Naujas garsiausio Lietuvos pedofilo galvosūkis teisėsaugai: ką daryti su pinigais?

Kauno apylinkės teismas artimiausiu metu turės nuspręsti, ką daryti su 265 tūkst. Rusijos rublių, rastų vokelyje, esančiame vienoje šio teismo nagrinėtoje garsiausiu Lietuvos pedofilu tituluojamo Ervydo Čekanavičiaus byloje. Toks klausimas iškilo, kai atėjo terminas sunaikinti šią archyve saugomą bylą, o jos nuosprendyje joks sprendimas dėl šių pinigų nebuvo priimtas.

Amnestijų šešėlis

Minėti pinigai greičiausiai buvo rasti per kratą E. Čekanavičiaus bute Vilijampolėje, Vytenio gatvėje. Po to, kai remiantis šios bylos nuosprendžiu, paskelbtu prieš septyniolika metų, jis buvo įtariamas apsvaiginęs psichotropinėmis medžiagomis kelis nepilnamečius berniukus ir kėsinęsis, pasinaudodamas bejėgiška šių būkle, juos lytiškai išnaudoti.

Ne viską pavykus įrodyti, tada Kauno apylinkės teismas nuteisė E. Čekanavičių ketverių metų laisvės atėmimu. Tačiau pritaikius amnestiją, ši bausmė buvo sumažinta trečdaliu.

Įvairiomis progomis Lietuvoje skelbta amnestija buvo pritaikyta E. Čekanavičiui, kuris darė vis naujus panašius nusikaltimus vos išėjęs į laisvę, net tris kartus.

Iškalbingas atodūsis

Sumažino dvejais metais 2011-aisiais Kauno apygardos teismo E. Čekanavičiui skirtą bausmę už trylikamečio, su kuriuo susipažino Vilniaus geležinkelio stotyje ir atsiviliojo jį Kaunan, seksualinį prievartavimą bei neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų ir jų platinimo nepilnamečiams, ir Lietuvos apeliacinis teismas.

Likusią penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmę, į kurią buvo įskaičiuoti ir beveik pusantrų metų, praleisti už grotų iki šio nuosprendžio, E.Čekanavičius, kuriam prieš pusmetį sukako 68-eri, atlieka Kybartų pataisos namuose. Tai portalui kauno.diena.lt šios įkalinimo įstaigos pareigūnai patvirtino su nesugebėtu nuslėpti atodūsiu.

Jeigu jau daugiau kaip dešimt kartų (ne tik už seksualinius nusikaltimus, bet ir dokumentų klastojimą ir net kaltinimą vienoje iš jo bylų palaikiusio prokuroro įžeidimą) teistas E. Čekanavičius ir vėl nebus išleistas į laisvę anksčiau laiko, jis turėtų kalėti iki 2024-ųjų rudens, kuomet jau būtų 75-erių.

Pinigų kilmė – neaiški

Kaip jau ne kartą rašyta, dėl seksualinio potraukio nepilnamečiams berniukams E. Čekanavičius buvo žinomas teisėsaugai jau nuo 1971 m. Tada jis buvo pripažintas nepakaltinamu ir priverstinai gydytas. Tačiau, Lietuvai atgavus nepriklausomybę, sugebėjo prisišlieti prie saugumiečių psichiniais ligoniais paverstų politinių kalinių reabilitavimo bangos.

Atliekant kratą jau minėtoje E. Čekanavičiaus byloje dėl trylikamečio apsvaiginimo psichotropinėmis medžiagomis bei šio seksualinio prievartavimo 2009-ųjų vasarą, jo namuose Vilijampolėje taip pat buvo rasta nemažai pinigų. Be įvairios valiutos, tarp kurios taip pat buvo Rusijos rublių, – ir penkiolika tūkstančių litų.

Tada E. Čekanavičius šių pinigų kilmę aiškino, kaip ir ankstesniais panašiais atvejais, – esą jį išlaiko užsienio organizacijos, finansuojančios Lietuvos nepriklausomų žurnalistų ir Lietuvos žmogaus teisių gynimo sąjungų veiklą. Kauno apygardos teismas minėtus pinigus priteisė ieškinių padengimui. Vien moralinis atlygis, kurį šis teismas priteisė trylikametei E. Čekanavičiaus aukai, siekė 80 tūkst. litų.

Skolingas ir kaimynams

Yra įsiskolinęs E. Čekanavičius ir savo kaimynams, kurie iki šiol, kaip portalui kauno.diena.lt teigė vienas iš jų, moka dalį komunalinių mokesčių už garsiausią Lietuvos pedofilą, nes šie dalinami visiems bendrijos gyventojams. Kaip jau rašyta, kol E. Čekanavičius kali, Lietuvos apeliacinis teismas įpareigojo Kauno savivaldybės administraciją prižiūrėti jo butą.

Į teismo posėdį, kuriame bus sprendžiama, ką daryti su minėta šešiaženkle Rusijos rublių suma, jis pats atvežtas nebus. Teigiama, kad šių pinigų likimas priklausys nuo posėdyje dalyvausiančio prokuroro pozicijos.           



NAUJAUSI KOMENTARAI

SA LA LA

SA LA LA portretas
BLT TEISESAUGA,ASILU ASILU BANDA. ATNESKIT KAD PRAGERTU,SEIMAS, CHA CHA......

sanatna kilkus

sanatna kilkus portretas
Ar musu teisetvarka tiek ziopla,ar specialiai daro nesamones?Manau ,kad bylose buvo civiliniu ieskiniu,kuriu dali butu galima padengti siais pinigais.Tai iseina padejo ir uzmirso.Tada,brangus ponai,savo saskaita keiskite tuos pinigus i eurus ir naudokite geriems darbams.t.y. zalos atlyginimui.Butinai tas reikalinga vykdyti tu ziopliu asmenine saskaita,o ne visu mokesciu moketoju!

Kaimynai yra jo bendrininkai

Kaimynai yra jo bendrininkai portretas
Šitiek metų žinojo ,kas pas jį bute dedasi ir tylėjo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių