra aukštų kompetencijų žmonės, kurių pagalba byloje yra labai reikšminga padėti teisininkams suprasti dalykus, kurių mes pagal savo kompetencijas tiesiog negalime suprasti“, – po neviešo teismo posėdžio BNS sakė kaltinimą byloje palaikanti prokurorė Renata Oželienė.

Visi medikai, kurie mažamečiui teikė pagalbą, kai jis, įtariama, apsvaigęs vaistais, buvo atgabentas į ligoninę, buvo apklausti ankstesnių posėdžių metu.

Kito posėdžio metu planuojama tęsti ekspertų apklausas.

Baigus šias apklausas, parodymus turėtų duoti pati kaltinamoji J. Grabnickienė.

„Šiandien dienai ji išreiškusi poziciją, kad parodymus duos, bet po visų įrodymų tyrimo“, – sakė prokurorė.

R. Oželienė anksčiau yra sakiusi, kad darželio auklėtojos padėjėja savo kaltę kategoriškai neigia ir, pasak prokurorės, „teisminio proceso metu laikosi stojiškai, neslėpdama neteisėtai apkaltinto asmens įvaizdžio“.

J. Grabnickienė kaltinama girdžiusi mažametį vaistais, nuo ko jam sutriko sveikata.

Skandalas dėl raminamaisiais apsinuodijusio dvejų metų berniuko kilo pernai spalį. Pastebėjusi, kad jos iš darželio pasiimtas vaikas yra vangus, į medikus kreipėsi jo mama. Ligoninėje nustatyta, kad berniukas yra apsvaigęs nuo psichotropinių raminamųjų vaistų, todėl apie įvykį pranešta teisėsaugai.

Atlikus kratas darželyje, trijų darbuotojų rankinėse rasta raminamųjų vaistų, priskiriamų benzodiazepinų grupei – tokių aptikta ir vaiko organizme.

Prokurorė yra minėjusi, kad teisėsauga sulaukė kitų tėvų informacijos, jog jų vaikai buvo vangūs ir galėjo taip pat gauti raminamųjų, tačiau tuo metu jų sveikata netirta, todėl apie šiuos atvejus nėra surinkta pakankamai duomenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

babyte

babyte portretas
mano 1989metais dukros pradejo lankyti si darzeli,tai buvo labai geras darzelis ir nuostabios aukletojos...nesuprantu kas ten nutiko...

Gerai pažįstanti

Gerai pažįstanti portretas
Šaunuoliai tėvai, kad nedelsė. J.G. tai "žmogus" egoistas, visiškai neturintis jausmų nei svetimiems, nei artimiesiems. Gaila mažylio. Sveikatos jam ir AČIŪ medikams!

Ostas

Ostas portretas
Skripalių istorijos tęsinys?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių