Patikrinimui sustabdyto automobilio viduje – netikėtas radinys

  • Teksto dydis:

Kauno policijos patruliui sustabdžius patikrinimui automobilį, jame aptikta daugiau nei 9 tūkstančiai pakelių cigarečių, pažymėtų rusiškomis banderolėmis. Vėliau asmens patalpose buvo rasta galbūt nelegalaus kuro ir alkoholio.

Trečiadienį, apie 16.20 val., Kauno rajone, Alšėnų seniūnijoje esančiame Jonučių kaime, pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „VW Multivan“.

Įsitikinus, jog 46 metų vairuotojas blaivus, dokumentai taip pat tvarkingi, pareigūnai nusprendė patikrinti ir patį automobilį.

Kaip pranešė policija, įtarimą sukėlė automobilio salone matomi pledai. Apžiūrėjus automobilį rasti polietileniniai maišai su daugiau nei 9 230 cigarečių pakelių, pažymėtų rusiškomis banderolėmis.

Patrulio netikėtu radiniu susidomėję Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais nusprendė, jog derėtų apžiūrėti ne tik vyriškio automobilį.

Apžiūrėjus kitas, galbūt jam priklausančias patalpas, radiniai buvo ne ką menkesni – rastas ne tik labai didelis kiekis alkoholinių gėrimų, nepaženklintų nustatyta tvarka, bet ir 1 tonos talpykla, kurioje buvo galbūt nelegaliai laikomas dyzelinis kuras. Kratų metu rasta ir paimta 1 793 buteliai vyno, 4 buteliai likerio ir 2,8 l talpa viskio.

Dėl šio įvykio pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

46 metų vyriškiui šiuo metu yra paskirta kardomoji priemonė –įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių