Aleksotiškiai pakraupę: į ant šaligatvio paliktus didžiulius spąstus įkliuvo šuo

„Tokį atvejį matau pirmą kartą. Iš spąstų, paliktų miške ar pamiškėje, yra tekę vaduoti gyvūnus, tačiau šį kartą stambūs spąstai buvo palikti privačių gyvenamųjų namų rajone ant šaligatvio. Kad grobis nepabėgtų, jie dar buvo pririšti tvirta viela ir prie medžio“, – apie neeilinį iškvietimą, į kurį teko vykti antradienio rytą, pasakoja Gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas Vytautas Gustaitis. Į Aleksoto mikrorajone paliktas žabangas vakar įkliuvo šuo.

Iš vietos nepajudėjo kelias valandas

Specialistas pasakoja, kad antradienio rytą buvo pranešta apie P. Gudyno gatvėje į spąstus įkliuvusį šunį. Čia apie 8  – 9 val. atvykęs V. Gustaitis ant sniegu padengto šaligatvio rado jau bemaž kelias valandas besikankinančią kalytę. Žabangose įstrigęs gyvūnas tiek laiko negalėjo pasitraukti nė per žingsnį.

„Skausmą kenčianti 7-8 metų kalytė buvo agresyvi, tad teko panaudoti specialias priemones. Nuvežus pas gydytoją veterinarę nelaimėlei buvo suleisti skausmą malšinantys vaistai, koja išimta iš spąstų, o žaizda sutvarkyta. Pirminės apžiūros metu nebuvo nustatyta jokių lūžių. Kadangi šuo neturėjo mikroschemos, jį ir paženklinome“, – portalui gana laimingai pasibaigusią istoriją pasakojo V. Gustaitis.

Anot jo, šie stambūs spąstai galėjo būti skirti bebrams ar stirnoms gaudyti, tačiau siaubą kelia vien mintis, kad į ant sniego paliktus spąstus (pritvirtinta viela buvo pakasta po sniegu) galėjo įstrigti ir į mokymosi įstaigą einantis vaikas ar neapdairus suaugęs žmogus. „Čia tikra kaimynų gaudyklė, tik pakvaišęs žmogus juos čia galėjo palikti“, – žodžių į vatą nevyniojo V. Gustaitis.

 

Čia tikra kaimynų gaudyklė, tik pakvaišęs žmogus juos čia galėjo palikti.

Šeimininkė ieškojo visą dieną

Antradienio vakarą specialistai įrašą apie rastą nelaimėlę paskelbė gyvūnų globos tarnybos „Nuaras“ feisbuko paskyroje. Buvo tikimasi rasti gyvūno šeimininką ir surinkti lėšų tolimesniam gydymui. Laimė, šį įrašą dar tą patį vakarą pamatė ir šuns šeimininkai. Anot augintinės šeimininkės Dovilės Lipinskės, Gilė šiuo metu jaučiasi pakankamai gerai – ji net nešlubuoja, tad belieka stebėti tolimesnę jos būklę.

„Gilė yra labai prisirišusi prie mūsų, tad tokiam ilgam laikui ji nedingsta. Visą dieną jos ieškojome, o paaiškėjo, kad ji į spąstus įkliuvo apie 500 metrų nuo namų“, – pasakojo kaunietė, kuri beglobį gyvūną į savo namus priglaudė prieš 5-erius metus. Anot D. Lipinskės, tik priglausta kalytė buvo itin baili, ypač baiminosi vyrų. 

„Šuo dingimo išvakarėse buvo išleistas į kiemą, tad galbūt jis galėjo praslysti pro vartuose esantį plyšį, – kaip Gilė išbėgo į gatvę spėja jos šeimininkė. –Labai noriu padėkoti specialistams ir žmogui, kuris pranešė apie į spąstus įkliuvusį gyvūną. O žmogaus, kuris paspendė spąstus tokioje visiems prieinamoje vietoje, poelgių suprasti negaliu“, – sakė D. Lipinskė.

Gresia ir laisvės atėmimas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) pareigūnai pranešimą apie šį neeilinį įvykį gavo trečiadienį 12.41 val. Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė teigė, kad pareigūnai atlieka tyrimą, aiškinasi įvykio aplinkybes.

Už žiaurų elgesį su gyvūnu, jo kankinimą, pagal Lietuvos Respublikos administracinių pažeidimų kodekso 346 str. 16 d. gresia bauda nuo 50 iki 1 200 eurų. Taip pat gali būti taikoma ir baudžiamoji atsakomybė. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str., už žiaurų elgesį su gyvūnu, gresia viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Kauno apskr. VPK pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už neabejingumą ir ragina visuomet informuoti apie pastebėtą bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Galėtų valkataujančius šunis krabas šaudyt pradėt; juk "Kaunas tvarkosi!", o šuva be antsnukio ir pavadžio su šeimininku tai NETVARKA.

Ernesta A.

Ernesta A. portretas
Mirtis valkataujantiems galvijams !!!

tiesa

tiesa portretas
Paklauskit Sadausku is kur tie spastai.Kodel zmones negali vedziot sunu su pavaduku toje gatveje ir kodel saudomos varnos ir kates.....jei aplinkiniai nebijos tai papasakos.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių