Pareigūnų laimikis – tūkstančiai nelegalių cigarečių ir šimtai litrų kuro

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai nuolat tikrina gautą informaciją apie galimai nelegaliai akcizinėmis prekėmis prekiaujančius asmenis. Pilietiškų gyventojų dėka į rinka nepatenka tūkstančiai tokių nelegalių prekių.

Balandžio 12 d. apie 13.55 val. Jonavos rajono pareigūnai pagal gautą informaciją patikrino Turgaus gatvėje esančiame bare klientams įtarimą sukėlusį romų tautybės vyrą. Bendraujant su 47 metų vyru, šis geranoriškai parodė ir atidavė policijos pareigūnams su savimi turėtus 220 pakelių cigarečių, kurių ženklinimas neatitinka Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytiems reikalavimams. Atlikus kratas iš viso pareigūnai rado ir paėmė 4400 vnt. cigarečių pakelių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Vyrui surašytas administracinių nusižengimų protokolas. Už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką gresia bauda nuo dviejų tūkstančių iki 5590 eurų.

Tą pačią dieną Kauno pareigūnai kratos metu 54-erių vyro gyvenamajame plote rado prie elektros apskaitos prietaiso įrengto įvadinio automato padarytą nelegalų elektros prijungimą. Ūkiniame pastate aptikta apie 39 vienetai 20 l plastikinės talpos ir 7 vienetai 10 l plastikinės talpos su skysčiu, turinčiu aitrų dyzelino kvapą. Iš viso rasta ir paimta apie 850 litrų. Vyrui surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

Panemunės policijos komisariate taip pat atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naudojimosi energija ir ryšių paslaugomis. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.



NAUJAUSI KOMENTARAI

whufaikeenees

whufaikeenees portretas
o,tai dalybos bus tarp savu....

Nerijus

Nerijus portretas
Pasistenkite, kad vel nedingtu is sandelio. Nes tikrai paskui nuskamba ir nebuna paaiskinimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių