Po motociklininko žūties gedintys artimieji Kauno policijai turi priekaištų

Praėjusį šeštadienį Kaune sunkiai sužalotas motociklininkas išgyveno tik apie pusantros paros. Aurimo Survilos, kuris šią vasarą būtų šventęs savo 33-iąjį gimtadienį, gyvybė ligoninėje užgeso pirmadienį. Žuvusiojo artimieji pusę paros nežinojo, kas atsitiko jų sūnui ir broliui, nes policija apie nelaimę nepranešė. Liko ir abejonių, kas kaltas dėl tragedijos. 

Apie nelaimę pranešė medikai

„Kai atgavome brolio laikrodį, jis buvo sustojęs ties 20.37 val. Brolis reanimacijoje buvo nuo šeštadienio vakaro, tačiau apie tai sužinojome tik sekmadienio popietę“, – portalui kauno.diena.lt sakė tragiškai žuvusio kauniečio sesuo Kristina Survilaitė-Šulskienė.

Ji pasakojo, kad sekmadienį, kai brolis nepasirodė namuose, mama nuo pat ryto bandė jam prisiskambinti. Tik apie 11.30 val. telefono ragelį pakėlė vienas medikas, kuris ir pranešė kraupią žinią.

Avarija įvyko šeštadienio vakarą, apie 20.30 val. Taigi apie nelaimę artimieji sužinojo tik po pusės paros.

A. Survila buvo gaivinamas įvykio vietoje, o vėliau nuvežtas į Kauno klinikų Neurochirurgijos skyrių. Nuo itin sunkių sužalojimų jis paniro į komą. Pirmadienio popietę jo gyvybę palaikantys aparatai buvo atjungti.

„Galiu patvirtinti, kad šis vyras į ligoninę buvo paguldytas kaip neatpažintas asmuo. Tačiau medikų prioritetas yra suteikti kuo skubesnę ir profesionalesnę pagalbą, padaryti viską, kas mūsų valioje. Tuo ir buvo pasirūpinta. O surasti artimuosius ir jiems pranešti – policijos reikalas“, – portalui sakė Kauno klinikų viešosios komunikacijos tarnybos vyr. specialistė Eglė Audickaitė.

Netiki policjos versija

Tačiau policija nepranešė. Vos sužinoję, kas atsitiko, artimieji nuvyko į Chemijos g. esantį policijos komisariatą. Jiems kilo klausimų, kaip įvyko avarija, kodėl iš pareigūnų nesulaukė jokios žinios apie ištikusią nelaimę.

„Tyrėjai turėjo brolio kuprinę, kurioje buvo piniginė su dokumentais. Paklausėme, kodėl mums niekas nepranešė apie nelaimę. Mums atsakė, kad pareigūnai neturi teisės kraustyti žmogaus daiktų“, – pasakojo žuvusiojo sesuo Kristina.

Artimieji negali patikėti policijos versija, kad įvyko nelaimingas atsitikimas – mirtinus sužalojimus vyras patyrė nesuvaldęs motociklo.

„Pirminė versija, kurią mums pasakoja pareigūnai, –  brolis motociklu užvažiavo ant duobutės ir vertėsi. Tuo patikėti sunku, ypač tuomet, kai matėme žaizdomis ir sumušimais nusėtą brolio kūną. Galva taip pat buvo smarkiai sutrenkta“,  – abejonėmis pasidalijo Aurimo sesuo.

Portalui kauno.diena.lt atsiųstame komentare policijos atstovai pateikė tokį paaiškinimą: „Gegužės 27 d. apie 20.29 val. Kaune, Taikos pr., vyras (gim. 1984 m.), važiavęs motociklu „Laverda 650“, pirminiais duomenimis, jo nesuvaldęs griuvo. Motociklo vairuotojas buvo pristatytas į gydymo įstaigą, kur dėl patirtų sužalojimų gegužės 29 d. mirė. Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.“.

Kalta nedidelė duobė?

Viešoje erdvėje pasirodžius pranešimui, kad ieškomi tragiško įvykio liudininkai, atsiliepė žmonės, kurie, anot K. Survilaitės-Šulskienės, pasakojo, kad per avariją motociklas nuskriejo keliasdešimt metrų, į šalis nulėkė batas ir šalmas. Nelaimės vietoje, pasak mačiusiųjų avariją, buvo pažirusių stiklų. K. Survilaitės-Šulskienės teigimu, policjos versiją jai išdėstė ir vienas paskambinęs vyras.

„Sulaukiau skambučio iš vyresnio amžiaus vyro. Jis tikino, kad pro nelaimės vietą važiavo tuo metu, kai brolis gulėjo ant kelio. Pasak jo, tuo metu intensyviai švietė saulė, vos buvo galima matyti, kas vyksta. Pokalbio metu vyras svarstė, kad tame kelio ruože esanti duobutė galėjo tapti avarijos priežastimi“, – kalbėjo Kristina.

Ji pripažino, kad skaito socialiniuose tinkluose nelaimę komentuojančių žmonių įrašus ir jai kyla abejonių, ar tikrai jos brolį pražudė nelaimingas atsitikimas. 

„Radome informacijos apie neva įvykio metu ten buvusį mėlyną BMW automobilį, todėl siekiame išsiaiškinti, galbūt kaltininkas iš įvykio vietos pasišalino. Nors brolio jau nėra, tačiau negalime ramiai miegoti naktimis, vidinė nuojauta kužda, kad ne viską žinome“, – tvirtino motociklininko sesuo.

Artimieji prašo liudininkus, šeštadienio vakarą mačiusius avariją Taikos pr., prie Kauno automobilių turgaus, paskambinti telefonu 864049948.

„Noriu labai padėkoti atsiliepusiems žmonėms, kurie dalijasi informacija. Nors broliuko jau nėra, vis vien labai lauksiu bet kokių žinių apie šią nelaimę“, – pokalbį baigė prislėgta moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimonda

Raimonda portretas
Negaliu tiesiog skaityti kai kurių komentarų. Tai buvo jaunas , atsakingas, stiprus žmogus. Ir tikrai nemanau kad menka duobė tapo jo mirties priežastimi. Tik kodėl nieks neatsiliepia į prašymą, taigi tikrai buvo liūdininkų, kažko bijo , kažkodėl tyli. Ir kaip šeimai nurimti, kai negali suvokti kad tavo artimas žmogus žuvo neaiškiomis aplinkybėmis. Negi nėra kaltų kurie būtu atsakingi už tai... Kodėl nebuvo pranešta šeimai, kodėl neatsiliepta telefonu kuris skambėjo kiaurą naktį. Padėkite jei kas matėte išsiaiškinti kas nutiko, kodėl užgeso jaunas tiek gyvibingumo kupinas žmogus, kas nutiko!

....

.... portretas
Pagal jusu komentarus tai ir pestysis einantis per gatve ne pesciuju vietoje yra donoras,arba vaikai kurie bega per gatve irgi donorai

Be žodžių..

Be žodžių.. portretas
Jie mat nesiknisa po daiktus, o laukia kol žmogus atsibus iš komos ir pats praneš apie nelaimę. Faktas, kad čia bus susiję kažkas su pačiais pareigūnais. Šitiek laiko neieškoti artimūjų, nebandyti susisiekti.. Labai tikiuosi, kad atsiras bent vienas liudininkas ir išaiškės viskas. Gaila tik, kad netekome gero žmogaus, nuostabais draugo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių