Nuo vėjo Kaune virto medžiai, kentėjo automobiliai ir elektros laidai

  • Teksto dydis:

Vakar vakare pradėjęs stiprėti vėjas ir Kaune vertė tvoras, medžius. Šie krito ant automobilių, elektros laidų, važiuojamosios kelio dalies. Apie nukentėjusius žmones nepranešama. 

Vienas pirmųjų pranešimų Kauno rajone dėl vėjo padarinių vakar, pirmadienį, gautas apie 15:30 val. Pranešta, kad kelyje Kaunas - Gervėnupis ant kelio nuvirtęs medis.

Pjaustyti ir patraukti nuvirtusio medžio ugniagesiai po poros valandų jau vyko į Vandžiogalos miestelį, o labiau vakarop - į Romainių gatvę. Pirmuoju atveju prie mokyklos buvo užtvertas kelias Kaunas-Kėdainiai, o Romainiuose ant kelio nuvirtęs medis dar ir nutraukė elektros laidą. 

Tarp 20 val. ir 21 val. Biržiškų g. 11 ir Chemijos g. 5, Kaune, ir  Muniškių kaime, Babtų seniūnijoje, Kauno rajone, nuvirtę medžiai užkrito ant automobilių. Vienur vaduotas „VW Golf“, kitur - „VW Passat“ ir „Audi A4 markių automobiliai.

Po 22 val. nuvirtęs medis trikdė eismą Karmėlavoje, Pušyno g., o Kaune, Savanorių pr. ir Islandijos pl. sankryžoje vėjo neatlaikė laikinoji statybvietės tvora – nukrito ant važiuojamosios kelio dalies. Tvorą į vietą pastatė ugniagesiai, grįždami iš kito įvykio.

Šiandien, antradienio rytą apie 6 val. Domeikavos kaime, Kauno g. 2, aliarmas kilo dėl medžio, užvirtusio ant elektros laidų, esančių keturių metrų aukštyje. Iškviesta avarinė tarnyba apie įvykį jau žinojo, tik laukė, kol prašvis. Ši teritorija aptverta STOP juosta.

Dėl siautusio vėjo antradienio rytą be elektros Lietuvoje pasitiko apie 2 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ vartotojų.

Anot sinoptikų, naktį iš pirmadienio į antradienį vakarinių krypčių vėjo gūsiai daugelyje šalies rajonų siekė 15–20 metrų per sekundę, o kai kur buvo sustiprėjęs net iki 25 metrų per sekundę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medziu draugas

Medziu draugas portretas
va tada tai visiems butu saugu. Jokiu medziu, jokiu pastatu, jokiu automobiliu. Planas laukas. Bet uz tai kaip saugu

Medziu draugas

Medziu draugas portretas
taip ir miskuose reikia medzius ispjauti, nes maza ka dar uzgrius koki po medziu sikanti grybautoja. Taip medziai buna, kad nuluzta, buna, kad balkonas nukrenta ar tinkas an zmogaus nuo stogo uzvirsta. Tik kazkodel del to pastatu negriaunam. O jau automobiliai kiek zmoniu nudauzia ir kiek sudauzo kitu autopmobiliu - tai is viso tyliu. Tik kazkodel - jie nera uzdrausti. O reiketu

taip

taip portretas
Taip, kovotojai už visų medžių išsaugojimą, sukluskite.Jei tie nuvirtę medžiai nepridarė žalos, neužmušė žmonių, tai gerai.Seni medžiai ir lieka senais, jie virsta, jie trapūs, ypač topoliai...Todėl prieš kovodami už kiekvieną medį, sergantį, seną, bet dar žalią šiandien, gerai pagalvokite...Ar žmogaus gyvybė mažiau verta?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių