Padegtame bute vyrą mirti palikę plėšikai laisvės greitai neišvys

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas kalėti 17 ir 19 metų nuteisė jaunuolius, kurie Vilkaviškyje apiplėšė vyrą, sumušė jį ir paliko mirti padegtame bute.

Ketvirtadienį paskelbtu nuosprendžiu 23-ejų metų Artūras Gružinskas nuteistas kalėti 19 metų, jo bendras 25-erių metų Edvinas Kvedera kalės 17 metų, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, vaikinai iš anksto buvo susitarę įvykdyti nusikaltimą. 2015 metų spalį per atrakintas duris jie pateko į asmens butą, esantį Vilkaviškyje. Buto šeimininkui buvo sulaužyti šonkauliai, iš buto pagrobta nukentėjusiojo banko kortelė, televizorius, skaitmeninės televizijos priedėlis, muzikinis centras ir kiti daiktai.

Siekdami nuslėpti ką tik padarytus nusikaltimus ir žinodami, kad buto šeimininkas stipriai sumuštas guli ant grindų, yra bejėgiškos būklės, iš buto išeiti ar pagalbos išsikviesti nesugebės, užpuolikai padegė buto virtuvės lango užuolaidą. Sukeltas gaisras buvo pavojingas ir kitų to daugiabučio namo gyventojų gyvybei. Apiplėštas ir sužalotas vyras per gaisrą apsinuodijo smalkėmis ir mirė.

A. Gružinskas prisipažino kaltas dėl apiplėšimo, tačiau neigė padegęs butą. E. Kvedera savo kaltės nepripažino.

Po nusikaltimo – pas prostitutes

A. Gružinskas anksčiau teistas devynis kartus – už nusikaltimus nuosavybei, baustas administracine tvarka, nevedęs, iki suėmimo dirbo. Teismas atkreipė dėmesį į jauno vyro elgesį po nusikaltimo – po buto padegimo su jame esančiu žmogumi jis važiavo pas prostitutes, kitą dieną girtavo.

„Pagrobti daiktai jam iš esmės nerūpėjo, t.y. aplinkybė, kad žmogų jis nužudė dėl menkavertės priežasties, tačiau dėl to visiškai neapgailestavo, kartu su juo ankstesniais teistumais parodė jo padidintą pavojų visuomenei ir būtinumą skirti bausmę, užtikrinančią tinkamą nubaudimą ir visuomenės saugumą“, – rašoma teismo pranešime.

E. Kvedera anksčiau teistas vieną kartą, bausmę atliko, turi šeimą ir mažametį vaiką.

Nuosprendžiu patenkinti ir civiliniai ieškiniai, nuteistieji solidariai turės atlyginti nukentėjusiųjų patirtą 26 tūkst. 517 eurų žalą ir 100 tūkst. eurų neturtinę žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių