Papiktino kavinės elgesys: bandyta nuslėpti 157 tūkst. eurų pajamų

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad pasitikėjimo telefonu 1882 gavo gyventojo pranešimą, jog vienoje Kauno kavinių galimai išduodami netikri kvitai. Nedelsiant atlikus operatyvų patikrinimą pranešimas pasitvirtino, tad pilietiško kauniečio dėka nepavyko nuslėpti 157 tūkst. eurų pajamų, o kavinės savininkas iš kišenės į biudžetą turės grąžinti 33 tūkst. eurų PVM.

„Startavus kvitų žaidimui pastebėjome, kad gyventojai ne tik aktyviau reikalauja dokumento ir noriai registruoja kvitus, bet ir į gautą kvitą atkreipia didesnį dėmesį, norėdami ant jo išvysti LTF ženklą. Dėkojame visiems gyventojams, kurie pastebėję įtartiną kvitą apie tai praneša mokesčių inspekcijos specialistams“, - teigė VMI Verslo e. erdvėje ir e. priemonėmis kontrolės skyriaus vedėjas Rolandas Puncevičius, pažymėdamas, kad gyventojai žaidime jau užregistravo apie 1,2 mln. kvitų ir jų dėka vien per keturis žaidimo mėnesius viešojo maitinimo sektoriuje PVM skaičiuojama beveik 1,3 mln. eurų daugiau.

VMI pažymi, jog vis dažniau pasitaiko atvejų, kai įmonės bando dalį pajamų nuslėpti naudojant įvairias pažangias elektronines priemones. VMI Verslo e. erdvėje ir e. priemonėmis kontrolės skyrius turi visus reikalingus įrankius tikrinti įmonių naudojamą specialią programinę įrangą, analizuoti duomenis serveriuose ir kompiuterinėse laikmenose, tad nesąžiningam verslui lieka vis mažiau galimybių nuslėpti mokesčius. Pavyzdžiui, atliekant patikrinimą anksčiau minėtoje maitinimo įstaigoje, panaudojus specialias technines bei programines priemones buvo paimti elektroniniai kasos aparato programinės įrangos duomenys.

„Išanalizavus elektroninius duomenis paaiškėjo, kad dalis spausdinamų nefiskalinių kvitų būdavo uždaromi, o juose nurodytos sumos taip ir nebuvo fiksuojamos. Tokiu būdu įmonė bandė nuslėpti kiek daugiau nei 157 tūkst. eurų pajamų, nuo kurių privalės sumokėti PVM ir Pelno mokestį“, - sakė VMI Verslo e. erdvėje ir e. priemonėmis kontrolės skyriaus vedėjas R. Puncevičius.

VMI pastebėjimu, visuomenė vis labiau netoleruoja mokesčių slėpimo – tai atspindi ne tik aktyvus gyventojų dalyvavimas kvitų žaidime, bet ir Mokesčių inspekcijos pasitikėjimo linija 1882, programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, kitais būdais gaunamų pranešimų apie pastebėtus galimus mokestinius pažeidimus statistika. Šių metų sausio-balandžio mėn. gauti 1723 pranešimai, t. y. beveik 4 proc. daugiau lyginant su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu.

VMI primena, kad apie įvairius pastebėtus mokestinius pažeidimus gyventojai gali pranešti pasitikėjimo telefonu 1882, taip pat užpildę elektroninę anketą arba parsisiuntę programėlę išmaniesiems telefonams „Pranešk“, kuria naudojantis apie pažeidimus pranešti tapo dar paprasčiau: mokesčių mokėtojas gali pažeidimo vietoje nufotografuoti, padaryti garso ar vaizdo įrašą, pažymėti pastebėto pažeidimo vietą žemėlapyje ir šią informaciją perduoti tiesiai VMI.



NAUJAUSI KOMENTARAI

biznieriams

biznieriams portretas
Mes visi esame pvm mokėtojai ir nereikia klaidinti žmonių, kad tik verslininkai moka pvm, nes visos prekės ir paslaugos yra apmokestintos pvm 21%, išskyrus išimtis.

dalia

dalia portretas
Tai cia iseina kaip ir labdara, tad nereikia pergyventi jei kazkam ja suteiki, tik tokiu kaviniu savininkai vaiksto kaip povai vaidindami didelius turtuolius , o mano manymu visi dirba viasaip apeidami bet kokius mokescius, apie ivairius tikrinimus matomai visi taipogi zino (taigi iseina visi savi)

to prelude

to prelude portretas
nevalgom, bet kodel tas kas ji vagia pasiima viska sau? as suprantu jei nemoka mokesciu - PVM dalinames pusiau, t.y. uz daikta as moku truputi maziau, o dabar turiu moket as, o kazkas susimeta ji sau i kisene
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių