Neblaivus kaunietis peršovė nuo jo motiną gynusį sūnų

  • Teksto dydis:

Per šeimyninį konfliktą, trečiadienio vakare kilusį vienoje Fredoje gyvenančių kauniečių šeimoje, buvo peršautas jos nepilnametis sūnus. Pirminiais duomenimis, neblaivus tėvas šovė iš orinio šautuvo į 16-metį dėl to, kad šis stojo motinos pusėn. 

Apie šį įvykį pranešė ne mažiau nei sūnus išsigandusi sužeisto nepilnamečio motina. Policija į jį reagavo kaip į smurtą artimoje aplinkoje.

Į nurodytą Ž.E.Žilibero gatvės daugiabutį atskubėję patruliai sulaikė 50-metį šaulį jau bepasišalinantį iš įvykio vietos. Sulaikomas A.M. nesipriešino. Ir pats atnešė orinį šautuvą, iš kurio ką tik šovė į sūnų.

Kitus jo turėtus ginklus, dar vieną orinį šautuvą, savadarbiams šaunamiesiems įtaisams priskiriamą kulka užtaisomą vamzdį ir pradėtą ardyti, pirminiais duomenimis, dujinį revolverį bei šaudmenis, 14 įvairaus kalibro šovinių pareigūnams perdavė A.M. šeimos nariai.

Greitosios pagalbos medikai, konstatavę, kad 16-mečiui peršauta blauzda, kurioje įstrigęs svetimkūnis, išvežė sužeistąjį į Kauno klinikas. Medikai paguldė jį į ligoninę stebėti. 

A.M., kuriam nustatytas lengvas girtumas – 0,95 promilės, uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo bei neteisėto disponavimo ginklais ir šaudmenimis.

Pirminiais duomenimis, iki šiol A..M., kuris yra eilinis vienos Kauno bendrovės darbuotojas, į policijos akiratį patekęs nebuvo. Jo likimas – ne tik teismo medikų, kurie konstatuos paauglio sužalojimo sunkumą, bet ir ginklų ekspertų rankose, nes ne visus orinius šautuvus galima laikyti be policijos leidimo, priklausomai nuo jų galingumo. Jau nekalbant apie tai, jeigu bus patvirtinta, kad A.M. turėtu savadarbiu šaunamuoju įtaisu taip pat buvo galima sužaloti žmogų. Už ne mažiau kaip trijų šaunamųjų ginklų be leidimo laikymą gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų. 


Šiame straipsnyje: ginklaisužalojimassužeidė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių