Nuosprendį išgirs dar vienas buvęs Kauno policininkas

Netrukus teismo nuosprendį išgirs dar vienas buvęs Kauno kelių policijos valdybos Administracinės veiklos poskyrio specialistas – Remigijus Stravinskas, kurio kabinete kolegos iš Imuniteto skyriaus buvo įrengę slaptą sekimo įrangą. Jam pasiūlyta mažesnė piniginė bauda, negu savo kaltę ėmus kyšius pripažinusiam Efremui Lideikai, su kuriuo jiedu dalijosi vienu tarnybiniu kabinetu.

Gavo iš peties

Kauno apygardos teismas patenkino prokuroro prašymą skirti E.Lideikai baudžiamuoju įsakymu 7 155 eurų baudą, konfiskuojant apie tris kartus mažesnę sumą, susirinktą kyšių pavidalu, bei atimant teisę trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Kaip jau rašyta, operatyvininkų įranga užfiksavo, kad daugiau kaip 20 metų  darbo stažą policijoje turintis E.Lideika per tas kelias savaites, kai jiedu buvo sekami, paėmė mažiausiai 10 kyšių. Kai kurie iš jų siekė ir 400 litų. Tiek E.Lideika, kuris minėto nuosprendžio neskundė, buvo pamalonintas už tai, kad būtų surašytas protokolas ne tam pažeidėjui, kuris įkliuvo, o lietuviškai nesuprantančiam Tadžikijos piliečiui. Po tokio šio policijos veterano „aukštojo pilotažo“ leistiną greitį viršijusiam tadžikui teko susimokėti dvigubą baudą – ir už save, ir už apsukresnį lietuvį.

Skirtingos taktikos

E.Lideika ir R.Stravinskas stojo prieš skirtingus Kauno teismus, nes pirmasis savo kaltę pripažino, o antrasis – ne ir nedavė ikiteisminio tyrimo metu jokių parodymų. Remiantis įrašais, jam pateiktas kaltinimas paėmus iš pažeidėjų, kurių bylas nagrinėjo, penkis kyšius nuo 10 iki 100 litų. Vieną iš jų – alkoholio buteliu.

Papirkusieji R.Stravinską ikiteisminio tyrimo metu sutiko bendradarbiauti su teisėsauga, dėl ko buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Tačiau, liudydami Kauno apylinkės teisme, jie jau pradėjo keisti parodymus.

Kartu su R.Stravinsku prieš teismą stojo tik savo kaltės ikiteisminio tyrimo metu nepripažinęs, nors buvo įamžintas dedantis, teisėsaugininkų įsitikinimu, į pareigūno stalčių 50 eurų kupiūrą Vidas Gelčys. Teisme jis pakartojo tą patį – kad įdėjo į pareigūno stalčių kažkokį vos ne gatvėje rastą popieriuką.

Juokas pro ašaras

Šypsnį kėlė ir paties R.Stravinsko parodymai, duoti teismui. Neva stalčiuje, kurį, remiantis vaizdo įrašu, vis atidaro ir uždaro kelių eismo taisyklių pažeidėjai, kurių likimus jis sprendė, jis laikė savo mobiliuosius telefonus ir automobilio raktelius. Todėl ir nuolatos jį atidarinėdavo – kad patikrintų, ar nesuveikė signalizacija ir ar negavo nuo ko nors SMS žinutės.

Šiuo metu tolimųjų reisų vairuotoju dirbančiam R.Stravinskui prokuroras pasiūlė 5 649 eurų baudą, konfiskuojant šimtą kartų mažesnę sumą, surinktą kyšiu pavidalu, bei atimant teisę trejus metus dirbti valstybės tarnyboje. Nors teoriškai jam grėsė bauda iki 18 830 eurų ir net laisvės atėmimas iki trejų metų.

R.Stravinskas, kaip ir E.Lideika, baigė tarnybą policijoje išėjęs į pensiją. Padėjo Administracinių teismų praktika, traktuojanti pareigūnų stažą policijoje kaip jų asmeninį turtą. O jiedu išdirbo policijoje daugiau kaip 20 metų – taigi jau buvo užsidirbę pensiją.  

V.Gelčiui pasiūlyta 941 eurų piniginė bauda – arba bausmės, gresiančios už pareigūno papirkimą nedidelėmis sumomis, vidurkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

istorikui

istorikui portretas
O tai pagal tave pareigunai dirbantys gatveje turi buti neginkluoti? Ar manai, kad policijoje dar yra ir pareigunai-laiskininkai, kurie tik saukimus nesioja? Kiauragalvis... Juk saukima atnese eiliniai patruliai. Kurie dirba gatveje.Kita vertus - jei nezinai visos sitos istorijos kaip buvo is tiesu, tai gal nerasinek cia...

vrm

vrm portretas
labai gerai,kad ima kysius,tik gal ,kad ne tiek kiek istatymu leidejai,nes ju vienas kysis,kaip paprastu mentuku tryju gyvenimu kysiai,o mentukai dirbo 20metu,ir esti neturi ka,tai iseinant i pencija vaikus ,gal i darzelius reik vaikus vesti,gal valgyti neturi ka....ka valstybe pridare,ta ir turi.....

Istorikas

Istorikas portretas
kaimynė, 80 metų, po širdies šuntavimo pailsėjusi išėjo į kiemą ir sutiko pareigūnę lyg vidaus tarnybos ar kaip ten vedant didžiulį šunį be antsnukio. savo nelaimei ji padarė pastabą..na kad reiktų antsnukio ar pan.......po kiek laiko pas ją atvyko du ginkluoti policininkai ir įteikė šaukimą į policiją. Nuvykus ten, pasirodė, kad kvotėja sėdi IV aukšte..teko sunkiai lipti 80 metei...ir viso labo tik išgirdo, kad tas šuo mokytas ir reikia mandagiai su jos šeimininke kalbėtis. Viskas teisingai...tik nesuprantu, kad du ginkluoti policininkai siunčiami pas 80 metę?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių