P. Gražulio dukros avarijos aplinkybės glumina ir ekspertus

  • Teksto dydis:

Pirmadienio avarija, kai prie "Kauno stiklo" buvo apgadinti net septyni automobiliai, ne vienam kėlė klausimą, kaip taip galima?

Pirminiais duomenimis, į atbulinę eiga iš stovėjimo vietos judėjusį "Volkswagen" atsitrenkė BMW. Saugaus vairavimo ekspertas, vairavimo instruktorius Artūras Pakėnas sako, kad tokio pobūdžio avarijos neturėtų stebinti.

"Iš vairuotojų pasigendu atidumo. Atbuline eiga važiavęs vairuotojas tikriausiai BMW net nepastebėjo, o pastarojo vairuotoja, tikriausiai irgi tuo metu žiūrėjo ne į kelią", – svarsto pašnekovas. Priminsime, kad BMW automobilyje buvo ir kūdikis. "Gali būti, kad tuo pat metu, kai įvyko susidūrimas su VW, vairuotoja nukreipė žvilgsnį į vaiką. To pakanka automobiliams susidurti", – aiškina A.Pakėnas.

Vienareikšmiškai atsakyti, kas šioje situacijoje kalčiausias – sudėtinga. Vairavimo ekspertas tikina, kad tokios vietos, kai šalia intensyvaus kelio yra įrengta automobilių aikštelė itin pavojingos eismo dalyviams. "Vienoje gana nedidelėje kelio atkarpoje susiduria skirtingi vairuotojų interesai – vieni, nenorėdami labai mažinti greičio, važiuoja į priekį, kiti kaip tik jį mažina, nes bando rasti laisvą vietą automobiliui pastatyti, o treti bando įsilieti į transporto srautą, taigi čia visiems reikia būti labai atidiems", – sako A.Pakėnas.

Kodėl buvo sudaužyti dar keli automobiliai? Į šį klausimą, pasak pašnekovo, gali atsakyti arba automobilio vairuotojas, arba liudininkai. "Gali būti, kad dėl patirto išgąsčio vairuotoja akceleravo, o ne stabdė. Priežasčių, matyt, gali būti ne viena ir spėlioti čia beprasmiška", – apibendrina pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dėl tamsintų stiklų pilnai sutinku. Jei šone toks " niauktas" prisiparkuoja tai saugiai išvažiuoti i važiuojama dali grynai rusiška ruletė... Išlysi ar nudauš.. Lygiai tas pats su niauktų galiniu stiklu. Matai tik priešais esanti niaukta stikla užuot stebėjes visa srauta du, tris auto i prieki...

Anonimas

Anonimas portretas
Tikriausiai visas dėmesys buvo feisbukui. Ne kartą mačiau blondines vairuojant ir rašant SMS...

Anonimas

Anonimas portretas
Jei kam nors tikrai rūpėtų, kad nebūtų tokių avarijų, visų pirma reikėtų pakeisti KET. Absurdas, kai miesto gatvėse parkuojasi krovininiai mikriukai - juos jau laikas priskirti prie sunkvežimių arba kokiai tarpinei klasei, tačiau jiems negalima leisti parkuotis tarp lengvųjų. Tose vietose, kur automobiliai iš parkofkės turi išvažiuoti atbuli. Nes per juos gi nieko nesimato. 90 laipsniu kampu nereikėtų leisti statytis automobilių ir su užtamsintais langais. Nori važinėti užsitamsinęs, statyk kur nori.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių