Neprognozuojamasis Asilas ir vėl laisvėje

Trečiadienį iš Kauno tardymo izoliatoriaus paleistas Kauno organizuoto nusikalstamumo pasaulio atstovas Mindaugas Mažeika, paskui kurį velkasi ne tik kolegos nužudymo, bet ir įvairių išsišokimų, vairuojant automobilį apsvaigus, šleifas. Asilo pravarde turinčio M. Mažeikos skydu vėl tapo pernai jam diagnozuota onkologinė liga.

Įkalčių pakanka?

Kaip jau rašyta, penktą dešimtį pradėjęs M. Mažeika yra įtariamas už trijų dienų po išgirstos negailestingos diagnozės nušovęs su „agurkiniais“ siejamą devyneriais metais jaunesnį I.L.

Šis Kauno teisėsaugininkus ant kojų sukėlęs nusikaltimas buvo įvykdytas 2016-ųjų kovą.

I.L. palaikai buvo aptikti nuošaliame pušynėlyje ties buvusiu molio karjeru, esančiu netoli Lapių apylinkių Šatijų kaimo. Anot ekspertų, velionis buvo nušautas dviem šūviais į pakaušį. Ikiteisminio tyrimo, kurį artimiausiomis savaitėmis jau planuojama baigti ir perduoti bylą teismui, duomenimis, – ne čia, o Kaune. Į šiukšlynu paverstą pušynėlį nužudytasis atvežtas jau po to. Gabenant jo palaikus, šiuose atsirado ir kirstinių žaizdų.

Iš pradžių dėl šio nusikaltimo kartu su M. Mažeika buvo sulaikyti dar du asmenys, įtarti padėję Asilui. Tačiau jų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas jau nutrauktas, pritrūkus įrodymų.

Nors vieninteliu įtariamuoju likęs M. Mažeika iki šiol parodymų nedavė, anot teisėsaugininkų, yra kitų duomenų. Tarp jų – ir vaizdo kamerų įrašai.

Nuo vilko – ant meškos

Po M. Mažeikos bei vieno iš, kaip įtarta, jo bendrininkų sulaikymo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas tada surengtoje spaudos konferencijoje teigė: „Tai – per ilgai ne tik su alkoholiu, bet ir su psichotropinėmis medžiagomis švęstų Velykų pasekmė. Tragedija įvyko, kai apkvaitę asmenys pradėjo elgtis nenormaliai.“

Nustatyta, kad M. Mažeika I.L. nužudymo metu buvo apsvaigęs ir nuo alkoholio, ir nuo narkotikų. Taip jis galimai bandė pabėgti nuo nustatytos negailestingos diagnozės.

Ir I.L., ir kiti du asmenys, kurių atžvilgiu ikiteisminis tyrimas jau nutrauktas, buvo jo pažįstami. Su kai kuriais jų svaigintasi, lankantis pas dar kitus pažįstamus, kai kurių prašyta pavežti, nes tuo metu iš M. Mažeikos jau buvo atimta teisė vairuoti automobilį.

Tačiau jokio apčiuopiamo I.L. nužudymo motyvo teisėsaugininkai prisipažįsta nenustatę. Belieka tai sieti su M. Mažeikos, galimai ne veltui turinčio tokią pravardę, asmenybe. Apie tai kalba ir ankstesnių jo nusikaltimų šleifas.

Biografija iškalbinga

Asilas buvo kaltinamas ir Henriko Daktaro jaunystės draugo Arvydo Vaičiūno, pravarde Limpukas arba Plūgas, sunkiu sveikatos sutrikdymu, taranavus automobiliu aukos kiemo Domeikavoje vartus ir sušaudant jam kojas, o parkritus dar talžius beisbolo lazda.

Vienas iš M. Mažeikos teistumų susijęs ir su žiauriu jo elgesiu su gyvenimo drauge. Šiai, esą iš meilės, buvo peiliu pjaustomos kojos, pilant ant žaizdų druską ir degtinę. Jau tada – daugiau kaip prieš dešimt metų pas jį buvo rasta psichotropinių tablečių.

Dėl M. Mažeikos Lietuva net buvo sulaukusi Latvijos notos – kai jo vadovaujama Vilijampolės nusikalstamo susivienijimo atšaka – Kryžkelės gauja užpuldinėjo tranzitu mūsų šalį kertančius Latvijos tolimųjų reisų vairuotojus.

Bando įsiamžinti?

Nepaisant to, kad išgirdęs negailestingą diagnozę, M. Mažeika yra pareiškęs, jog jo dienos – suskaičiuotos, tačiau jis dar bandys kaip nors skandalingai įsiamžinti, teisėsaugininkams niekaip nepavyksta jo izoliuoti nuo visuomenės ilgesniam laikui.

Vartus į laisvę Asilo pravardę turinčiam nenuspėjamo elgesio M. Mažeikai atveria advokato Ričardo Girdziušo skundai bei diagnozuota liga.

Paleistas pirmą kartą iš suėmimo Apeliacinio teismo sprendimu pernai lapkritį, M. Mažeika ne kartą buvo demaskuotas vairuojantis automobilį neblaivus ar apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų. Ir bandė papirkti tai konstatavusius pareigūnus 50 euru kyšiu. O prieš porą mėnesių – ir vėl būdamas apsvaigęs apgadino Šilainiuose keturis automobilius.

Ko dar laukti?

Kaip jau rašyta, teisę vairuoti automobilį praradęs M. Mažeika rugpjūčio pabaigoje ir vėl buvo pastebėtas už vairo.

Tada jis sulaikytas tik po įspūdingų vidurdienio gaudynių. Ir vėl suimtas, kas leido pagaliau jį pristatyti į Utenos ekspertinį skyrių psichiatrinei ekspertizei. Šios neatlikus nebuvo įmanoma perduoti I.L. nužudymo bylos teismui.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, M. Mažeika pripažintas pakaltinamu. Nors oficialios teismo psichiatrų išvados teisėsaugininkai dar negavę, kokia ji bus leidžia spėti tai, kad rugsėjo pradžioje M. Mažeika vėl buvo parvežtas į Kauno tardymo izoliatorių, o ne perkeltas į Rokiškio psichiatrijos ligoninę. Tuo pasinaudojęs jo advokatas R. Girdziušas vėl apskundė Apeliaciniam teismui M. Mažeikos suėmimo pratęsimą. Ir trečiadienį nenuspėjamo elgesio nesutramdomajam Asilui vėl buvo atvertos durys į laisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

airen

airen portretas
Trina rankes ir sypsosi ot apgavau durnius...

zmogus

zmogus portretas
supuvusi sistema smirdanti korumpota slikstu .zliuzai isigimelei .

...

... portretas
Advokatai advokatais, bet KAS jiems moka, kam tokios neprognozuojamos būtybės reikalingos?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių