Po kruvino išpuolio Santakos parke neteko akies

Kaune su šuneliu japonų chinu Omikudzi Oblako Lubvi laikinai gyvenanti Irina Gribojedova pamėgo rytais vaikščioti su savo keturkoju augintiniu Santakos parke, tačiau vienas toks rytinis pasivaikščiojimas baigėsi kreipimusi į veterinarijos gydyklą ir policiją.

Mažylį griebė staiga

Santakos parke kiekvieną dieną sutiksi žmonių, vaikštinėjančių su savo keturkojais augintiniais. I.Gribojedovos japonų chinas – itin draugiškas, gerai dresuotas šuo, pelnęs daugybę titulų tarptautinio rango varžybose. Šios veislės šunys, pasak I.Gribojedovos, pasižymi itin reta savybe – nemoka pykti ir viską atleidžia skriaudėjui. Ir tai nėra vienintelis puikus japonų genetikų pasiekimas, išvedant šią šunų veislę. Tad nieko nuostabaus, kad šis tituluotas mažylis Santakos parke draugiškai bendravo su savo gentainiais.

Maždaug po 20 minučių parke pasirodė vyras su australų aviganiu Osiu, kuris, pasak Irinos, staiga užpuolė tupintį ant žolės Oblako Liubvi – griebė dantimis jį už galvos ir ėmė trankyti į žemę. Šią egzekuciją jis pakartojo kelis kartus.

"Man australų aviganio šeimininkas paaiškino: tai atsitiko todėl, kad mano šuo buvo per arti priėjęs prie jo. Štai tuomet australų aviganis puolė ginti šeimininką, t.y. draskyti tupėjusį draugišką šunelį. Tai, anot australų aviganio šeimininko, normali jo šuns reakcija. Kyla klausimas, kodėl šeimininkas neperspėjo mažų šunelių šeimininkų dėl tokio agresyvaus didelio šuns elgesio? Maža to, australų aviganio šeimininkas po šio kruvino incidento pasišalino su savo šunimi net neatsiprašęs", – pasakojo I.Gribojedova.

Būkite atidūs

Po šio žiauraus išpuolio I.Gribojedava iškart išvežė savo šunelį į veterinarijos kliniką, kur buvo konstatuota, kad Oblako Liubvi beveik neturi vilties matyti kaire akimi dėl sužalotos ragenos. Šuneliui buvo atlikta akies operacija, taikant narkozę. Be to, smarkiai pažeisti šunelio sprando slanksteliai, dėl ko gyvūną kamuoja skausmingi traukuliai.

"Kaip valeologijos (mokslas apie sveiką gyvenseną – aut. pastaba) ir psichologijos specialistė, tvirtinu: minėtas vyro elgesys yra neleistinas. Gyvendamas Senamiestyje, šis maždaug 45 metų amžiaus, 190 cm ūgio, tvirto kūno sudėjimo tamsiaplaukis vyriškis kiekvieną dieną vaikščiodavo Santakos parke su savo šunimi nuo 8 iki 9 val. Kartais jis vedžiodavo savo šunį Nemuno saloje, kur stovi "Žalgirio" arena. Šį dar labai retą Kaune didelį šunį nesunku atskirti – jis didžiulis, panašus į marmurinį kolį. Saugokitės jo, kauniečiai, nes šuns šeimininkas vedžioja savo agresyvų keturkojį be antsnukio", – perspėjo I.Gribojedova.

Saugokitės jo, kauniečiai, nes šuns šeimininkas vedžioja savo agresyvų keturkojį be antsnukio.

Kreipėsi į policiją

Atrodo, kad Oblako Liubvi (liet. – Meilės Debesis), patyręs didžiulę nemeilės dozę, jau nebegalės dalyvauti jokiuose konkursuose. Jo šeimininkė, išgyvenusi didžiulį stresą dėl savo šunelio ir žmogaus, kurio šuo sukandžiojo Meilės Debesėlį, abejingumo, kreipėsi į miesto Centro policijos komisariatą –  parašė pareiškimą ir paprašė jame surasti šio kruvino išpuolio parke kaltininką – šuns šeimininką bei priversti jį vedžioti australų aviganį su antsnukiu.

"Australų aviganiai iš prigimties yra draugiški, turėtų saugoti mažesnius už save, tačiau šiuo atveju atsitiko priešingai. Greičiausiai pats šeimininkas pakeitė šios taikios veislės šuns reakciją į aplinką. Todėl yra pavojus, kad gyvūnas gali elgtis agresyviai ne tik su mažesniais šuneliais, bet ir su vaikais. Tad būtina kuo skubiau užkirsti kelią tokiai galimybei", – įsitikinusi I.Gribojedova.

Nesutinka su pažeidimu

Centro policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas Vytautas Makauskas netruko surasti incidento kaltininką ir ištirti aprašomą įvykį. Administracinio nusižengimo protokole rašoma, kad Aurimo Krutkio šuo Santakos parke užpuolė ir sužalojo Irinos Gribojedovos šunelį ir tokiu būdu A.Krutkis pažeidė Gyvūnų laikymo taisyklių Kauno mieste bei Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo tam tikrus reikalavimus bei padarė administracinį nusižengimą, numatytą Administracinių nusikaltimų kodekse. Kaunietis nesutinka su protokole nurodytais pažeidimais ir kaltina dėl incidento pačią I.Gribojedovą.

"Santakos parke aš vedžiojau savo šunį australų aviganį Osį. Tada pribėgo mažas palaidas šuniukas, kuris pradėjo urgzti ant mano šuns. Tuomet mano šuo, kurį aš laikiau ant pavadėlio, užšoko ir apžergė minėtą mažą šuniuką, kuris ant jo urzgė. Tai pamatęs aš savo šunį iškart nuo jo nukėliau. Kad mano šuo būtų šiam šuniukui įkandęs, aš nepastebėjau", – rašė pasiaiškinime policijai A.Krutkis.

Spręs administracinis teismas

Galutinis sprendimą dėl incidento Santakos parke priims Kauno apygardos administracinis teismas. Tikėkimės, kad incidentas ir jo padariniai bus tinkamai įvertinti.

Pasak kinologų, reikia labiau bijoti ne šunų, o neteisingai juos auklėjančių žmonių. Anot I.Gribojedovos, atrodo, kad tai jau suvokė ir australų aviganio šeimininkas – pamatęs ją iš tolo įprastoje pasivaikščiojimams Santakos parko vietoje, skubiai pasišalina. "Tokį jo elgesį galėčiau palyginti su pabėgimu iš avarijos vietos", – sakė sužaloto Meilės Debesėlio šeimininkė.

Kai straipsnis jau buvo parašytas, Meilės Debesėlis neteko akies, nes veterinarijos specialistams nepavyko jos išgelbėti – teko pašalinti.


Šiame straipsnyje: šunysšuoSantakos parkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na, nemanau, kad kaltas didelio suns seimininkas. visi sunys privalo buti su pavadeliais. kuo mazesni kitokie? jie nekanda? negali uzpulti vaiko? stai ir pasekme. jei paleidi suni bet kur ir negali atsisaukti - tuomet jis tikrai nera gerai isdresiruotas. pries uns priejo kazkoks ikyrus palaidas suo, australas gyne seimininka ir prasom. o nuo dydzio suns agresija tikrai nepriklauso.

Lina

Lina portretas
o mažus sunelius galima vedžioti be pavadelio? Kodel šeimininkė šunelį paleido? Jam ant kaktos neparašyta, kad jis draugiškas ir dresuotas. Jeigu šeimininkė būtu vedžiojusi šunį su pavadėliu, nereikėtu gydyti ir teismu slenksčiu minti. Pirmiausia reikia nuo savęs pradėti, o paskui kaltu ieškoti.

.........

......... portretas
Net tarp taikiausių šunų visko pasitaiko. Visgi tai gyvūnas-negali žinoti kada kas jam gali nepatikti. Vieną kartą gali žaisti draugiškai, kitą kartą gali ir į peštynes įsivelti. Sakyčiau, neverta rizikuoti leisti mažiems šuniukams žaisti su gerokai už save didesniais. Geriau paieškoti žaidimo draugų panašaus dydžio. O dėl šio įvykio-gal buvo liudininkų? Tokiose situacijose kaltininkas dažniausiai įžūliai meluoja, ir prisigalvoja įvairiausių pasiteisinimų, net iki nukentėjusios pusės apkaltinimo. Chino šeimininkei vertėtų kaltininką paduoti į teismą-prisiteisti gydymo išlaidų kompensavimą bei moralinę žalą. Teismo išlaidas taip pat privalės apmokėti pralaimėjusi pusė. O kompensacijos galima reikalauti tikrai nemažos-šuo veislinis, parodinis, dalyvauti parodose toliau nebegalės... Už viską galima pareikalauti kompensacijos. Gal nors piniginiai nuostoliai privers šeimininką elgtis atsakingiau.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių