Nuo meningokokinės infekcijos klinikose mirė mažametė

Nuo meningokokinės infekcijos per ilgąjį savaitgalį Kauno klinikose mirė trimetė mergaitė iš Šiaulių.

„Mergaitė pirmiausia buvo hospitalizuota į Šiaulių Vaiko ir moters kliniką, gavome pranešimą apie meningokokcemiją, ir išsiųsta į Kauno klinikas“, – BNS sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šiaulių departamento medikė Rita Švambarienė.

Pasak jos, mergaitė lankė Šiaulių miesto lopšelį-darželį, apie infekciją pranešta tėvams. Medikė ramino, kad užsikrėtimo pavojaus nebėra.

„Mergaitė yra lankanti kolektyvą, kolektyve tokiu atveju, kai būna meningokokinė infekcija ir dar mirties atvejis, kyla panika. (...) Mergaitė buvo kolektyve praėjusios savaitės pradžioje, inkubacinis periodas jau praėjęs. Lygiai savaitę nėra naujų atvejų ir baimės, kad galėjo užsikrėsti ir susirgti daugiau vaikų, neturėtų būti“, – sakė medikė.

Tai antrasis mirties nuo meningokokinės infekcijos atvejis šiemet. Kovo pabaigoje sostinės Santaros klinikose nuo meningokokinės infekcijos mirė pusantrų metų vaikas.

Liga yra pavojingiausia mažiems vaikams iki 4 metų, taip pat senjorams.

Lietuvoje pernai registruotas 81 susirgimo meningokokine infekcija atvejis, 11 žmonių mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kam ta psichozė sus skiepais - ar jie padeda, neaišku (o skiepai organizmui ŽALA), o ir avarijose vaikų daugiau žūna nei nuo tos infekcijos.

Irena

Irena portretas
O tie skiepai ar padeda

Nerima

Nerima portretas
Kodėl neskiepijama?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių