Įtarimai neištikimybe baigėsi neeiliniu smurtu: kaunietis mirtinai uždaužė sugyventinę

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas šiandien paskelbė nuosprendį itin žiauriu sugyventinės nužudymu kaltintam Tomui Narijauskui. Keturi iš septynių lig šiol šio 43-ejų metų kauniečio turėtų teistumų – už smurtą prieš gyvenimo drauges. Smurtavo prieš nužudytąją jis ir anksčiau, tačiau tada jam buvo skirtas tik laisvės apribojimas. Nuo šio nuosprendžio tepraėjus keliems metams, dabar ji jau turėjo atlaikyti 44 smūgių krušą į įvairias kūno vietas, kol galiausiai buvo pasmaugta.

Teismas pranešė, kad dabar jau T. Narijauskui už tai skirtas 13 metų įkalinimas. O naujausias šio recidyvisto nusikaltimas buvo įvykdytas pernai – naktį iš rugsėjo 29-osios į 30-ją. 

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, sugyventinių nuomojamame bute Studentų gatvėje. 

T. Narijauskas kaltintas beveik keturias valandas tada mušęs savo sugyventinę, suduodamas jai rankomis minėtą kiekį smūgių į galvą, krūtinę bei kitas kūno vietas, o po to suspaudęs rankomis kaklą, dėl ko jo auka po didelių fizinių kančių įvykio vietoje mirė.

Apie šį nusikaltimą, portalo kauno.diena.lt duomenimis, buvo pranešta ne iš karto. To nepadarė nei triukšmą bei moters aimanas girdėję kaimynai, kurie jau buvo pripratę prie tokių iš sugyventinių buto sklindančių garsų, nei pats smurtautojas, anot ekspertų, turėjęs suprasti, kad pasmaugė savo auką, nors ir buvo neblaivus. Anot ekspertų, tai įvyko nuo kelių valandų iki apytiksliai paros iki žmogžudystės konstatavimo. Po to, kai T. Narijauskas galiausiai pranešė apie esą aptiktą sugyventinę su smurto žymėmis, dar bandydamasis dėtis, kad nežino kieno tai darbas, nors jau buvo dėl to prisipažinęs savo bendradarbiui, su kuriuo dengė stogus.    

Netrukus jis prisipažino surengęs dar vieną egzekuciją savo sugyventinei ir teisėsaugininkams. Neneigė T. Narijauskas savo kaltės dėl to, kas įvyko, ir stojęs prieš teismą.

Kaip teigiama Kauno apygardos tesimo atstovės pranešime apie šiandien T. Narijauskui paskelbtą nuosprendį, duodamas parodymus teismui, jis sakė, kad pernai rugsėjo 28-ąją sudavė sugyventinei kelis smūgius į galvą, nes buvo supykęs, jog ši jam meluoja. Nepaisant to, vėliau jiedu gėrė lauke degtinę su pažįstamais. O grįžęs tą vakarą į namus, vėl supyko ant sugyventinės, nes pamatė jos telefone nepažįstamus numerius.  Ir tai leido įtarti, kad moteris – jam neištikima. Šiuos įtarimus lydėjęs dar vienas smurto protrūkis, anot teisiamojo, buvo susijęs su reikalavimu prisipažinti. Ir esą, kai sugyventinė tai padarė, jis nustojo šią mušti.

T. Narijausko bylą nagrinėjusi teisėjų Indrės Averkienės, Rimanto Giedraičio ir Arūno Paštuolio kolegija konstatavo, kad brutalus teisiamojo elgesys, nukentėjusiajai padarytų sužalojimų kiekis, pobūdis ir sužalojimų lokalizacija peržengia paprasto nužudymo ribas ir pagal savo požymius atitinka itin žiaurų nužudymą. Be to, T. Narijauskas jau teistas už smurtinio pobūdžio nusikaltimus. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, nuo 2013-ųjų iki 2021-ųjų – net keturis kartus. Tačiau tik vienas kartas iš jų buvo prieš nužudytąją.

T. Narijausko prisipažinimas ir deklaruojamas nuoširdus gailėjimasis buvo pripažinti lengvinančia aplinkybe. Nors konstatuota ir sunkinanti – kad naują nusikaltimą jis padarė, būdamas recidyvistu. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, dar neišnykus teistumui už ankstesnį smurtą prieš tą pačią sugyventinę.

Pagal pareikštą kaltinimą T. Narijauskui grėsė laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki 20 metų arba gyvos galvos. Kaltinimą palaikęs prokuroras Vytautas Gataveckas siūlė skirti teisiamajam gresiančios bausmės vidurkį – įkalinimą keturiolikai metų.

Minėta Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija, įvertinusi visas išvardytas aplinkybes, skyrė T. Narijauskui mažesnę už grėsusios vidurkį  – 13 metų laisvės atėmimo bausmę. Į šią bus įskaičiuoti ir tie beveik aštuoni mėnesiai, kuriuos jis jau yra suimtas. Tiesa, šią bausmę T. Narijauskas, neatmetama, kad galėjęs velionę apšmeižti – juk tiesioginių žmogžudystės liudytojų nėra, dar turi teisę apskųsti.


Šiame straipsnyje: mirtinai uždaužėmirė moterissmurtaspagalba moterimsžiauriai užmušė

NAUJAUSI KOMENTARAI

elena

elena portretas
ne pirma karta buvo musama tai ko gyveno pati kalta ar jau cia labai reikejo pasigirti kad turiu vyra paios kaltos su kaliniais gyvendamos ju niekas nepataisys

Nijolė

Nijolė portretas
Per švelni bausmė juokinga

buvusi

buvusi portretas
susiras naują sugyventinę. damoms patinka iš kalėjimų. dar ir ves.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių