Narkotikų nešėją išdavė išsipūtusios kišenės

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos prieigose sulaikytas vyras, kurio striukės kišenėse buvo šimtai įvairiaspalvių tablečių.

Kovo 14 d. vidurdienį Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai pastebėjo asmenį, einantį nuo Pravieniškių gyvenvietės link kolonijos teritoriją juosiančios tvoros.

Pareigūnų dėmesį patraukė neadekvatus asmens elgesys ir nenatūraliai išsipūtusios striukės kišenės.

Įvairūs prašalaičiai aplink koloniją dažniausiai vaikšto neatsitiktinai. Įvairiais būdais siekiama bausmę atliekantiems asmenims per tvorą permesti draudžiamų turėti daiktų.

Įtarus, kad gali būti atliktas draudžiamų turėti nuteistiesiems daiktų permetimas į pataisos įstaigos teritoriją, buvo atliktas asmens patikrinimas.

Pareigūnų abejonės buvo pagrįstos. Vyro kišenėse rasti du paketai, paruošti parmesti į įkalinimo įstaigos teritoriją nuteistiesiems.

Siekiant išsiaiškinti jo asmens tapatybę, asmuo buvo pristatytas į budėtojų tarnybines patalpas. Paaiškėjo, kad pareigūnų įtarimą sukėlęs asmuo yra 26-erių metų Kaišiadorių miesto gyventojas.

Per 600 tablečių

Nustatyta, kad paketuose, skirtuose įkalinimo įstaigoje bausmę atliekantiems nuteistiesiems, yra  104 vnt. žalios spalvos tablečių, 500 vnt. raudonos spalvos tablečių, 8 vnt. ampulių „Kingston tabs DECA 250“ ir  4 vnt. ampulių „ENABOL-250“.

Rastos tabletės perduotos policijai. Ekspertai aiškinasi, ar tabletėse tikrai buvo narkotinės medžiagos.

Nuo 2017 m. pradžios įsigaliojęs naujas Administracinių nusižengimų kodeksas sugriežtino atsakomybę už neteisėtą daiktų ir reikmenų įnešimą, perdavimą ar bandymą juos perduoti laisvės atėmimo vietose, sulaikytųjų sulaikymo vietose laikomiems asmenims.

Šios veikos padarymas užtraukia baudą nuo 500 iki 1300 eurų su daikto, kuris buvo administracinio nusižengimo padarymo įrankis, ir daiktų bei reikmenų konfiskavimu.

Paaiškėjus, kad nuteistiesiems buvo bandoma perduoti narkotines ar psichotropines medžiagas, sulaikytajam grėstų dar ir baudžiamoji atsakomybė. Remiantis įstatymu gresianti atsakomybė – iki 15 metų laisvės atėmimo.

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, 2017 m. kovo 14 d. duomenimis, laisvės atėmimo bausmę atlieka 2 tūkst. 40 nuteistųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių