Po sukrečiančio išpuolio kandidatas į merus slepia šeimą

Šią savaitę rezonansinis įvykis sudrebino Šiaulius. Buvo padegtas kandidato į Šiaulių miesto merus, buvusio krašto apsaugos viceministro Marijaus Veličkos visureigis "Grand Jeep Cherokee".

Įvardijo galimus kaltininkus

Buvęs kaunietis M.Velička pasakojo, kad apdegusį automobilį rado antradienį, apie 8 val., susiruošęs juo važiuoti. Atvykę policininkai iškvietė ugniagesių atstovą, kuris, anot M.Veličkos, pareiškė, esą nėra abejonių, kad tai padegimas, nes salone rastas indas su ne visu sudegusiu degiuoju skysčiu.

M.Velička pasakojo, kad, pildant dokumentus policijoje, jam reikėjo nurodyti, ar turi įtarimų, kas tai galėjo padaryti.

Giedriaus Baranausko / "Šiaulių krašto" nuotr.

"Ir tą akimirką, ir dabar esu visiškai įsitikinęs, kad tai yra susiję su Šiaulių arenos skandalu ir iškilusiais faktais, kuriuos aš viešinu", – komentavo M.Velička.

Marijus Velička

Jis dėstė, kad pildydamas pareiškimą policijai nurodė asmenis, kurie "šiandien yra labiausiai suinteresuoti, kad Šiaulių arenos skandalas nugrimztų į užmarštį, tai yra ponas Radavičius (Šiaulių arenos valdytojo VšĮ "Pramogų sala" dalininkas ir vienas vadovų – aut. past.) ir didžiausias jo užtarėjas pagal paskutinius balsavimus ir pagal paskutinius posėdžius Artūras Visockas (Šiaulių miesto meras – aut. past.)".

Nenoriu, kad tokioje šalyje gyventų mano vaikai. Negaliu būti ta pilka masė ir leisti, kad taip vyktų.

M.Velička socialiniuose tinkluose skaitė net keletą padegimo versijų.

Pirmoji – pats padegė dėl rinkimų. Kita – paėmė pinigus iš anksto, kad išmestų arenos valdytoją. Jam to padaryti nepavyko, pinigų negrąžino ir dabar esą tie žmonės sudegino jo automobilį. Sako, net šią vieno mero A.Visocko bendražygio žinutę išsisaugojęs. Pikantiškiausia – esą pavydus vyras padegė automobilį, nes turėjo romaną su kažkokia moterimi. Ši versija nuo padegėjo nukentėjusį politiką prajuokino.

Paklaustas, ar buvo sulaukęs grasinimų, paaiškino, kad atvirų – ne. Tačiau užgaulaus turinio užuominų buvo išgirdęs, bet tik dabar, esant šiandienei situacijai, mano, kad tai buvo tam tikri įspėjimai.

Siekia apsaugoti šeimą

"Labai emocionaliai sureagavo mano šeima. Sunku buvo paaiškinti 8-erių metų vaikui apie tai, kas atsitiko. Labai atkalbinėjo mane, kad nebedalyvaučiau šiame reikale, pasitraukčiau", – netikėtai iki ašarų susijaudinęs kalbėjo M.Velička.

Politikas prisipažino, kad jį buvo apėmusios abejonės, bet tiek padarius, sudėtinga yra sustoti. Jis atviravo, jog ėmėsi saugumo priemonių, kad apsaugotų žmoną ir du vaikus. Šeima gyvena Kaune ir dėl to jis jaučiasi saugesnis, tačiau pastaruoju metu juos yra išvežęs ir iš Kauno.

"Persidėlioja galvoje tie dalykai. Kai pradedi galvoti, kad jau įmanomi tokie dalykai, kad siekiant savo finansinių-ekonominių arba politinių tikslų yra einama link nusikaltimo, galvoji, kiek toli tas žmogus pasiryžęs eiti. Pagalvoji apie šeimą, vaikus ir ta nuomonė suvirpa. Bet pasitariau su šeimyna ir nusprendžiau eiti iki galo", – dėstė M.Velička.

Jis džiaugėsi sulaukęs didelio žmonių palaikymo. Esą žmonės stebisi, kad dabar, po 29-erių šalies nepriklausomybės metų, dar gali būti tokių situacijų. Netikėjęs tuo ir jis, todėl tai sukrėtė.

"Man sako – tu kaunietis, atvažiavęs į Šiaulius, kam tau to reikia, važiuok į Kauną. Jokio skirtumo nėra – Vilnius, Kaunas, Šiauliai – tai ta pati mūsų šalis. Nenoriu, kad tokioje šalyje gyventų mano vaikai. Negaliu būti ta pilka masė ir leisti, kad taip vyktų", – emocingai dėstė M.Velička.

Vadina šmeižtu

Praėjusių metų pabaigoje Šiaulių administracijos direktoriaus pavaduotojas, deleguotas Darbo partijos, užsitraukė mero A.Visocko ir tuomečio Administracijos direktoriaus Antano Bartulio nemalonę, kai ėmė viešai kalbėti, kad savivaldybės pasirašyta taikos sutartis Arbitražo teisme, atsisakant daugiau nei 200 tūkst. eurų ieškinio Šiaulių arenos valdytojai VšĮ "Pramogų sala" dėl galbūt permokėto koncesijos mokesčio, yra žalinga miestui.

Jei mane nori duoti į teismą, aš esu pasirengęs.

Gruodžio 13 d. devyniolika tarybos narių sušaukė posėdį ir dėl šių motyvų atleido iš pareigų A.Bartulį, vicemerą Domą Griškevičių bei merui pradėjo interpeliacijos procedūrą. Taryba pavedė direktoriaus pareigas eiti M.Veličkai, kuris viešai žadėjo visą informaciją, susijusią su Šiaulių arenos koncesija, perduoti STT. Jau kitą dieną M.Veličką meras nušalino nuo pareigų ir padėjo tarnybinį patikrinimą dėl galbūt padarytų nusižengimų.

"Tas informacijos viešinimas tiek aktualus ir skausmingas kai kuriems asmenims", – šią savaitę surengtoje spaudos konferencijoje sakė M.Velička ir pridūrė, kad galutinis taškas, galėjęs išprovokuoti rezonansinę situaciją, buvo pastarasis tarybos posėdis, kai meras ir dauguma miesto tarybos narių atsisakė išieškoti iš "Pramogų salos" prieš kelerius metus galbūt permokėtus beveik 600 tūkst. eurų.

M.Veličkai viešai pareiškus, kad su jo automobilio padegimu neva yra susiję G.Radavičius ir A.Visockas, jie nusprendė su tuo nesitaikstyti. Arenos valdytojas viešai pareiškė, kad "dėl viešo kaltinimo nusikalstamų veikų padarymo bus imtasi teisinių veiksmų kreipiantis į prokuratūrą dėl šmeižto ir reikalaujant atlyginti neturtinę žalą dėl garbės ir orumo pažeminimo".

Giedriaus Baranausko / "Šiaulių krašto" nuotr.

Meras A.Visockas "Šiaulių kraštą" informavo, kad dėl šmeižto jau kreipėsi į Šiaulių apygardos prokuratūrą. Jis prašo prokurorų pradėti ikiteisminį tyrimą dėl tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimo, siekiant jį pažeminti ir sąmoningai pakirsti pasitikėjimą juo.

"Aš savo žodžių neatsisakau, sugebėsiu įrodyti, kad suinteresuotumas to asmens ir visi veiksmai, kurie savivaldybėje buvo nuosekliai daromi taip, kad tam asmeniui padėtų išvengti skolų grąžinimo į miesto biudžetą. Jei mane nori duoti į teismą, aš esu pasirengęs", – sakė M.Velička.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Niekas cia netiki tom pasakom. Be reikalo masina sudeginai.

lina

lina portretas
klaiku skaityti komentarus.pagooglinkit brangieji. Abu jie advokatai, jis krasto apsaugoj viceministru buvo..manot uzsiimtu tokiais dalykais kaip save padeginet del kazkio miesteliuko mero posto..

Ukininke

Ukininke portretas
Mariukas blefuoja Nebutu Laimutes sunelis,
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių