Neblaivaus pensininko užgaida sukėlė ant kojų Kauno policiją

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakare Klinikų kaimynystėje esančiame privačių namų kvartale aidėjo šūviai.

Belieka guostis, kad jų autorius A.I. buvo toks girtas, jog į nieką nepataikė.

Po šio pavojingo incidento minėtam populiariausią rusišką pavardę turinčiam įtariamajam viešosios tvarkos pažeidimu nustatytas sunkus girtumas – 2,54 promilės.

Apie šio 65-erių metų pensininko žaidimus išgėrus pranešė jo sugyventinė, išgąsdinta jų privataus namo Voveraičių gatvėje balkone aidinčių šūvių. Jų buvo mažiausiai šeši.

Į šio įvykio, užregistruoto apie pusę devynių vakaro, vietą atskubėję pareigūnai neblaivų šaulį nuginklavo. Apie galimus incidentus ir jį sulaikant, oficialiai nepranešama.

Nepaisant to, kad iki šio įvykio į policijos akiratį nepatekęs A.I. šaudė iš savigynai jam išduoto ginklo, tą patį vakarą jis uždarytas į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Paimtas ir legaliai jo turėtas pistoletas „Makarov“.

Kol įtariamasis dar neapklaustas, belieka tik spėlioti, kas jam galėjo pasivaidenti. Policiją kvietusi jo sugyventinė tikina nežinanti. Jos teigimu, nebuvo tarp jų prieš šį pavojingą saliutą ir jokio konflikto.

Įtariamajam viešosios tvarkos pažeidimu gresia ne tik leidimo laikyti pistoletą savigynai bei paties ginklo praradimas, bet ir visas spektras Baudžiamojo kodekso siūlomų bausmių už šį nusikaltimą – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Žinoma, jeigu bus įrodyta, kad jis savo įžūliu elgesiu piktybiškai tyčiojosi iš aplinkinių, taip demonstruodamas jiems nepagarbą ir sutrikdydamas viešąją rimtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Specams

Specams portretas
skaityti parašą po fotografija.

Audrius

Audrius portretas
Jei nemoki rašyt ginklo pavadinimo, tai gal geriau visai nerašyt.

Jim Bim

Jim Bim portretas
Glock
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių