Paaiškėjo Kauno klinikų kieme rasto vyro mirties priežastis

  • Teksto dydis:

„Penktadienio popietę gavome mirties liudijimą, kuriame nurodyta, kad tėčiui sustojo širdis“, – teigia Julija Šeiko, 60-mečio Vladimiro Šeiko, mirusio Kauno klinikų teritorijoje, dukra.

Ieško liudininkų

Portalas penktadienį jau rašė, kad po Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus medikų apžiūros Naujųjų išvakarėse dingusio ir vėliau mirusio rasto V. Šeiko artimieji prašo visuomenės pagalbos.

Šeima prašo visų, turinčių informacijos apie įvykį ar mačiusių V. Šeiko naktį iš gruodžio 30 į 31 (iš sekmadienio į pirmadienį) Kauno klinikose ar jų teritorijoje Eivenių g., susisiekti telefonu +370 611 35 723.

Vyro požymiai: 172 cm ūgio, stambaus kūno sudėjimo, žilų plaukų. Dingimo dieną jis vilkėjo tamsiai žalios (chaki) spalvos striukę, pilkas sportines kelnes bei avėjo juodos spalvos batus.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad gruodžio 31 d. apie 4 val. ryto vyras išėjo iš Kauno klinikų ir dingo be žinios. Trečiadienio popietę Kauno policija pasidalijo skaudžia žinia. „Dėkojame visiems, kurie dalinosi informacija apie dingusį V. Šeiko. Pareigūnai, kartu su Kaune esančios gydymo įstaigos apsaugos darbuotojais, ligoninės teritorijoje rado vyro kūną“, – buvo rašoma atsiųstame pranešime. Pirminiais duomenimis, kūnas be išorinių smurto žymių.

Penktadienio popietę gavome mirties liudijimą, kuriame nurodyta, kad tėčiui sustojo širdis.

Išvyko vienas

Su portalu ketvirtadienį bendravę Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų atstovai šykšti informacijos – į didžiąją dalį užduotų klausimų jie atsakymų nepateikė.

Skubios pagalbos skyriaus vadovas Linas Darginavičius portalui teigė, kad vyras į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių kreipėsi gruodžio 31 d. šiek tiek po vidurnakčio.

„Pacientą lydėjo jo artimieji. Vyras skundėsi, kad jam svaigsta galva, mėto į šalis. Prieš dieną pacientas buvo susitrenkęs galvą. Pacientui buvo atlikti visi reikiami tyrimai – galvos kompiuterinė tomografija, kraujo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenograma, kardiograma. Nenustačius gyvybei pavojingos patologijos, 3.54 val. nakties pacientas išleistas į namus“, – teigė L. Darginavičius.

Anot mediko, pacientas iš gydymo įstaigos buvo išleistas vienas, pagal jo pageidavimą. Plačiau komentuoti įstaigos atstovai atsisakė, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.

Išleisti paskubėjo?

Portalo kalbinta Lietuvos pacientų organizacijų atstovų tarybos vadovė Vida Augustinienė suabejojo, ar prieš iš Kauno klinikų išleidžiant vyrą buvo išsiaiškintos visos aplinkybės.  „Turėjo būti išsiaiškintos visos aplinkybės, o ne tik medicininė žmogaus būklė. Manau, kad šiuo atveju turėjo būti žmogiškumo faktorius – vyrą, kuriam neseniai svaigo galva ir mėtė į šonus, greičiausiai vertėjo palaikyti gydymo įstaigoje iki ryto arba jį išleidžiant iš Klinikų pranešti apie tai artimiesiems. Juk žmogus į gydymo įstaigą kreipėsi ne veltui ir juk per tris valandas jis negalėjo pasveikti“, – V. Augustinienė neatmeta versijos, kad medikai vyrą iš ligoninės namo išleisti paskubėjo.

Beje, organizacijos vadovei, kaip ir nemažai internautų, kilo klausimas, kodėl vyras vidury nakties iš ligoninės buvo išleistas vienas ir ar paciento pageidavimas savo noru palikti gydymo įstaigą yra užfiksuotas dokumentuose. Anot V. Augustinienės, pagal Pacientų teisių ir žalos atlyginimo įstatymą toks sutikimas turi būti užfiksuotas raštu.

Kelia daugybę klausimų

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai tikina, kad ši skaudi situacija kelia daugybę klausimų. Kaip ketvirtadienį teigė SAM atstovė Alina Žilinaitė, apie šią situaciją Kauno klinikos jau informavo SAM ir ėmėsi veiksmų. SAM žiniomis, į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai, o gydymo įstaiga šiuo metu atlieka vidinį tyrimą, siekdama išsiaiškinti, ar visi medikų veiksmai buvo teisingi. „Pagal šiuo metu galiojančią tvarką gydantis gydytojas sprendžia dėl tolimesnio paciento gydymo. Jeigu pacientas pageidauja išvykti namo ir prisiima sau visą atsakomybę, jis turėtų tai patvirtinti savo parašu dokumentuose“, – aiškina A. Žilinaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brigita

Brigita portretas
Nuo pat vaikystės žinau, kad susitrenkus galvą ar visąkūną, būtina gulėti, nejudėti, kol bus ligonis ištirtas! Kaip galima medikams taip atmestinai ir abejingai elgtis? Paleisti pėsčią namo!!! Gėda!!! Užuojauta šeimai!

Janina

Janina portretas
sūnėnui buvo 36 -eri. Pateko ligoninėn dėl pilvo skausmų. Jį operavo, lyg ir viskas buvo gerai, o vėlai vakare daktaras ligonio motinai sako: eikit namo, išsimaudysit, pailsėsit, ryte ateisit 7 valandą. Mama parėjo namo, nespėjo išeiti iš vonios, girdi, skambutis į duris. Atidaro, - už jų stovi solidžiai atrodantis, juodu kostiumu vilkintis vyras. Ir klausia: ar čia GYVENO toks Stasys,,,? Moteris patikslino: ne gyveno, bet gyvena, tačiau dabar jis ligoninėje. "Priimkit, ponia, užuojautą nuo firmos (...) , - sako vyras, - dėl jūsų sūnaus mirties, Mes pasirūpinsime jo laidotuvėmis..." Mama susmuko apalpusi. Vytas palaukė, kol ji atsigaus ir pradėjo dalykines derybas, žinoma, neaiškindamas, kodėl ne MOTINAI (kurios telefono numeris ligoninėje buvo užrašytas) apie ligonio mirtį pirmiausia pranešta, bet firmai? Įdomu, ir kodėl iš namų išsikvietęs taksi į ligoninę gali nuvažiuoti žaizdos perrišimui už 3,5 euro, tačiau namo važiuoji iš ligoninės priimamojo iškviestu taksi jau už 9,80 eur.?

Augustė

Augustė portretas
Kiek galima ieškoti kaltų mano galva kalčiausi artimieji kurie paliko žmogų vieną. Su kirviu manęs neišvarytų iš ligoninės kol neįsitikinčiau kad mano artimajam saugu likti vienam.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių