Merginą brutaliai nužudęs alytiškis ilgam pasodintas už grotų

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno apygardos teismas kalėti 19 metų nuteisė Alytaus gyventoją Mantą Šerpenską.

Penktadienį Kauno apygardos teismas kalėti 19 metų nuteisė Alytaus gyventoją Mantą Šerpenską.

22 metų vyras pripažintas kaltu dėl jaunos merginos išžaginimo, brutalaus jos nužudymo bei kitų nusikaltimų, pranešė teismo atstovė spaudai.

2013 metų gegužę, panaudodamas fizinį smurtą, M.Šerpenskas atėmė jaunai merginai laisvę, ją išžagino, o vėliau, jai būnant bejėgiškos būklės, nužudė. Siekdamas nuslėpti įvykdytus nusikaltimus, nužudytos merginos daiktus sunaikino.

Teismas, įvertinęs byloje esančius duomenis, nustatė, kad M.Šerpenskas iš anksto planavo merginos atžvilgiu padarytas nusikalstamas veikas. Dėl jo veiksmų atsirado neatstatomų pasekmių.

„Kaltinamojo įvykdyti brutalūs nusikaltimai rodo jo, kaip asmenybės, didesnį pavojingumo laipsnį visuomenei“, - rašoma teismo pranešime.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė ir į tai, kad vyras teisiamas pirmą kartą, baustas administracinėmis nuobaudomis, charakterizuojamas patenkinamai.

Iš jo taip pat nuspręsta konfiskuoti automobilį, su kuriuo buvo padarytos nusikalstamos veikos. Nužudytos merginos artimiesiems M.Šerpenskas turės atlyginti 164 eurų turtinę, 80 000 eurų neturtinę žalą ir 1 158 eurų išlaidas advokato paslaugoms apmokėti.

M.Šerpenskas buvo kaltintas ir tuo, kad 2012 bei 2013 metais tyčia yla ir atsuktuvu apgadino kitiems asmenims priklausiusius automobilius, taip padarydamas savininkams daugiau nei 173 ir 550 eurų turtines žalas.

Nuteistasis prisipažino dėl įvykdytų turto sugadinimų, viešosios tvarkos pažeidimų, gailėjosi ir atlygino asmenims padarytą turtinę žalą.

M.Šerpenskas. kaltintas taip pat tuo, kad kartu su 20-mečiu D.J. 2013 metais Alytuje, viešoje vietoje, nuo viaduko tyčia lynais pririšę plytų pakabino jas prie viaduko konstrukcijų. o pašalinio asmens vairuojamas automobilis atsitrenkė į virš gatvės kabėjusias plytas. Šiais vandališkais ir įžūliais kaltinamųjų veiksmais buvo padaryta daugiau nei 1 393 eurų turtinė žala, sutrikdyta visuomenės rimtis ir tvarka, demonstruota nepagarba aplinkiniams ir aplinkai.

Dėl šios veikos D.J., atsižvelgiant į kaltinamojo prisipažinimą, nuoširdų gailėjimąsi, susitaikymą su nukentėjusiuoju, atlygintą turtinę žalą bei į tai, kad anksčiau nebuvo teistas, administracinių nuobaudų neturi, charakterizuojamas teigiamai, nebuvo šio nusikaltimo iniciatorius, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės. Dėl šios nusikalstamos veikos D.J. bylą teismas nutraukė.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matas

Matas portretas
O ,brolyti...tas vidurinio pirsto rodymas jam kaliopkej atsiruugs...gales isikist i sikamaja ji ir paskui issiemes ciulpt sokolada...:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių