Mokesčių už mėsos gaminius nemokėjusiam verslininkui – rimti nemalonumai

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnams įkliuvo verslininkas, kurio vadovaujamoje mėsos gaminiais prekiaujančioje įmonėje buvo apgaulingai tvarkoma buhalterinė apskaita.

Kauno kriminalistai praėjusią savaitę tikrino didmeninę ir mažmeninę prekybą šviežiai atšaldyta skerdiena, subproduktais bei rūkytais mėsos gaminiais prekiaujančią įmonę, kurios vadovų sprendimu galimai tam tikra produkcijos dalis sistemingai buvo neapskaitoma įmonės buhalterinėje apskaitoje ir vėliau realizuojama, taip slepiant mokesčius bei į valstybės biudžetą nesumokant PVM nuo neapskaitytos produkcijos dalies. Kratų metu bendrovėje buvo rasta daugiau negu 11 tonų dokumentais neapskaitytos mėsos gaminių, kuriems bendrovės vadovai neturėjo dokumentų. Pagaminta produkcija būdavo realizuojama fizininiams, juridiniams ir tai pačiai įmonei priklausančiose prekybos vietose. Tyrimo metu nustatyta, kad apskaitos dokumentai, patvirtinantys sandėlio likučius nuo 2017 m. gruodžio 31 d. dienos išvis nėra vedami.

 

 

Įtariant, kad į valstybės biudžetą nesumokėtas pridėtinės vertės mokestis, nepagrįstai sumažintos bendrovės pajamos, į apskaitos registrus įrašyti neteisingi duomenys apie bendrovės ūkines operacijas, iškreipta tikroji ūkinė, komercinė, finansinė šios bendrovės būklė bei duomenys apie bendrovės turtą, įtarimai pareikšti įmonės vadovui.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str. ir 220 str. Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rita

rita portretas
O tai kur realizavo ta produkcija ir kas ja tokia pirko ,va todel ir nemusami cekiai turguose.

Vilija

Vilija portretas
Bent patalpos svarios
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių