Narkotikus iš Lenkijos vežęs kaunietis kalės ilgiau nei 12 metų

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas kalėti daugiau nei 12 metų antradienį nuteisė 26-erių kaunietį E.Š., kuris per valstybės sieną bandė pervežti labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos.

Kauno apygardos teismas kalėti daugiau nei 12 metų antradienį nuteisė 26-erių kaunietį E.Š., kuris per valstybės sieną bandė pervežti labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos.

Jaunas vyras kaltintas tuo, kad 2014 metų balandį, nuvykęs į Lenkiją, neteisėtai įgijo iš Ispanijos atsiųstą labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido JWH-307, kurį paslėpė po savo 5 klasės BMW automobilio vairuotojo sėdyne, ir taip, išvengdamas muitinės kontrolės, neturėdamas leidimo, iš Lenkijos per Lietuvos valstybės sieną pergabeno minėtas psichotropines medžiagas, kol teisėsaugos pareigūnų buvo sustabdytas.

Psichotropinė medžiaga – sintetinis kanabinoidas JWH-307, į draudžiamųjų sąrašą įtraukta pagal 2014 metų vasario 21 dieną sveikatos apsaugos ministro įsakymą.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažino, teigė, kad jis važiavo į Lenkiją, nes ten pigesni maisto papildai. Kad tai psichotropinės medžiagos – nežinojo, manė, kad siuntinyje yra pažįstamo asmens jam užsakytas karnitinas. Kaltę vertė jau mirusiam asmeniui. Teismas šią versiją atmetė kaip gynybinę, bandant išvengti atsakomybės, pranešė teismo atstovė spaudai.

Skirdamas bausmę E.Š., teismas atsižvelgė į padarytų nusikaltimų pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, padarytų veikų motyvus, kaltinamojo asmenybę bei kitas aplinkybes. Kaltinamasis padarė du tyčinius, vieną labai sunkų ir sunkų, nusikaltimus. E.Š. jau teistas, teistumas neišnykęs, taip pat baustas administracine tvarka.

Teismas, įvertinęs visą byloje surinktą medžiagą, kaltinamojo, liudytojų parodymus, specialisto išvadas, nusprendė pripažinti E.Š. kaltu.

„Atsižvelgiant į tai, kad E.Š. linkęs pažeisti įstatymus ir daryti nusikalstamas veikas, yra pavojingas visuomenei, todėl jam skirtina reali laisvės atėmimo bausmė, kurios trukmė, atsižvelgiant į atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nebuvimą, skirtina sankcijų vidurkio ribose,“ – rašoma nuosprendyje.

E.Š. skirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 12 metų 3 mėnesiams. Bausmę skirta atlikti pataisos namuose.

Nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių