Mažametės tvirkintojas po nuosprendžio kaltino auką

Kauno apylinkės teismas pripažino 40-metį Gintautą S. apie pusmetį tvirkinus sugyventinės dukrą. Tuo metu šiai buvo vos dvylika metų, ir vyro elgesys vos neprivedė mažametės iki savižudybės.

Mama buvo sugyventinio pusėje

Dvylikametės motina, kuriai mergaitė bandė skųstis, nebuvo linkusi tikėti tuo, ką pasakojo dukra, – kad jos sugyventinis, būdamas neblaivus, leidžia sau čiupinėti mažametės krūtinę ir sėdmenis.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dvylikametei ėmus guostis draugėms, o paskui išsipasakojus ir mokyklos psichologei.

Devynių klasių išsilavinimą turintis Gintautas S. iš pradžių savo kaltę pripažino, bet vėliau ėmė išsisukinėti – esą tik juokavo. Beje, panašiai iš pradžių buvo linkusi traktuoti jo elgesį ir mažametės motina. Pradėjus ikiteisminį tyrimą, dukra laikinai iš jos buvo paimta.

Teismo nuosprendžio dar neteistas ir niekur oficialiai nedirbantis, nors turi suvirintojo specialybę, Gintautas S. laukė nesuimtas. Jo byla, atsižvelgiant į nukentėjusiosios amžių ir seksualinį nusikaltimo pobūdį, nebuvo nagrinėjama viešai.

Ieškinys nuskriaustų brolį

Teisme liudijusios nukentėjusiosios klasės draugės, kaip ir ji pati, davė parodymus dalyvaujant psichologei ir per atstumą – naudojant vaizdo ir garso priemones. Kaltinamasis, kaip ir kiti šio teismo proceso dalyviai, matė ir girdėjo jas tik posėdžių salėje įrengtame ekrane.

Kitos liudytojos – nukentėjusiosios močiutė ir teta – apklaustos įprastu būdu.

Nukentėjusiosios atstovas teisme buvo jos senelis. "Kauno dienai" jis pasakojo atkreipęs su žmona dėmesį, kad bylon sugulusių įvykių metu į svečius atvykdavusi anūkė buvo kažkokia ne tokia. Tačiau jokio ieškinio jos skriaudikui – savo dukters sugyventiniui jis nepareiškė, nes nenorėjo finansiškai nuskriausti kito anūko, kurį dukra sugyveno su teisiamuoju, ir šis moka jam alimentus.

Iki nuosprendžio teisiamajam buvo uždrausta artintis prie sugyventinės ir jos vaikų namų.

Siūlė pirmiausia atsiprašyti

Prokuroras siūlė Gintautui S. ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant šios vykdymą trejiems metams ir įpareigojant teisiamąjį atsiprašyti paauglės, dvylika mėnesių nevartoti alkoholio ir dalyvauti elgesio pataisos programoje. Nors ir pripažino, kad sužiūrėti, ar Gintautas S. visiškai nevartos alkoholio, būtų sudėtinga.

Tačiau jeigu jis įkliūtų už kokį nors kitą nusikaltimą ar nusižengimą ir paaiškėtų, kad jo metu buvo neblaivus, tai leistų Probacijos tarnybai, prižiūrinčiai, kaip nuteistasis atlieka skirtą bausmę, kreiptis į teismą, kad šis jį pasiųstų už grotų atlikti skirtos laisvės atėmimo bausmės, kuri buvo atidėta. Tas pats lauktų ir neatsiprašius aukos.

Už jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimą, kuo buvo kaltinamas Gintautas S., Baudžiamasis kodeksas numato laisvės apribojimą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Įsiutino švelnesnė bausmė

Bylą nagrinėjęs teisėjas Algirdas Giedraitis skyrė Gintautui S. tik vienų metų ir devynių mėnesių laisvės apribojimą, uždrausdamas bendrauti su nukentėjusiąja ir įpareigodamas dirbti arba užsiregistruoti Darbo biržoje, nuo 22 iki 6 val. būti namuose, jeigu tai nesusiję su darbu, nevartoti medžiagų, veikiančių psichiką, ir dalyvauti elgesį keičiančiose programose.

Savo motyvų, lėmusių tokį nuosprendį, teisėjas nepaaiškino, nes byla nenagrinėta viešai.

Į nuosprendžio paskelbimą su sportiniu kostiumu atėjęs ir veidą nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų slėpęs Gintautas S. iš pradžių buvo linkęs dangstytis fraze: "Pirma išklausykite nuosprendį!"

O kai šiuo buvo pripažintas kaltu, teisėjui pasiteiravus, ar suprato nuosprendį, jau švaistėsi kitais argumentais: "Supratau – viskas į vienus vartus, nes dabar nepilnamečiai turi visas teises!"



NAUJAUSI KOMENTARAI

Graudu

Graudu portretas
@jojo Nuo kada 40-meciams yra leistina liesti mazameciu kunus? Is tavo tokio pasakymo galima sakyti kad ir tu toks pats :)

jojo

jojo portretas
Garbingi prokurorai ir dar garbingesni teisejai, padedant labai garbingiems advokatams nustate, kad tik Lietuvoje pedofilijos nera, yra tik visokiu patvoriniu sapnu padariniai.Pedofilai gali buti tik nusene diedukai ir nusenusios mociutes. Taip kad nereikia cia rasineti to ko nera ir netgi negali buti, pagal garbingu teismu sprendimus.

Aš portretas
Ir sugyventini,ir motina pasodint reik. Pas motina nulis atsakomybes ir rupestingumo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių